Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Makatta Uçuk (Herpes) Deneyimleri: Tedavi ve Doğal Yöntemler

Arkadaşlar, makat bölgenizde de çıkıyor mu? Yani genital bölgenin yanında basuruma kadar uçuk çıkıyor, bu nasıl bir illet? Ciddi yaşam kalitemi düşürmüş durumda. Bir senedir gümüş suyu kullanıyorum, tabii yanında ekstra birkaç ürün daha. Sonuç alma süresi kişiden kişiye değişebiliyor. Yani tedarik ettiğim kişi 6 ayda vücudun diğer yerine bulaşan uçukların geçtiğini, bittiğini ifade etti. Ben de bir yıldır kullanıyorum, sonuç alamadım hala. En az bir iki yıl kullanacağım. Bunun haricinde doğal bitkisel bir krem sürdüğüm zaman bile tetikleniyor. Ya da bir oturma banyosu yaptığın zaman. Onlardan vazgeçtim. Şu an gümüş suyu, D vitamini, demir, magnezyum ve B12 kullanıyorum. Ama şunu fark ettim: orijinal kekik yağlı su içtiğim zaman ciddi tetikliyor, acaba iyi geldiği için olabilir mi bilemedim.

Ek Bilgiler: Makat bölgesinde uçuk (herpes), genellikle herpes simpleks virüsü (HSV) tip 2 kaynaklıdır. HSV tip 1 de nadiren anal bölgede görülebilir. Virüs vücuda girdikten sonra sinir hücrelerinde latent kalır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında yeniden aktive olur. Stres, yorgunluk, hastalık, hormonal değişiklikler gibi faktörler tetikleyici olabilir. Gümüş suyu ve bazı bitkisel ürünler antiviral özellik taşıdığı iddia edilse de, bilimsel olarak kanıtlanmış etkinlikleri sınırlıdır. Vitamin ve mineral takviyeleri bağışıklık sistemini destekleyebilir ancak doğrudan virüsü yok etmez. Kekik yağı gibi bazı uçucu yağlar tahrişe yol açarak semptomları kötüleştirebilir. Herpes tedavisinde antiviral ilaçlar (asiklovir, valasiklovir) doktor kontrolünde kullanılır. Doğal yöntemler destekleyici olarak düşünülebilir ancak mutlaka bir hekime danışılmalıdır. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(21-02-2026, Saat: 18:47)Selinn_222 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar makat bölgenizde de çıkıyor mu? Yani genital bölgenin yanında basuruma kadar uçuk çıkıyor bu nasıl bir illet? Ciddi yaşam kalitemi düşürmüş durumda. Bir senedir gümüş suyu kullanıyorum tabii yanında ekstra birkaç ürün daha. Sonuç alma süresi kişiden kişiye değişebiliyor . Yani tedarik ettiğim kişi 6 ayda vücudun diğer yerine bulaşan uçukların geçtiğini bittiğini ifade etti. Ben de bir yıldır kullanıyorum sonuç alamadım hala. en az bir iki yıl kullanacağım. bunun haricinde Doğal bitkisel bir krem sürdüğüm zaman bile tetikleniyor. Ya da bir oturma banyosu yaptığın zaman. Onlardan vazgeçtim. Şu an gümüş suyu d vitamini Demir magnezyum ve B12 kullanıyorum. Ama şunu fark ettim orijinal kekik yağlı su içtiğim zaman ciddi tetikliyor acaba iyi geldiği için olabilir mi bilemedim.Onun dışında ürün denemek isteyenler de kesinlikle vitamin değerlerine baktirarak senkronize çalışması gerekiyor.

Evet makatta da çıkıyor

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Valtrex Baskılama Tedavisi Kullananların Deneyimleri kadirm 8 1,947 05-12-2025, Saat: 18:27
Son Yorum: husame
Lightbulb Karanfil Çayı Uçuk Ataklarını Önlüyor mu? Deneyim Ebru rep 3 1,138 03-12-2025, Saat: 02:02
Son Yorum: haruko
  Herpes Tedavisinde Yeni Yöntemler: Deneyimlerinizi Paylaşın kadirm 5 1,271 19-09-2025, Saat: 11:05
Son Yorum: Sena11
  Uçuk Hastalığını Kafaya Takmayın: Moral ve Kabullenme Önemli Üzgünüm 69 19,619 14-06-2025, Saat: 19:51
Son Yorum: Herpespiyangosu
  Herpes Virüsü ile Mücadelem: Belirtiler ve Tedavi Serkansky 3 1,400 04-05-2025, Saat: 22:52
Son Yorum: Serkansky

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi