07-11-2020, Saat: 13:37
2 tane su baloncuğu şeklinde HSV-2 lezyonum var. Daha önce de yazmıştım konuyla ilgili. Yaklaşık 60 gün oldu hala aynı şekilde duruyorlar. Doktora gittim, tedavi etmesen bile geçer dedi, lezyonu tam göremedi çünkü erekte haldeyken belli oluyor sadece? Derdimi anlatamadım. Var mı benim gibi 60 gün belirtisi devam eden birileri? Bu şey nasıl son bulacak bilemiyorum. Asiklovir kullanmıştım 5 gün, bir şey değişmedi. Valtrex'e geçtik şimdi de. Umarım artık bu bitirir.
Ek Bilgiler:
HSV enfeksiyonları genellikle 2-12 gün içinde kabuklanıp iyileşir, ancak bazı durumlarda lezyonlar haftalarca sürebilir. Uzamış ataklar bağışıklık sistemi zayıflığı, yetersiz tedavi veya antiviral direnç gibi nedenlerle olabilir. Doğru tanı için lezyon sürüntüsü veya kan testi yapılması önemlidir. Valtrex (valasiklovir) genellikle daha iyi emilir ve bazı hastalarda daha etkilidir, ancak tam iyileşme için doktorunuzun önerdiği doza uyum şarttır. Stres, yorgunluk ve bağışıklık sistemini baskılayan faktörlerden kaçınmak da iyileşmeyi destekleyebilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.