Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aile İçi Herpes Bulaşma Riski: Eş ve Çocuğa Geçer mi?

14 yıldır herpesliyim, 13 yıldır da evliyim. Eşim en başından beri biliyor ve sağ olsun hiç sorun etmedi. Bir de çocuğumuz var, 4 yaş. Şimdi sorun şu: eşimle birlikte olduktan tam 2.5 gün sonra lezyon çıktı, halbuki sıfır belirtiydi birliktelik anında. Ama kaygım tavan: eşimin eline geçerse diye, oradan çocuğuma falan geçerse diye. Herpes whitlow riski nedir? Mevcut lezyon ve belirti yokken 2 gün sonra lezyon çıkmışsa risk faktörüm nasıl acaba? Oğlum küçük olduğundan tuvalet temizliği için veya banyo yaptırırken özel bölgesini yıkıyoruz ve dokunuyoruz maalesef. Destek bekliyorum, kaygıdan fenayım. Dr. Terri'ye de sordum, bakalım o ne yanıt verecek.

Ek Bilgiler:

Herpes Simpleks Virüsü (HSV) Bulaşma Yolları

HSV, cilt temasıyla bulaşır. Lezyon olmasa bile asemptomatik virüs saçılımı mümkündür. Ağız ve genital bölge en sık etkilenen alanlardır. Aile içinde bulaşma riskini azaltmak için lezyon varlığında teması sınırlamak, ellerin sık yıkanması ve kişisel havlu kullanımı gibi önlemler alınabilir.

Herpes Whitlow Nedir?

Herpes whitlow, parmaklarda görülen bir HSV enfeksiyonudur. Genellikle lezyonlu bölgeye doğrudan temas sonucu oluşur. Çocuklarda da görülebilir. Belirtileri arasında ağrılı, kızarık kabarcıklar yer alır.

Aile İçi Korunma İpuçları

- Lezyon varken öpüşme, ortak eşya kullanımından kaçının. - Çocuğun cildinde herhangi bir yara varsa dikkatli olun. - Tuvalet sonrası ve banyo öncesi ellerinizi yıkayın. - Çocuğun özel bölgesini yıkarken eldiven kullanmayı düşünebilirsiniz. Unutmayın, bu bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Herhangi bir sağlık sorununda mutlaka doktorunuza danışın.

(04-01-2026, Saat: 15:41)notgood! Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 14 yıldır herpesliyim 13 yıldır da evliyim. Eşim en başından beri biliyor ve sağolsun hiç sorun etmedi bir de çocuğumuz var 4 yaş. 
şimdi sorun bu eşimle birlikte olduktan tam 2.5 gün sonra lezyon çıktı halbuki sıfır belirtiydi birliktelik anında ama kaygım tavan eşimin eline geçerse diye ordan çocuğuma falan geçerse diye herpes whitlow riski nedir? mevcut lezyon ve belirti yokken 2 gün sonra lezyon çıkmışsa risk faktörüm nasıl acaba? Oğlum küçük olduğundan tuvalet temizliğü için veya banyo yaptırırken özel bölgesini yıkıyoruz ve dokunuyoruz malesef destek bekliyorum kaygıdan fenayım. Dr. Terriye de sordum bakalım o ne yanıt vercek

Panik yapma , 4 yıldır bende de var sen ellerinin temizliğine dikkat et.Atak olduğunda özen göster.Bulaşma riski söylenildiği kadar kolay değil aslında.

Bu bana gectikten sonra dudaklarım falan şişmeye başladı bağırsaklarım bozuldu hivden şuphe duyuyorum ancak negatif uçuk olsa şişirirmi bu kadar dudakları ya bağırsak denen birşeyde kalmadı sürekli ishal oluyorum kabız oluyorum belki 10 kez test yaptırdım hepside negatif sonuç verdi

Acaba vücuttaki viral yük alerjiyimi tetikliyor

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes Tükürükte Bulunur mu? Tek Lezyon ve Kendiliğinden Geçer mi? Öğrenmekistiyorum 4 980 14-01-2026, Saat: 21:13
Son Yorum: Hakkı123
  Evli Çiftlerde Herpes Deneyimleri: Eşe Bulaşma ve Cinsel Yaşam jimmmy 30 20,039 06-01-2025, Saat: 01:29
Son Yorum: pearlyy
  Herpes ve Ev Yaşamı: Bulaşma Riskini Azaltma Yolları jimmmy 30 22,769 01-01-2022, Saat: 02:57
Son Yorum: Üzgünüm
  e-Nabız'da Veri Gizleme: Aile Hekimi Eski Tahlilleri Görebilir mi? Ayca 2 3,437 14-09-2020, Saat: 23:55
Son Yorum: Poine
  Valterex Reçetesi Nasıl Yazdırılır? Aile Hekimi Yazar mı? Guen 12 11,424 08-02-2020, Saat: 02:29
Son Yorum: Deliibal

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: