Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, 6 ay önce herpes kaptığını ve ilk atağının çok kötü geçtiğini, doktorun gözle tanı koyduğunu ancak test yaptırarak emin olmak istediğini belirtiyor. Devlet hastanesinde test yapılıp yapılmadığını ve hangi bölüme gitmesi gerektiğini soruyor. Diğer kullanıcılar, testin lezyon aktifken yapılması gerektiğini, aksi halde negatif çıkabileceğini aktarıyor. Bazıları devlet hastanelerinde test yapılmadığını, özel merkezlere yönlendiriyor. Uzun süredir herpes ile yaşayanlar, kabullenme sürecinin zor olduğunu ancak zamanla alışıldığını ifade ediyor. İlişki durumları, bulaştırma korkusu ve psikolojik destek gibi konular da tartışılıyor. Kimi kullanıcılar atakları ilaçla bastırabildiklerini, korunma yöntemleriyle bulaştırmadıklarını paylaşıyor. Genel olarak, herpesin hayatın bir parçası olarak kabul edilmesi ve atak anında test yaptırılması öneriliyor. Kesin bir tedavi olmadığı için mevcut ilaçlarla semptomların yönetilmesi tavsiye ediliyor.
Merhabalar ben bu hastalığı yaklaşık 6 ay önce kaptım. İlk atağımı hatırlamak bile istemiyorum konu hakkında bilgim olmadığı için felaket derecede kötü geçti. Doktora gittim bakıp direkt herpes dedi ve ilaç yazdı. Kullandım etkisi oldu ataklarım çok oluyor ve burada yazılanları okudum hemen hemen benzer durumlar. Ben yine de bir umut özele gidip doktor herpes dedi ama emin değilim test yapar mısınız dediğimde gözle anlaşılır herpes dediyse herpestir başka ihtimal yok dedi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz test vermeli miyim verirsem devlet yapıyor mu ve hangi bölümde. Aslında belirtilerim ve sürecim herpes ama ben yine de hala bir umutla belki değildir diyorum :(
Ek Bilgiler:
Herpes tanısı genellikle lezyonların görünümüne dayanarak klinik olarak konulabilir. Ancak kesin tanı için lezyonlardan alınan sürüntü örneği ile PCR testi yapılabilir. Ayrıca kan testleri ile HSV-1 ve HSV-2 antikorları tespit edilebilir. Testler özel laboratuvarlar, üniversite hastaneleri ve bazı devlet hastanelerinde yapılabilmektedir. Bu konuda en uygun bölüm Deri ve Zührevi Hastalıklar polikliniğidir. Test yaptırmak için lezyonun aktif olduğu dönem tercih edilmelidir, aksi halde yalancı negatif sonuç alınabilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.