Konu Güncel Özeti: Forumda, bir kullanıcı genital bölgede kabarcıklar ve ağrı şikayetiyle herpes olabileceğini düşünerek yardım istemiştir. Doktora başvurmuş, kan ve idrar testlerinde enfeksiyon bulunmuş ancak herpes olduğu netleşmemiş, antibiyotik tedavisi başlanmıştır. Bir diğer kullanıcı, kendi 12 yıllık herpes deneyimini paylaşarak lezyonlar aktifken HSV testi yaptırmasını önermiştir. Daha sonra konuyu açan kullanıcı, doktordan çıktığını ve boynundaki lezyonun da herpes olduğunun teşhis edildiğini, valtrex reçete edildiğini ve diğer cinsel hastalık testleri için kan verdiğini belirtmiştir. Stresli olduğunu ancak durumu kabullenmeye çalıştığını ifade etmiştir. Diğer kullanıcılar geçmiş olsun dileklerinde bulunmuş, vitamin takviyeleri (çinko, D vitamini) önermiş ve stresin atakları tetiklediğini vurgulamıştır. Konuyu açan kullanıcı, D vitamini ve B12 kullanmaya başladığını, otururken ağrısının devam ettiğini ancak umutlu olduğunu söylemiştir. Tartışma, herpesin yaygınlığı, atak yönetimi ve psikolojik etkileri üzerine yoğunlaşmış, kullanıcılar birbirlerine destek olmuştur.
merhabalar herkese, emin değildim ama bu sabah kabarcıkları gördükten sonra eminim diyebilirim. yaklaşık 4 gün boyunca bir birliktelik yaşamıştım ve sonrasında yırtığımsı bir şey oldu. ertesi gün vajinada şişlik bir sonraki gün ise kabarmalar başladı. başta sivilce büyüklüğündeydi uyuz tarzı bir şey sandım bunun yanı sıra idrarda yanma otururken kalkarken deli gibi canım acıyordu. 2 gün içerisinde de kabarcıklar başladı çok değildi sonra kalçama doğru yayıldı galiba emin değilim pazar günü regl oldum hem onun sancısı hem bunlar beni mahvetti. acile gittim dün doktora şüphelendiğimi söyledim kanda ve idrarda yüksek derecede enfeksiyon var ama bunun herpes olduğunu biz göremiyoruz antibiyotik tedavisine başlayalım sonrasında geçmezse tekrar bir görünün dedi. bu sabah o büyük sivilce tarzı d
Ek Bilgiler:
Herpes simpleks virüsü (HSV) iki tipe ayrılır: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede uçuklara neden olur. Ancak her iki tip de vücudun farklı bölgelerini enfekte edebilir. Virüs, ciltteki küçük çatlaklardan veya mukoz membranlardan girer ve ilk enfeksiyondan sonra sinir hücrelerinde latent (uykuda) kalır. Stres, yorgunluk, bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi faktörler tekrarlayan atakları tetikleyebilir. İlk atak genellikle en şiddetli olanıdır ve ateş, lenf bezlerinde şişlik gibi sistemik belirtiler eşlik edebilir. Herpesin kesin tanısı, lezyonlardan alınan örneklerin PCR veya kültür yöntemiyle incelenmesiyle konur. Tedavide antiviral ilaçlar (asiklovir, valasiklovir gibi) atak süresini kısaltabilir ve şiddetini azaltabilir. Ancak hastalığı tamamen ortadan kaldıracak bir tedavi yoktur. Düzenli uyku, dengeli beslenme ve stresten uzak durma atak sıklığını azaltmada önemli rol oynar. Herpes, cinsel yolla bulaşan bir hastalık olup partnerler arasında bulaşma riskini azaltmak için kondom kullanımı ve atak sırasında cinsel temastan kaçınılması önerilir. Toplumda oldukça yaygın olan bu virüs, çoğu kişide hafif belirtilerle seyreder veya hiç belirti vermez.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.