Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Candida diyeti yapan var mı? Deneyimler ve öneriler
Konu Güncel Özeti: Konuyu başlatan kullanıcı, yurt dışı forumlarında candida diyetinin atak sıklığını azalttığını duyduğunu belirtip bu diyeti deneyen olup olmadığını sormuştur. İlk cevap, diyetin zor olduğunu ve peynir gibi bazı yiyeceklerin yasak olduğunu söylemiştir. Bir başka kullanıcı, bağışıklık için kefir önerildiğini ancak tadını beğenmediğini belirtmiştir. Üçüncü bir kullanıcı, 3 ay boyunca candida diyeti yaptığını ve bu sürede atak yaşamadığını, ayrıca akgünlük sakızı, sirke, glutatyon, ingiliz karbonatı, B vitamini, çörek otu yağı, kekik yağı, probiyotik ve ev yoğurdu gibi takviyeler aldığını aktarmıştır. Market kefirinin yasak olduğunu da eklemiştir. Dördüncü kullanıcı, diyetin ağır olduğunu, şekeri azaltmanın bile atak sıklığını uzattığını ve kanserin şekeri sevdiğini belirtmiştir. Son cevap, şekerden uzak durulması gerektiğini, vücudun ekmek ve makarnayı da şekere dönüştürdüğünü, gerçek kaya tuzu ve ingiliz karbonatının alkali su yaptığını ve bunların kullanılmasını önermiştir. Genel olarak, candida diyetinin atakları azaltmada etkili olduğu, ancak disiplin gerektirdiği ve takviyelerin önemli rol oynadığı sonucuna varılmıştır.

Selam herkese, Yurt dışındaki forumlarda candida diyetlerinin atak sıklıklarını zaman içerisinde azalttığını söyleyen çok kişi var. Aranızda candida diyeti yapıp sonuç alan var mı?

Ek Bilgiler:

Candida Diyeti Nedir?

Candida diyeti, Candida mantarının aşırı çoğalmasını kontrol altına almak için uygulanan bir beslenme düzenidir. Temel prensip, mayanın beslendiği şeker ve rafine karbonhidratları diyetten çıkarmaktır.

Yasaklı Yiyecekler

Genellikle şeker, bal, pekmez, şekerli meyveler, gluten içeren tahıllar (buğday, arpa, çavdar), işlenmiş gıdalar, alkol ve bazı süt ürünleri (market kefiri gibi) diyet dışı bırakılır.

Önerilen Yiyecekler

Sebzeler, glütensiz tahıllar, sağlıklı yağlar, probiyotik kaynakları (ev yapımı yoğurt, turşu) ve antifungal özellikli besinler (hindistan cevizi yağı, sarımsak, kekik yağı) tüketilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu diyet kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Başlamadan önce bir uzmana danışmak önemlidir. Diyet sırasında bağışıklık sistemini desteklemek için ek takviyeler kullanılabilir, ancak herhangi bir takviye kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(16-06-2024, Saat: 17:51)Hakkı123 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mantıklı olabilir? Aşırı şeker ve yağdan uzak, işlenmiş et ürünleri ve çiftlik balıklarını kabul etmeyen, glutenden  uzak durmak gerek. Turşu, probiyotik, ev yoğurdu, brokoli, sağlıklı kırmızı et Candida albicansı vücuttan uzak tutar. Candida bağışıklığı çok zayıflatır ayrıca bira gibi mayalı içki lerden uzak durun ben 63 gündür bu şekilde besleniyorum ne bir semptom ne bir atak gördüm. Ayrıca batma, kaşınma hepsi yok oldu.

Mantıklı olabilir? Aşırı şeker ve yağdan uzak, işlenmiş et ürünleri ve çiftlik balıklarınıdan, glutenden  uzak durmak gerek. Turşu, probiyotik, ev yoğurdu, brokoli, sağlıklı kırmızı et Candida albicansı vücuttan uzak tutar. Candida bağışıklığı çok zayıflatır ayrıca bira gibi mayalı içki lerden uzak durun ben 63 gündür bu şekilde besleniyorum ne bir semptom ne bir atak gördüm. Ayrıca batma, kaşınma hepsi yok oldu.

O zaman denemekte fayda var genel de ev yemekleri yiyorum ama sanırım her yemekte yenilmemesi lazım.Peynir bile yenilmemesi gerekiyormuş biraz ağır ama denenebilinir

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kefir öneriyorlar ama ben tadını beğenmediğim için içemiyorum deneyen varsa bilgilendirebilir yine de

(15-06-2024, Saat: 15:14)Sunflower Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selam herkese,
Yurt dışındaki forumlarda candida diyetlerinin atak sıklıklarını zaman içerisinde azalttığını söyleyen çok kişi var .Aranızda candida diyeti yapıp sonuç alan var mı?

Evet ben 3 ay kandida diyeti yaptım zor bir diyet o sırada atak olmadı. Zaten bağışıklık güçleniyor ama bir sürü takviyede aldım onlarında etkisi olabilir. Akgünlük sakızı,sirke,glutatyon, ingiliz karbonatı, b vitamini, çörek otu yağı kekik yağı probiyotik ev yoğurdu ayrıca market kefiri yasak bilginiz olsun. Gluten şeker bal pekmez şekerli meyveler reçel makarna yasak

(17-06-2024, Saat: 13:00)35can59 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bağışıklık sistemini güçlendirmek için kefir öneriyorlar ama ben tadını beğenmediğim için içemiyorum deneyen varsa bilgilendirebilir yine de

Zaten market kefiriyse zaten faydası yok nasılki marketlerdeki yoğurt gerçek yoğurt değil kefirde öyle hem yoğurt hem kefir evde yapılmalı ben meyvelsini alır içerdim çok yanlış yapıyormuşum mesela

(24-06-2024, Saat: 04:27)Pançoo Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet ben 3 ay kandida diyeti yaptım zor bir diyet o sırada atak olmadı. Zaten bağışıklık güçleniyor ama bir sürü takviyede aldım onlarında etkisi olabilir. Akgünlük sakızı,sirke,glutatyon, ingiliz karbonatı, b vitamini, çörek otu yağı kekik yağı probiyotik ev yoğurdu ayrıca market kefiri yasak bilginiz olsun. Gluten şeker bal pekmez şekerli meyveler reçel makarna yasak

Zaten market kefiriyse zaten faydası yok nasılki marketlerdeki yoğurt gerçek yoğurt değil kefirde öyle hem yoğurt hem kefir evde yapılmalı ben meyvelsini alır içerdim çok yanlış yapıyormuşum mesela

Biraz ağır bir diyet evet.Ben de hala başlamadım ama şekeri bir nebze azaltınca o bile işe yaradı atakları sıklığını uzatıyor.Kanser şekeri ve paketli gıdaları seviyor.

(24-06-2024, Saat: 23:38)Sunflower Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Biraz ağır bir diyet evet.Ben de hala başlamadım ama şekeri bir nebze azaltınca o bile işe yaradı atakları sıklığını uzatıyor.Kanser şekeri ve paketli gıdaları seviyor.

Evet şeker çok önemli bu konuda kesinlikle uzak durmak gerekir. Ayrıca vücut ekmeği ve makarnayı da şekere dönüştürüyor onlarıda azaltmak lazım. Şunuda unutmayın gerçek kaya tuzu ve ingiliz karbonatı suyu alkali yapar bunları kullanmak lazım zaten sağlık için gerekli

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Lightbulb Hacamat ve Sülük ile Herpes Tedavisi: Deneyimler ve Tartışmalar avbey02 9 4,839 22-02-2023, Saat: 06:08
Son Yorum: avbey02
  Brokoli Kürü ve Bitkisel Kürler Hakkında Deneyimler Warr 3 2,147 25-01-2023, Saat: 02:45
Son Yorum: 36bodrum36
  Genital Bölge Tıraşı İçin En İyi Tıraş Makinesi Hangisi? Öneriler musician27 7 5,856 03-09-2020, Saat: 13:28
Son Yorum: KeremB

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi