06-05-2023, Saat: 20:17
Konu Güncel Özeti: Konu sahibi, 2018'den beri genital herpes taşıdığını ve şu anki erkek arkadaşına bulaştırmamak için ayrılmayı düşündüğünü belirtti. Kesin korunma yöntemi olup olmadığını sordu. Yanıtlarda, lezyon aktif değilken bulaşma riskinin düşük olduğu ancak tamamen sıfırlanmadığı, baskılayıcı ilaçların hem atakları önlediği hem de bulaşma riskini azalttığı ifade edildi. Ayrıca, erkek arkadaşının asker olması nedeniyle bu hastalığın mesleğine engel olup olmayacağı tartışıldı. Bazı kullanıcılar, komplikasyonsuz herpesin askerlik muayenesinde sorun teşkil etmediğini söylerken, diğerleri yönetmelikte enfeksiyon hastalıklarıyla ilgili ayrımlar olduğunu belirtti. Konu sahibi, risk alamayacaklarını söyleyerek ayrıldıklarını teyit etti. Sonuç olarak, kesin bulaştırmama yöntemi olmadığı, ancak baskılayıcı tedavi ve kondom kullanımıyla riskin azaltılabileceği vurgulandı.
Merhaba, ben genital herpesi 2018'de kaptım. Şu ana kadar 3-4 kere nüks etti ve şu an da bir atak yaşıyorum. Şu anki erkek arkadaşıma kesinlikle bulaştırmamam gerekiyor, o yüzden ayrılmak zorunda olduğumuza karar verdik. Acaba kesin koruyacak bir yöntem var mı merak ediyoruz. Komple genital bölgeyi kapatabilecek bir yöntem. Böyle tecrübeleri olanlar varsa bilgilendirirlerse çok sevinirim.
Ek Bilgiler:
Genital herpes, HSV-2 veya nadiren HSV-1 ile oluşan viral bir enfeksiyondur. Lezyonlar aktifken bulaşma riski en yüksektir. Baskılayıcı tedavi (günlük antiviral ilaçlar) hem atak sıklığını azaltır hem de bulaşma riskini yaklaşık %50 oranında düşürür. Kondom kullanımı da riski azaltır ancak tam koruma sağlamaz çünkü lezyonlar kondomla kapanmayan bölgelerde olabilir. Askeri muayene yönetmeliklerinde, komplikasyonsuz genital herpes genellikle engel teşkil etmez. Ancak kesin bilgi için ilgili sağlık kuruluşuna danışmak gerekir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

çünkü bu virüs geçmiyor biliyorsunuz ki