Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV-2 ve normal doğum
Hsv-2 tipini taşıyıp gebeliğinde rekürren enfeksiyonları olup normal doğum yapan kişiler var mı bunu merak ettiğim için yazıyorum . Ben 35. Haftamda döküntü yaşadım , 36. Haftadan itibaren asiklovir 5*200 başladım . Yine de neonatal herpes açısından endişeliyim . Bu konuda deneyimi olan oldu mu ?

Evet var. Siz yine de doktorunuzla konuşun. Tecrübesi olan olsa da en iyi tavsiyeyi doktor verecektir

(05-11-2025, Saat: 21:41)Wonderstruck Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv-2 tipini taşıyıp gebeliğinde rekürren enfeksiyonları olup normal doğum yapan kişiler var mı bunu merak ettiğim için yazıyorum . Ben 35. Haftamda döküntü yaşadım , 36. Haftadan itibaren asiklovir 5*200 başladım . Yine de neonatal herpes açısından endişeliyim . Bu konuda deneyimi olan oldu mu ?

Doğum esnasında aktif bir lezyon yoksa milyonda bil ihtimal risk vardır. Eğer aktif lezyon varsa ve doğum kanalanda değilse yine risk düşüktür. Bebek ordan geçerken  kanalda aktif lezyon varsa buna temas ettiği zaman bulaş riski yüzde vardır ama kesin bulaşır diye bişey yok çünkü bulaşması için yoğun sürtünme olması gerekir lezyonun içindeki sıvı bebeğin cildinden içeri geçmesi gerekir hatta bebek doğarken üzerinde koruyucu bir sıvı olduğunu unutmayın..
yazdıklarım kendi araştırmalarımdır. Bu duruma doktorlarınız karar vermesi çok daha iyi olacaktır.
ama malum ülke sezeryan yapmak için bahane arıyorlarSmile
inşllh bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alacaksınız rahat ve sakin olun stres yapmayın bu bir problem bile değil..

Riske gerek yok sezeryan en güvenlisi riske girmeyin bebişin hayatına mal etmeyin problemi

Kesinlikle katılıyorum ben bu hastalıktan önce normal doğum yaptım ama şuan normal doğum yapamam risk alamam

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi