Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bağışıklık Sistemi Zayıf Olanlara Hastalık Daha Kolay Bulaşır mı?

Arkadaşlar herkese sağlıklı günler. Şimdi ben bir şeyi merak ediyorum. Bana bu hastalığı bulaştıran kişi çok eşli ve benden başka kimsenin bu hastalıktan ona bahsetmediğini söylüyor. Yani bir tek bana mı bulaştı? Benim bağışıklığım çok düşük. Yani yaz günü bile grip olurum. Alerjilerim falan var. Acaba diyorum bağışıklığı güçlü olana bulaşmıyor mu? Bu konudaki düşünceleriniz neler?

Ek Bilgiler:

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Bağışıklık Sistemi ve Enfeksiyon

Bağışıklık sistemi, vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan bir savunma mekanizmasıdır. Ancak bir hastalığın bulaşması sadece bağışıklık sistemine bağlı değildir; maruz kalma miktarı, temas süresi ve patojenin türü de önemli rol oynar. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde enfeksiyon gelişme riski daha yüksek olsa da, güçlü bağışıklık sistemi olan bireyler de hastalanabilir. Örneğin, cinsel yolla bulaşan hastalıklarda bulaşma olasılığı kişinin bağışıklık durumundan bağımsız olarak mevcuttur. Eğer partneriniz size hastalığı bulaştırdıysa, başkalarına da bulaştırmış olabilir; ancak bu kişiler belirti göstermeyebilir veya hastalığı fark etmeyebilir. Bu nedenle, yalnızca bağışıklık sistemine odaklanmak yerine, korunma yöntemleri ve düzenli testler önemlidir. Sağlık profesyoneline danışarak durumunuzu değerlendirmeniz en doğrusu olacaktır.

Aktif lezyon anı sana denk gelmiş olabilir. Bir de uçuk olduğunu bilmeyen bir sürü insan var. Herkeste de vücut aynı tepkiyi vermiyor. Bildiğimiz ve başkasına bulaştırmaktan korktuğumuz için bu durumdayız zaten. Cahil olmak ne mutlu aslında

(08-09-2024, Saat: 14:38)Bella1441 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar herkese sağlıklı günler.Simdi ben birşeyi merak ediyorum.Bana bu hastalığı bulaştıran kişi çok eşli ve benden başka kimsenin bu hastalıktan ona bahsetmediğini söylüyor.Yani birtek bana mı bulaştı.Benim bağışıklığım cok düşük.Yani yaz günü bile grip olurum.Alerjilerim falan var.Acaba diyorum baışıklıgı güçlü olana bulaşmıyor mu?Bu konudaki düşünceleriniz neler?

Bağışıklığın gücü tek etken değil. Partneriniz başkalarında bulaştırmış olabilir. Ona dönüş olmaması bulaştırmadığı anlamına gelmez. Ayrıca HSV hastalarının yaklaşık % 80 asemptomatiktir. Bu hastalar ya hiç belirti yaşamazlar ya da çok hafif belirtilerle karşılaşırlar. Bu nedenle hasta olduklarını da bilmezler. Bu arada HSV sadece lezyonlar varken değil, lezyon yokken de bulaşabilir. HSV hastaları arada sırada lezyon olmasa da genital bölgelerinden virüs salarlar. Buna asemptomatik virüs salınımı denmekte. Forumda "bulaşma muamması" başlığı altında İngilizce bir link yer almakta. Onu bu konuda okuyabilirsiniz.

(09-09-2024, Saat: 22:58)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bağışıklığın gücü tek etken değil. Partneriniz başkalarında bulaştırmış olabilir. Ona dönüş olmaması bulaştırmadığı anlamına gelmez. Ayrıca HSV hastalarının yaklaşık % 80 asemptomatiktir. Bu hastalar ya hiç belirti yaşamazlar ya da çok hafif belirtilerle karşılaşırlar. Bu nedenle hasta olduklarını da bilmezler. Bu arada HSV sadece lezyonlar varken değil, lezyon yokken de bulaşabilir. HSV hastaları arada sırada lezyon olmasa da genital bölgelerinden virüs salarlar. Buna asemptomatik virüs salınımı denmekte. Forumda "bulaşma muamması" başlığı altında İngilizce bir link yer almakta. Onu bu konuda okuyabilirsiniz.

max teşekür

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi