Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
65 Gün Önceki İlişki Sonrası Kaşıntı, Yanma ve Döküntü

65 gün önce ilişkim oldu. İlk hafta tesadüf mü bilemem, üşüttüm. Kaşıntım 3. günden itibaren başladı ama vücudun genelinde diyebilirim. 22. gün dermatoloğa gidip testleri yaptırdım, hemogramda Ig#, Ig% değerlerine ve diğer testlere baktı, negatif. Virüsün antikor testi değil biliyorum. Sağlık kaygısından mı bilmiyorum. Bugün 65. gün, özellikle ellerde kollarda belirgin batma ve yanma hissi var. Avuç içinde de 10 gündür döküntü var. Yüz yanak kısmı ve saçlı deride de var, sırtta dahil. Geçen hafta da doktora gittim, fiziksel muayenede bunu HSV yapmaz, ürtiker seninki dedi. Deloday verdi, gönderdi, bitirmeme rağmen hiçbir işe yaramadı. 3. ayın dolduğunda gel testlerini yapalım, en kötü sifilizdir dedi. Rahat rahat mental olarak bu durum yoruyor. Ellerde kollarda yüzde yanma, batma, karıncalanma aşırı var. Siz neler...

Ek Bilgiler:

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarda Test Zamanlaması

Cinsel yolla bulaşan bazı hastalıkların testlerinde pencere dönemi olarak adlandırılan bir süre vardır. Örneğin, HIV için 4. nesil testler 4-6 haftada kesin sonuç verirken, sifiliz için serolojik testler 4-6 haftada güvenilir hale gelir. HSV (Herpes Simpleks Virüsü) tanısı ise genellikle lezyondan alınan örnekle yapılır, kan testleri daha az güvenilirdir.

Ürtiker ve Stres İlişkisi

Kronik ürtiker (kurdeşen) bazen fiziksel nedenlerden değil, stres veya anksiyeteden kaynaklanabilir. Belirtileriniz arasında kaşıntı, batma ve yanma hissi varsa ve antihistaminiklere yanıt vermiyorsa, altta yatan başka bir neden olabilir.

Ne Yapmalısınız?

3. ay dolduğunda testleri yaptırmanız önemlidir. Bu süreçte bir dermatolog veya enfeksiyon hastalıkları uzmanına danışarak kapsamlı bir değerlendirme yaptırabilirsiniz. Ayrıca, mental sağlığınızı korumak için destek almak faydalı olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Sürekli Kaşıntı ve Hassasiyet: HSV mi Yoksa Başka Bir Şey mi? 8game8 0 1,097 08-05-2023, Saat: 16:06
Son Yorum: 8game8

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi