Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 Yıl Sonra Gelen Şiddetli Herpes Atağı: Yaşayan Var mı?

Arkadaşlar merhaba, bundan 4 yıl önce ilk atağımı yaşadım. Çok çok ağrılı ve yoğun geçmişti. 4 yıl sadece regl dönemlerinde bir ya da iki tane çıkıyordu ama ağrı olmuyordu. Ufak kaşıntı da kremle geçiyordu. Şu an yine atak yaşıyorum. Çok fazla lezyon yine yok ama aşırı ağrılı oldu. Boğazımda lenflerim şişti, kasıklarımda ama özellikle bel-kuyruk sokumunda ağrı var. Sağ kalçamda ağrı ve karıncalanma. Bu kadar uzun zamandan sonra bu kadar ağır atak yaşayan var mı?

Ek Bilgiler: Birçok kişide herpes virüsü vücutta uyku halinde kalır ve yıllar sonra yeniden aktifleşebilir. Bağışıklık sistemi zayıfladığında, stres, yorgunluk, hormonal değişiklikler gibi tetikleyicilerle ataklar tekrarlayabilir. Ataklar arasındaki süre kişiden kişiye değişir; bazıları aylar, bazıları yıllar sonra şiddetli atak yaşayabilir. Ağrı ve karıncalanma, sinir tutulumuna işaret edebilir. Bu tür belirtilerde doktora danışmak önemlidir. Lenf şişliği de vücudun enfeksiyona verdiği tepkidir.

Atakları Tetikleyen Faktörler

Stres, uykusuzluk, aşırı güneş, hormonal değişimler, ameliyat veya hastalık gibi durumlar herpes atağını başlatabilir. Uzun süre atak geçirmeyenlerde bile bu faktörler sonucu şiddetli atak görülebilir.

Ne Zaman Doktora Gidilmeli?

Şiddetli ağrı, yaygın lezyonlar, lenf şişliği veya sinirsel semptomlar (karıncalanma, uyuşma) varsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Erken tedavi atak süresini kısaltabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(06-02-2024, Saat: 13:50)Glamour8834 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba 

bundan 4 yıl önce ilk atağımı yaşadım. Çok çok ağrılı ve yoğun geçmişti. 4 yıl sadece regl dönemlerinde bir yada iki tane çıkıyordu ama ağrı olmuyordu. Ufak kaşıntı o da kremle geçiyordu. Şuan yine atak yaşıyorum. Çok fazla lezyon yine yok ama aşırı ağrılı oldu. Boğazımda lenflerim şişti kasıklarım ama özellikle bel- kuyruk sokumunda ağrı. Sağ kalçamda ağrı ve karıncalanma. Bu kadar uzun zamandan sonra bu kadar ağır atak yaşayan var mı.

Evet ben 6 yıldan sonra çok ağır geciriyorm ve ben bunu kesinlikle olduğumuz korona aşısına bağlıyorm. Şimdiye kdr atak gecirdiyimden bile haberim olamazdı benim

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi