Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital Herpes İçin Kamuoyu Oluşturma Çağrısı
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, uzun süredir genital herpes ile mücadele ettiğini ve ilaç firmalarının dikkatini çekmek için sosyal medyada kampanya başlatılması gerektiğini belirtiyor. Diğer kullanıcılar bu fikre destek veriyor ancak bir kısmı Türkiye'de hastalığın gizlendiğini ve bu nedenle harekete geçmenin zor olduğunu vurguluyor. Bazı üyeler, belirli bir saatte Twitter'da etiketle toplu tweet atılmasını öneriyor. Cevap 4 ise evlilik ilanı vererek spam yapıyor. Cevap 13'te ise bir kullanıcı, test yaptırmayanları eleştiriyor ve polemik yaratıyor. Genel olarak topluluk, hastalığın damgalanmasından şikayetçi ve kamuoyu oluşturarak çözüm arayışında. Nihai bir karar alınmış değil; ancak ortak bir eylem planı fikri öne çıkıyor. Tartışma, hastalığın zorlukları ve toplumsal farkındalık eksikliği etrafında şekilleniyor.

Bu lanet hastalık 4-5 senedir bende mevcut ve denemediğim yöntem kalmadı. Hayatı zindan ediyor, birine bulaştıracağım diye korkmak çok kötü bir durum. İlaç firmalarının dikkatini bu hastalığın üstüne çekmeliyiz. X vb. platformlardan firmaların dikkati çekilirse, pazar payı görülürse bunun üzerine gideceklerini. Buldularsa ilacı veya tedaviyi erken piyasaya süreceklerini düşünüyorum.

Ek Bilgiler:

Genital Herpes Hakkında Genel Bilgiler

Genital herpes, HSV virüsünün neden olduğu yaygın bir cinsel yolla bulaşan enfeksiyondur. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 15-49 yaş arası nüfusun yaklaşık %13'ü HSV-2 ile enfektedir. Virüs vücutta kalıcıdır ve bağışıklık sistemi zayıfladığında tekrarlayan ataklara neden olabilir. Şu anda kesin bir tedavisi bulunmamakla birlikte, antiviral ilaçlar atakları kontrol altına alabilir ve bulaşma riskini azaltabilir.

Farkındalık ve Destek Grupları

Dünyada herpes hastaları için birçok destek grubu ve farkındalık platformu bulunmaktadır. Örneğin, Herpes Kaynak Merkezi (www.herpesresourcecenter.com) gibi siteler hastalık hakkında bilgi sunar. Türkiye'de ise bu tür oluşumlar sınırlıdır, ancak çevrimiçi forumlar hastaların deneyim paylaşmasına olanak tanır. Sosyal medya kampanyaları, damgalamayı azaltmak ve araştırmaları teşvik etmek için etkili bir araç olabilir.

Kamuoyu Oluşturma Önerileri

Konu başlatıcının önerdiği gibi, belirli bir gün ve saatte Twitter'da #GenitalHerpesFarkındalık gibi etiketlerle kitlesel tweet atmak, sağlık otoritelerinin dikkatini çekebilir. Ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü veya yerel sağlık bakanlıklarının sosyal medya hesaplarına yorum yaparak sesinizi duyurabilirsiniz. Unutmayın, birlikte hareket edildiğinde değişim mümkündür.

Uyarı

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(28-09-2025, Saat: 11:33)marulkafa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu lanet hastalık 4 5 senedir bende mevcut ve denemediğin yöntem kalmadı. Hayatı zindan ediyor birine bulaştırıcam diye korkmak çok kötü bir durum. İlaç firmalarının dikkatini bu hastalığın üstüne çekmeliyiz x vb platformlardan firmaların dikkati çekilirse pazar payı görülürse bunun üzerine gideceklerini. Buldularsa ilacı veya tedaviyi erken piyasaya süreceklerini düşünüyorum.
Ancak Amerika gibi ülkeler çözüm bulabilir.  Türkiyede insanlar bu hastalığı saklıyor. Bu hastalığa karşı  yapılacak hiçbir şey yok. Zaten ülkemizin bir şey yapamadığını biliyoruz. Kolay çözülebilecek gibi durmuyor. Bu hastalık ile aslında Allaha emanet yaşadığımızı da gördüm. Tip birçok konuya çözüm bulamıyor zaten.

Bir de ilac firmaları çözüm bulmak istemeyebilir. Çünkü ilac satıyorlar. Daha önce bir sürü aşı çalışması oldu ve durduruldu. Şu an kim ne yapıyor bilmiyorum. Zavallı insanoğlu ne yapabilir ki ?

(28-09-2025, Saat: 11:33)marulkafa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu lanet hastalık 4 5 senedir bende mevcut ve denemediğin yöntem kalmadı. Hayatı zindan ediyor birine bulaştırıcam diye korkmak çok kötü bir durum. İlaç firmalarının dikkatini bu hastalığın üstüne çekmeliyiz x vb platformlardan firmaların dikkati çekilirse pazar payı görülürse bunun üzerine gideceklerini. Buldularsa ilacı veya tedaviyi erken piyasaya süreceklerini düşünüyorum.
Sana katılıyorum kardesim insallah birileri artik bu hastalığa dikkat ceker

Bir gün bir saat belirleyip hep beraber x’de genital herpes hastagiyle twitler atalım. Yazalım her şeyi zorluğunu neler çektiğimizi.
Dünya sağlık örgütünün paylaşımlarının altına yorumlar yazalım. Yardım isteyelim dikkat çekelim. Sayın site kurucusu ve yöneticisi; günü ve saati siz belirleyin lütfen yeni konu başlığı açıp şu gün şu saatte x’de şu hastagle yazıyoruz arkadaşlar derseniz belki bir çok kullanıcı katılır ve ufakta olsa dikkat çekeriz. Yazdıklarımız illa ki okunacak. Birlik olmamız gerekiyor. Bence yapabiliriz.

İLANEN DUYURULUR EVLENMEK İSTİYORUM EVLENMEK İÇİNDE EVLENMEK İSTEMİYORUM ÖNCE TANIŞMAMIZ GEREKLİ SEVERSEM ANLAŞIRSAM HERŞEY MÜMKÜN PROİVİNCE ANKARA.

Sonuna kadar haklısın kardeşim katılıyorum harfiyen yanlız çok fazla atak geçirip durduramıyor sun diyemi böyle düşünüyorsun yoksa sadece bulaş korkusumu vücuttan atamadiğin için

BU VİRÜSÜ BİRİNE BULAŞTIRAN OLDUMU ACABA NASIL KARŞILADILAR NE YAŞADINIZ SOHBETE YAZARMİSİNİZ KONUŞALIM

Ya heryere bulaşıyor bu engelde olamiyosun hep farklı yerlerde çıkıyor nasıl engelleyecez bunu ya

(08-10-2025, Saat: 21:25)Nostresnoherpes Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ya heryere bulaşıyor bu engelde olamiyosun hep farklı yerlerde çıkıyor nasıl engelleyecez bunu ya

Nereye bulasıyor

Genital bölge bi sağında bı solunda bi ucunda

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Sad Genital Herpes ve Bacak Arası Kitle: Deneyim ve Öneriler Dobby0 9 1,832 26-09-2025, Saat: 23:25
Son Yorum: Nostresnoherpes
  Genital Herpes İlk Tecrübe ve Doktor Önerisi Klmnpz 2 1,038 22-06-2025, Saat: 22:11
Son Yorum: Hakkı123
  Jiletle Genital Temizlik Sonrası Atak: Öneriler Theodorebagwell 4 1,183 12-06-2025, Saat: 10:23
Son Yorum: Herpespiyangosu
  Genital Herpes Sürekli İdrar Hissi Yapar mı? Deneyimler elifart2409@gmail.com 6 2,459 17-05-2025, Saat: 12:16
Son Yorum: Emre006
  Sülük Tedavisi Lezyon İçin Faydalı mı? Deneyimler Ahmet3434 3 1,474 24-12-2024, Saat: 19:36
Son Yorum: Can2616

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: