Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CPPS - Kronik Prostatit Pelvik Ağrı Sendromu: Erkeklerde Geçmeyen Ağrı

Merhaba forum, bu yazım erkekler için :) Yaklaşık 8 yıllık HSV-2 sahibiyim. Normalde 2-3 ayda bir uçuk çıkarır, Valtrex içmemle birlikte 1-2 haftada iyileşirdim. Ama son 1.5 senedir penisin baş kısmında, iç tarafta (sanki üretranın içinde gibi) geçmeyen, ara ara şiddetini arttıran donuk bir ağrı ve yanma sıkıntım vardı. Bazen de bu ağrılar makata doğru ilerliyordu. Ben içerde, üretrada uçuk çıkmaya başladı herhalde diye düşünüp bir sürü test, sistoskopi falan yaptırdım ama hepsi temiz çıkıyordu. Sonra tesadüf eseri bu ağrıların uçuk kaynaklı olmadığını, prostatta meydana gelen travmalardan veya baskıdan dolayı penis başında, kasık veya testis bölgesinde ağrı oluşabileceğini öğrendim. Bu hastalığın ismi de CPPS'miş. Tabii bu ağrıların oluşmasının sebebi 1.5 sene önce Enduro motosikl...

Ek Bilgiler:

CPPS Nedir?

CPPS (Kronik Prostatit Pelvik Ağrı Sendromu), erkeklerde sık görülen ve prostat iltihabı olmaksızın pelvik bölgede kronik ağrıya neden olan bir durumdur. Genellikle enfeksiyon kaynaklı değildir; pelvik taban kaslarının gerginliği, sinir hassasiyeti veya travma gibi faktörlerle ilişkilidir.

Belirtiler

Penis başı, testisler, kasık bölgesi, maket çevresinde yanma, batma veya donuk ağrı; idrara çıkma sıklığında artış; boşalma sonrası ağrı gibi belirtiler görülebilir. Ağrı bazen sırt veya bacaklara yayılabilir.

Tedavi Yöntemleri

Tedavi genellikle pelvik taban fizyoterapisi, gevşeme egzersizleri, sıcak banyo, düzenli egzersiz ve stres yönetimi gibi müdahaleleri içerir. İlaç tedavisi (kas gevşeticiler, ağrı kesiciler) doktor kontrolünde uygulanabilir. Alternatif yöntemler arasında akupunktur ve biofeedback sayılabilir.

Önemli Uyarı

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Uzun Süren HSV-2 Atakları: 6 Aydır Geçmeyen Ağrı ve Yanma blue 11 3,632 02-05-2025, Saat: 03:25
Son Yorum: Hüseyin
  Herpes Tip 1 ve Tip 2 Baş Ağrısı Yapar mı? Sivilce ve Ağrı Şikayeti Joseph 4 2,898 23-04-2025, Saat: 20:10
Son Yorum: Kızılejder
  HSV (Herpes) Belirtileri: Sık İdrar, Ağrı ve Ataklar Hakkında Deneyimler Dertli23 20 12,130 17-08-2022, Saat: 23:51
Son Yorum: esra00
  HSV2 Lezyonları Ne Kadar Sürer? 35 Gündür Geçmeyen Lezyonlar Normal mi? clicksss 8 6,072 17-07-2021, Saat: 09:58
Son Yorum: space
  1 Yıldır Geçmeyen Genital Yanma Ağrısı: Sebebi HSV Olabilir mi? Luci 5 5,288 24-11-2020, Saat: 00:45
Son Yorum: ohrijin

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi