Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, oral seks sonrası genital bölgesinde kabarcıklar oluştuğunu ve doktorun herpes teşhisi koyduğunu anlatıyor. Doktorun mahremiyet ihlali yaşattığını ve bu nedenle aynı doktora gitmediğini belirtiyor. Kabarcıkların ara sıra çıktığını ve kendiliğinden geçtiğini ifade ediyor. Kesin bir tedavi arayışında olduğunu ve kadınlarla birlikte olamamaktan şikayet ediyor. Forum kullanıcıları, hastalığın kronik olduğunu ve ömür boyu sürebileceğini, antiviral ilaçlarla yönetilebileceğini söylüyor. Bazı kullanıcılar, özellikle başlatıcının üslubunu eleştiriyor ve hastalığın yanı sıra tutumunun da sosyal ilişkilerini etkileyebileceğini belirtiyor. Başlatıcı ise savunmaya geçerek iyi bir doktor bulup iyileşeceğini ve daha sonra iki kadınla birlikte olacağını söylüyor. Diğer kullanıcılar, gerçekleri kabul etmesi gerektiğini ve destek olmaya çalışıyor. Uzun süredir herpes ile yaşayan bir kullanıcı, deneyimlerini paylaşıyor ve bağışıklık sisteminin önemine dikkat çekiyor. Tartışma, hastalığın yönetimi, tetikleyiciler ve psikolojik kabullenme konularında bilgi alışverişi ile sona eriyor.
Merhaba, tanımadığım bir bayanla sosyal medyada tanıştım. Sonra bir gün evime gittik, seks yapmadık ama bayan oral seks yaptı. 1 hafta sonra genital bölgemde 3-4 sivilceye benzeyen kabarcıklar çıktı, içi doluydu ama patlamıyordu, 1-2 hafta sürdü. Akabinde birden bire o bölgeye yakın baloncuk çıktı. Doktora gittim, herpes kapmışsın dedi. Doktor bayandı ve yanındaki hasta kabulü yapan bayan benim arkadaşımdı, tabi doktor bunu bilmiyordu. Ben çıktıktan sonra hemen yanında çalışan bayana anlatıp gülmüş. Bir daha oraya gitmedim. Zaten 4-5 ay oldu. Ara ara baloncuklar çıkıyor, kendiliğinden gidiyor. Acaba bunun bir çözümü ilacı var mı yurt dışında? Çünkü bizim doktorlar sadece reçete yazıp yolluyor. İlacı varsa söyleyin lütfen. Kaç aydır kadın yüzü görmedim, kadınsızlıktan ölüyorum. Bir ilacı varsa lütfen söyle.
Ek Bilgiler:
Genital herpes, herpes simpleks virüsü (HSV) tarafından oluşturulan yaygın bir enfeksiyondur. Virüs genellikle HSV-1 veya HSV-2'dir ve oral veya genital temasla bulaşır. Enfeksiyonun ilk atağı genelde daha şiddetli olur, sonraki ataklar daha hafif geçer. Virüs vücutta sinir hücrelerinde latent kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında, stres, yorgunluk, hastalık gibi tetikleyicilerle yeniden aktifleşebilir. Kesin bir tedavisi yoktur ancak antiviral ilaçlar atakların süresini ve şiddetini azaltabilir. Düzenli doktor kontrolü ve uygun tedavi ile hastalık yönetilebilir. Sağlıklı beslenme, düzenli uyku, stresten uzak durma gibi yaşam tarzı değişiklikleri atak sıklığını azaltabilir. Ayrıca, cinsel partnerlere durumu açıklamak ve korunma yöntemleri kullanmak önemlidir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.