Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antibiyotik Sonrası Uçuk Tetiklenmesi ve Çamaşır Hijyeni

Merhabalar, hasta oldum, antibiyotiği bitirdikten 3 gün sonra kaşıntı başladı. 2. atağımı yaşıyorum, 5 aydır bir şey yoktu. Tetiklemiş olabilir mi acaba? Çamaşır yıkarken aileden ayrı mı atılmalı, kaç derece yeterli? Sivilce şeklinde değil halkamsı kızarıklık şeklinde oluyor, böyle olan var mı?

Ek Bilgiler: İç çamaşırlarının ayrı yıkanması genel hijyen açısından önerilir. Özellikle enfeksiyon riskine karşı çamaşırlar en az 60 derecede yıkanmalıdır. Çamaşır suyu veya anti-bakteriyel deterjanlar kullanılabilir. Ayrıca çamaşırların ütülenmesi de mikroorganizmaları öldürebilir. Çamaşırları yıkarken aile bireylerinin çamaşırlarını ayırmak, özellikle cilt enfeksiyonu olan kişiler için önemlidir. Kullanılmış çamaşırları hemen yıkamak ve kurutmak da hijyen sağlar. Çamaşır makinesinin düzenli olarak temizlenmesi ve yüksek sıcaklıkta boş çalıştırılması da faydalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

sanmam... ya denk gelmistir ya da hastalik sebebiyle bagisikligin çok düşmüştür.
en azindan ben de olmadi oyle bir aindiye kadar hic.
herpes uzun süre dışarıda yasayabilen bir virüs değil. camasirlardan gecmez yikama sonrası. deterjan zaten öldürecektir ilk başta.

(31-01-2024, Saat: 10:25)fatmaa7 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar, hasta oldun antibiyotik bitirdikten 3 gün sonra kaşıntı başladı 2. Atağımı yaşıyorum 5 aydır bir şey yoktu. Tetiklemiş olabilir mi acaba? Çamaşır yıkarken aileden ayrı mı atılmalı kaç derece yeterli? Sivilce şeklinde değil halkamsı kızarıklık şeklinde oluyor bende böyle olan var mı?
Halka şeklinde herpes olmaz ki halkamsi sekiller genelde mantardir veya diskoid egzemadir.antibiyotik sonrası kaşıntı kadınlarda çok şık rastlanır bunun için probiyotik verir doktorlar ph düşürdüğü için mantar yapar antibiyotik

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes (uçuk) bulaştırma korkusu: Korunmalı ilişkide bulaşma riski var mı? Abrts5694 7 1,476 26-10-2025, Saat: 13:00
Son Yorum: Suphelihasta
Exclamation Genital Uçuk Vücutta Başka Yerde Çıkar mı? Deneyimler Gülsümm 2 1,129 17-07-2025, Saat: 08:06
Son Yorum: Aysell
  Uçuk Ataklarına Karşı Doğal Bitkiler: Melisa, Çörek Otu, Bentonit Kil ...mda... 2 1,537 13-05-2024, Saat: 06:47
Son Yorum: ...mda...
  Atak Sonrası Kabarcıklar: Doğru Müdahale ve İyileşme Süreci Gazetekeyfi 2 1,314 05-05-2024, Saat: 18:30
Son Yorum: cipiaresss
  Herpes ve İlişki: Uçuk Çıkmasına Çözüm Var mı? Herpes.s 7 2,985 09-02-2024, Saat: 13:34
Son Yorum: ayt06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi