Merhaba Instagram'da Jamaika'dan olan bir hesapta Soursop diye bir bitkinin, tarçın ve karanfilin çay olarak yapılıp içildiğinde (günde 2 kez, 1 ay boyunca) HSV-1 ve HSV-2'den negatif olunduğu paylaşılıyor. İngilizcem çok yeterli olmadığı için İngilizcesi olan arkadaşlar bakabilir mi? Soursop yaprağı bizde yok sanırım, ben biraz inandım gibi, deneyin görün falan diyor.
Konuyu Oyla:
|
Soursop, Tarçın ve Karanfil Çayı ile HSV'den Kurtulmak Mümkün mü?
|
|
13-04-2025, Saat: 07:15
Konu Güncel Özeti: Forumda, bir Instagram hesabının soursop, tarçın ve karanfil çayının HSV-1 ve HSV-2'yi negatife çevirdiği iddiası tartışılmıştır. Konu başlatıcı bu iddiayı doğrulamak için İngilizce bilenlerden yardım istemiş, link paylaşmıştır. Diğer kullanıcılar soursop'un graviola olduğunu belirtmiş, bazıları bitkisel tedavilere inanırken çoğunluk bilimsel kanıt olmadığını vurgulamıştır. Bir kullanıcı karanfil çayının kendisinde semptomları azalttığını, ancak tamamen iyileşmediğini belirtmiştir. Genel kanı, bu tür iddiaların şarlatanlık olabileceği ve resmi tıbbi tedavi yerine geçmeyeceği yönündedir. Tartışma sonucunda, bilimsel ispatı olmayan hiçbir yönteme inanılmaması gerektiği, ancak bazı bitkilerin destekleyici olabileceği ifade edilmiştir. Ek Bilgiler:
Soursop, graviola veya dikenli annona olarak da bilinir ve tropikal bölgelerde yetişir. Yaprakları geleneksel tıpta çeşitli rahatsızlıklar için kullanılır, ancak HSV'yi tedavi ettiğine dair bilimsel kanıt yoktur. Tarçın ve karanfilin bazı antiviral özellikleri olduğu bilinmekle birlikte, bu bitkilerin tek başına HSV'yi yok edebileceğine dair klinik çalışma bulunmamaktadır. Instagram'daki iddialar genellikle kişisel deneyimlere dayanır ve çoğu zaman şüpheyle karşılanmalıdır. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.
13-04-2025, Saat: 15:44
link paylaşır mısın nerede okudun?
13-04-2025, Saat: 15:57
(13-04-2025, Saat: 07:15)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Graviolamı bu soursop bitkisi nasıl bişey İnternette de bulamadım graviola çıkıyor bunu yazınca
13-04-2025, Saat: 18:23
(13-04-2025, Saat: 07:15)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MerhabaAynen groviola lakin konu hakkında link alabilirsek daha detaylı araştırma olur
13-04-2025, Saat: 22:44
(13-04-2025, Saat: 15:44)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://www.instagram.com/soulfulherbsan...MzdwbHN3eQ== (13-04-2025, Saat: 18:23)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aynen groviola lakin konu hakkında link alabilirsek daha detaylı araştırma olur https://www.instagram.com/soulfulherbsan...MzdwbHN3eQ== (13-04-2025, Saat: 15:44)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: link paylaşır mısın nerede okudun? Hesabın adı; soulfulherbsandspices linki de paylaşmaya çalıştım (13-04-2025, Saat: 22:44)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
13-04-2025, Saat: 22:50
İnş doğrudue ama Bir bitki çayının spinal korda etki edeceğini sanmıyorum.
13-04-2025, Saat: 23:00
13-04-2025, Saat: 23:12
(13-04-2025, Saat: 22:50)Semptom Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İnş doğrudue ama Bir bitki çayının spinal korda etki edeceğini sanmıyorum. Belli de olmaz be arkadaşım umut dünyası işte,nice bilmediğimiz coğrafyalar nelere kâdir kimbilir,misal Küba'da bazı kanser türlerinin tedavi edildiği yönünde kâh fısıltı kâh gerçekmiş gibi öne sürülen bir sürü rivayet dolaşıyor halk arasında
13-04-2025, Saat: 23:23
Gerçek olsa ilaç şirketleri neden sonucu meçhul araştırmalara milyon dolarlık yatırım yapsın? Instagram bunun gibi kendi ürününü satmak için insanların çaresizliğinden faydalanan şarlatan kaynıyor. İki hsv negatif sonuç görseli koydu diye hemen inanmayın her şeye. Öyle olsa patent alır tüm dünyaya pazarlardı. Fotoşopla yapmak çok basit.
14-04-2025, Saat: 02:45
(14-04-2025, Saat: 00:02)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(13-04-2025, Saat: 23:23)ucukkacik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Gerçek olsa ilaç şirketleri neden sonucu meçhul araştırmalara milyon dolarlık yatırım yapsın? Instagram bunun gibi kendi ürününü satmak için insanların çaresizliğinden faydalanan şarlatan kaynıyor. İki hsv negatif sonuç görseli koydu diye hemen inanmayın her şeye. Öyle olsa patent alır tüm dünyaya pazarlardı. Fotoşopla yapmak çok basit. Bu doğru bir bakış açısı değil, ilaç şirketlerine kalsaydık…Belki de mevcuttaki ilaçlara mahkum kalalım diye yeni bir ilacın çıkmasına izin vermiyorlardır.İngilizcesi olan biri video call yapabilir o hesapla, amazonda da satılıyormuş bu bitki, denemekte yarar var bence.Yorumlarda iddialı cevaplar vermiş deneyin görün demiş. |
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| HSV'yi Bastıracak Doğal Yöntemler: Karanfil Çayı İşe Yarıyor mu? | 25 | 7,973 |
20-02-2025, Saat: 19:52 Son Yorum: Üzgün 4 |
||
| Herpes Testi: Kan Testiyle Teşhis Mümkün mü? | 9 | 5,443 |
02-12-2024, Saat: 02:20 Son Yorum: Hüseyin |
||
| Konuyu Okuyanlar: |
| 1 Ziyaretçi |