Arkadaşlar kendimce bir hata yaptım. 28 yaşındayım, yalnızlık kompleksi mi desem bilmiyorum, psikolojim çok iyi değildi, sevgilisi olan bir insan da değildim. Nisan ayında falan Orta Asya kökenli bir kadınla ilişkiye girdikten sonra kasık bölgemde kabarcıklar falan çıktı. Korunarak yapmıştım, o yüzden kasık bölgemde var. Zaten araştırdığımda YouTube'da falan hep Orta Asya-Rus kökenli kadınlar bu hastalık hakkında yardım istiyor. Doktora gittim, baktı genital uçuk dedi. Testi var mı dedim, yok, zaten tekrar ederse uçuktur falan dedi. Zaten en ufak şeyi kafaya takan bir insandım, aradan 2 ay geçti her gün aklıma geliyor, kafamdan atamıyorum. Evli değilim ama ailem falan birkaç sene içinde evlenmemi bekliyor, beni çok düzgün terbiyeli biliyorlar, böyle bir şey yapacağım akıllarının ucundan geçmez. Ne yapacağım?
Genital Herpes Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Genital herpes, HSV-1 veya HSV-2 virüsünün neden olduğu yaygın bir enfeksiyondur. Birçok kişi taşıyıcı olduğunu bilmez çünkü belirti vermeyebilir. Bulaşma, aktif lezyon varken daha olasıdır ancak belirtisiz dönemlerde de mümkündür. Test seçenekleri arasında kan testi (IgG/IgM) ve lezyondan örnek alma (PCR) bulunur. Tanı konulduktan sonra antiviral ilaçlarla ataklar kontrol altına alınabilir ancak virüs vücuttan tamamen atılamaz. Psikolojik destek almak, durumu kabullenmeyi kolaylaştırabilir. Partnerinize durumu açıklamak etik ve yasal bir sorumluluktur; birçok kişi bu süreçte destek gruplarından faydalanmaktadır. Unutmayın, herpes ciddi sağlık sorunlarına yol açmaz ve birçok insan bu virüsle normal bir yaşam sürdürmektedir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.