Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HPV ve HSV: Erkeklerde Yaşam ve Psikoloji
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, hem HPV hem de HSV'ye sahip olan erkeklerin deneyimlerini ve psikolojik durumlarını soruyor. İlk yanıtta, bir kullanıcı HPV pozitif olduğunu ancak siğil olmadığını, HSV'nin ise atak dönemlerinde rahatsızlık verdiğini belirtiyor. Sonrasında ilişki hayatı sorgulanıyor. Başka bir kullanıcı, siğil nedeniyle kriyoterapi yaptırdığını ve iki yıl içinde virüsün vücuttan atılabileceğini duyduğunu paylaşıyor. Siğil tipinin test edilip edilmediği soruluyor; yanıtlayan kişi test yaptırmadığını ve yaraların iyileşme aşamasında olduğunu söylüyor. Tartışma, HPV ve HSV ile yaşamanın zorlukları, tedavi yöntemleri ve psikolojik etkileri etrafında dönüyor. Kesin bir çözüm belirtilmemiş, ancak kullanıcılar deneyimlerini paylaşarak birbirlerine destek oluyor.

Merhaba, ikisine de sahip olan erkek var mı? Nasıl ilerliyor hayatınız, psikolojiniz?

Ek Bilgiler:

HPV ve HSV Hakkında Genel Bilgiler

HPV (Human Papilloma Virüsü) ve HSV (Herpes Simpleks Virüsü) cinsel yolla bulaşan yaygın virüslerdir. HPV'nin birçok tipi vardır; bazıları siğil yaparken bazıları kanser riski taşır. HSV ise genellikle uçuk veya genital herpes şeklinde görülür. Her iki virüs de vücutta kalıcı olabilir, ancak bağışıklık sistemi HPV'yi çoğu zaman temizleyebilir. Erkeklerde HPV enfeksiyonu genellikle belirti vermez, ancak siğil oluştuğunda kriyoterapi, lazer veya topikal kremlerle tedavi edilebilir. HSV atakları antiviral ilaçlarla kontrol altına alınabilir. Psikolojik olarak, bu tanılar kaygı, utanç ve ilişki sorunlarına yol açabilir. Açık iletişim ve destek almak önemlidir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(12-06-2024, Saat: 12:04)ghost1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, ikisine de sahip olan erkek var mı? Nasıl ilerliyor hayatınız, psikolojiniz?

Merhaba bende hpv de pozitif ama siğil yok çok şükür sadece hsv can sıkıyor atak olduğu zaman

(14-06-2024, Saat: 00:07)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba bende hpv de pozitif ama siğil yok çok şükür sadece hsv can sıkıyor atak olduğu zaman

Anladım hafz geçmiş olsun. İlişki hayatın nasıl gidiyor?

(14-06-2024, Saat: 00:07)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba bende hpv de pozitif ama siğil yok çok şükür sadece hsv can sıkıyor atak olduğu zaman

Bende siğil var kriyoterapi ile dondurdum bir hafta önce 2 yıl sonra vücuttan atar diyolar qma ne kadar doğru bilmiyorum

(22-06-2024, Saat: 07:55)...mda... Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende siğil var kriyoterapi ile dondurdum bir hafta önce 2 yıl sonra vücuttan atar diyolar qma ne kadar doğru bilmiyorum

Siğiline test yaptırdın mı hangi tip olduğuna dair. Yoksa siğil bu diyerek direkt dondurdular mı?

(22-06-2024, Saat: 10:56)ghost1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Siğiline test yaptırdın mı hangi tip olduğuna dair. Yoksa siğil bu diyerek direkt dondurdular mı?

Test yaptirmadim suan yaralar iylesme aşamasında  yüzde 80 iylesti gibi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes Üretrayı Etkiler mi? Erkeklerde Belirtiler ve Deneyimler Zero 19 12,219 25-01-2025, Saat: 16:03
Son Yorum: Sametcann06
  Uzun Süreli Virüsle Yaşam: Ataklar Zamanla Azalır mı? Nedenben 10 8,332 26-12-2020, Saat: 17:42
Son Yorum: antiherpes

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi