Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, 2400 mg lesitinin herpesi yok ettiği iddiasını paylaştı ve deneyimlerini sordu. Diğer kullanıcılar ilgi gösterdi; bazıları lesitin kullanmaya başladığını ve olumlu sonuçlar aldığını belirtti. Bir kullanıcı hidrojen peroksit önerirken, başka bir kullanıcı L-lysine ile kıyaslama yaptı. Kimi kullanıcılar düzenli kullanamadığını ancak lesitinin uçuğu hızlı geçirdiğini hissettiğini söyledi. Genel olarak, lesitinin bazı kişilerde semptomları hafiflettiği ancak kesin bir tedavi olmadığı görüşü hakimdi. Tartışma devam ediyor, net bir sonuca varılmadı. Kullanıcılar deneyimlerini paylaşmaya devam etmektedir.
Arkadaşlar merhaba, dün tesadüfen yabancı bir forumda bir şeye rastladım. Birkaç insanın 1 ay boyunca günde 2400 mg Lesitin (lecithin) almanın herpesi öldürdüğünü veya uykuda tutup çıkarmadığını iddia ediyorlar. Konu 2009'da açılmış ve en son 2020'de yapanlar ve hâlâ iddialı olanlar var. 20 senedir çıkmıyor diyorlar vs. Sizin bu konu hakkında bir bilginiz var mı? Yoksa yanlışlıkla az bilinen bir tedavi mi buldum? L-lysine çok popüler, bastırıyor ama tamamen yok etmek istiyorsanız bu yöntemi deneyin diyorlar. Sadece 1 tane olumsuz yoruma rastladım. Bugün eczaneden alıp deneyeceğim, konuyu tekrar düzeltmem aylar alabilir. Bu konuda bir bilginiz, görüşünüz varsa yazabilir misiniz?
Ek Bilgiler:
Lesitin (fosfatidilkolin) hücre zarlarının yapısında bulunur ve bazı çalışmalar antiviral özellikleri olabileceğini gösterse de, herpes simpleks virüsünü tamamen yok ettiğine dair bilimsel kanıt yoktur. Herpes virüsü sinir hücrelerinde latent kalır ve bağışıklık sistemi baskılandığında tekrarlar. L-lysine ise arginin ile yarışarak virüs replikasyonunu azaltabilir; ancak bu da kesin bir tedavi değildir. Forumdaki iddialar anekdota dayanmaktadır. Lesitin genellikle güvenli kabul edilse de yüksek dozlarda mide rahatsızlığı yapabilir. Herhangi bir takviye kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.