Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Testi: Kan Testiyle Teşhis Mümkün mü?
Konu Güncel Özeti: Kullanıcı, lezyon olmadan HSV1 ve HSV2 enfeksiyonunun üroloji kan testi ile tespit edilip edilemeyeceğini sordu. Yanıtlarda, IgG ve IgM antikor testlerinin kanda yapılabildiği, ancak IgG testi için bulaştan sonra 12-16 hafta beklemek gerektiği belirtildi. IgM testinin yalnızca aktif dönemde pozitif olduğu vurgulandı. Bazı kullanıcılar, testlerin laboratuvarlarda yapıldığını, üroloji polikliniklerinin her testi yapamayabileceğini ifade etti. Western blot testinin daha hassas olduğu ancak pencere dönemini tamamen kısaltmadığı belirtildi. Tartışmada, hazırcılık eleştirileri yapılsa da genel olarak destekleyici bir ortam oluştu. Sonuç olarak, lezyon yokken kan testi ile herpes teşhisinin mümkün olduğu, ancak doğru zamanlama ve doğru test seçimi gerektiği anlaşıldı. Kullanıcılar, test sonuçlarını ve deneyimlerini paylaştı, özellikle IgG değerlerinin yüksekliğinin anlamı sorgulandı.

Hsv1 ve hsv2 lezyon yokken ürolojiden testle öğrenilebiliyor mu

Ek Bilgiler:

Herpes Tanısında Kan Testleri

Kan testi (IgG ve IgM antikorları) ile herpes simpleks virüsü (HSV) enfeksiyonu tespit edilebilir. IgG antikorları geçirilmiş enfeksiyonu, IgM ise aktif veya yeni enfeksiyonu gösterir. Ancak IgM testi yalancı pozitiflik veya negatiflik gösterebilir; kesin tanı için IgG testi daha güvenilirdir.

Test Zamanlaması

IgG antikorlarının oluşması için bulaştan itibaren genellikle 12-16 hafta (pencere dönemi) geçmesi gerekir. Bu süreden önce yapılan testlerde yalancı negatif sonuç alınabilir. IgM ise sadece virüsün aktif olduğu dönemde pozitifleşir.

Western Blot Testi

Western blot, daha hassas bir testtir ve pencere dönemini biraz kısaltabilir ancak yine de belirli bir süre geçmesi önerilir.

Üroloji ve Testler

Bazı üroloji poliklinikleri kan testlerini yapmayabilir; bu durumda özel laboratuvarlara yönlendirme yapılabilir. Lezyon varlığında PCR testi de kullanılabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(24-02-2020, Saat: 01:42)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv1 ve hsv2 lezyon yokken ürolojiden testle öğrenilebiliyor mu

100 kere söylendi her konuda yazıyor biraz eski konuları okusanız anlarsınız hazırcı olmayın. Evet igg igm testiyle kanda antikor olup olmamasına bakılarak anlaşılabiliyor

yeni hsv kapmış arkadaşlar belkide herpes ilk defa duyuyorlardır anlayışlı olalım

(24-02-2020, Saat: 15:58)Ot. Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-02-2020, Saat: 01:42)Ayca Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv1 ve hsv2 lezyon yokken ürolojiden testle öğrenilebiliyor mu

100 kere söylendi her konuda yazıyor biraz eski konuları okusanız anlarsınız hazırcı olmayın. Evet igg igm testiyle kanda antikor olup olmamasına bakılarak anlaşılabiliyor

arkadaşlar sitedeki konular çok düzenli ilerlemiyor o yüzden yeni arkadaşlara daha sabırlı olalım ve tecrübelerimizi aktarmaktan çekinmeyelim. 

ilk zamanlar hepimiz böyleydik unutmayın

igm 2 igg 2 olarak geçiyordu testler sanırım.

ben yaptırdığımda daha önce geçirdiğimin belirtisi olan antikorlar çıkmış fakat aktif hastalık olduğunu anlamalarını sağlayan antikor sayısı limitin altındaydı. kesin emin olayım diye lezyonlar varken de yaptırdım. bu sefer 2 testtte de antikorlarım bol bol vardı

(28-02-2020, Saat: 19:55)QWER Adlı Kullanıcıdan Alıntı: igm 2 igg 2 olarak geçiyordu testler sanırım.

ben yaptırdığımda daha önce geçirdiğimin belirtisi olan antikorlar çıkmış fakat aktif hastalık olduğunu anlamalarını sağlayan antikor sayısı limitin altındaydı. kesin emin olayım diye lezyonlar varken de yaptırdım. bu sefer 2 testtte de antikorlarım bol bol vardı

Merhaba 2. testi temastan ne kadar sonra yaptırdınız ? Bir de hangi laboratuvarda yaptırdınız ? Teşekkür ederim.

(08-11-2024, Saat: 18:26)Hüseyin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba 2. testi temastan ne kadar sonra yaptırdınız ? Bir de hangi laboratuvarda yaptırdınız ? Teşekkür ederim.

İGG testi için pencere dönemi, bulaştan itibaren 120 gündür. 120 günden önce yapılan testlerde yalancı negatif çıkma ihtimali vardır. İGM ise sadece viral dökülümün gerçekleştiği zamanlarda pozitif çıkar.

(08-11-2024, Saat: 21:34)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İGG testi için pencere dönemi, bulaştan itibaren 120 gündür. 120 günden önce yapılan testlerde yalancı negatif çıkma ihtimali vardır. İGM ise sadece viral dökülümün gerçekleştiği zamanlarda pozitif çıkar.

Çok teşekkür ederim. Arkadaşlar western blot pencere dönemini kısaltır diye western blot yaptırdım. 80. günde yapılan western blot testi bir işe yarar mı sizce  ?

ben 2023 ocak ayında herpes kapmıştım. dolayısıyla iki sene kadar olacak yakında.

ilk defa antikor testi yaptırdım. aktif lezyonum yoktu.

sonuçlar şu şekilde geldi:

Herpes simpleks tip 1/2 IgM: 15.70 
< 20 <20 Negatif 20-25 Sınır değer >25 Pozitif

Herpes simpleks tip 1/2 IgG: 121.90

dolayısıyla IgG değeri fazlasıyla yüksek. pozitif olunca ne kadar yüksek bir değer olduğunun anlamı ne biliyor musunuz? yani bir şeye işaret ediyor mu bu?

(29-11-2024, Saat: 17:16)civciv Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben 2023 ocak ayında herpes kapmıştım. dolayısıyla iki sene kadar olacak yakında.

ilk defa antikor testi yaptırdım. aktif lezyonum yoktu.

sonuçlar şu şekilde geldi:

Herpes simpleks tip 1/2 IgM: 15.70 

Herpes simpleks tip 1/2 IgG: 121.90

dolayısıyla IgG değeri fazlasıyla yüksek. pozitif olunca ne kadar yüksek bir değer olduğunun anlamı ne biliyor musunuz? yani bir şeye işaret ediyor mu bu?

1/2 diyor. Yani hsv 1 de bakılmis. Bu nedenle yüksek olabilir. Testi nerede yaptırdınız  ?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Soursop, Tarçın ve Karanfil Çayı ile HSV'den Kurtulmak Mümkün mü? Sena11 18 4,807 25-05-2025, Saat: 07:32
Son Yorum: Sena11
  Herpes Testi Ne Zaman Yapılmalı? Kesin Sonuç İçin Doğru Zamanlama cipiaresss 23 8,053 02-02-2025, Saat: 16:28
Son Yorum: Alp23425

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: