Arkadaşlar, doktorların dediği bu hastalığın çok yaygın olduğu gerçeği. Peki ya bu kadar yaygınsa biz neden burada 34 kişiyiz sadece? Ona soruyorum yok, buna soruyorum yok. Çok partneri olan yakın arkadaşlarımda bile yok. Sizce gerçekten bu kadar yaygın mı bu hastalık? Ayrıca en son bir profesöre muayene oldum. Kendisi çocuk HSV-2 olan hastaları olduğunu söyledi. Nasıl oluyor bu, gerçekten doğru mu? İnanmak istiyorum ama bilmiyorum da.
Herpesin Görülme Sıklığı Neden Tartışma Konusu?
Herpes simpleks virüsü (HSV), dünya genelinde oldukça yaygın bir virüstür. Ancak birçok taşıyıcı, belirti göstermediği için durumun farkında değildir. Bu da resmi istatistiklerin gerçek yaygınlığı yansıtmamasına yol açar. Ayrıca, sosyal damgalama nedeniyle teşhis alan kişiler durumlarını paylaşmaktan çekinir. Bu nedenle forumlardaki katılımcı sayısı, gerçek hasta sayısını yansıtmaz.
Çocuklarda HSV-2 görülmesi nadir olsa da mümkündür. Genellikle doğum sırasında anneden veya aile içi yakın temasla bulaşabilir. Profesörün ifadesi bu açıdan doğru olabilir, ancak çocuklarda HSV-1 daha yaygındır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.