Konu Güncel Özeti: Kullanıcı, HPV ve herpes tanısı konulduktan sonra siğil ve ataklarının azalmadığını belirtmiş. Soğuk yakma tedavisinin yetersiz kaldığını, her tıraşta siğillerin yayıldığını ifade etmiş. Diğer kullanıcılar, lazer tedavisinin soğuk yakmaya göre daha etkili olduğunu, AHCC ve Reishi mantarı gibi bağışıklık güçlendirici takviyelerin kullanılabileceğini önermiş. Ayrıca jilet yerine elektrikli tıraş makinesi kullanılması, elma sirkesi uygulamasının bazı kullanıcılarda işe yaradığı belirtilmiş. Cevap verenlerden biri, özel laboratuvarlarda HPV tip testi yapılabileceğini, devlet hastanelerinde bu testin yapılmadığını söylemiş. Başka bir kullanıcı ise radyofrekans yönteminin daha başarılı olduğunu ifade etmiş. Genel olarak, bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve uygun tedavi yöntemini seçmenin önemine vurgu yapılmış. Ancak kesin bir çözüm sunulamamış, kullanıcıya doktoruna danışması önerilmiş.
Selamlar, herpes2 tanısı konuldu, test olmadım hiç, sanırım kesin belliydi fakat nedenini kaynağını bilmiyorum. Getirisi siğil ile birlikte oldu. Siğilleri soğuk yakma tedavisi ile yaktı doktorum fakat her tıraşta kanadığı gibi diğer taraflara da yayılmaya başlıyor. Siğiller ufak da olsa can sıkıcı. Ayda 3 atak geçiriyorum bazen 2. Çok dikkatli olmama rağmen sanırım bağışıklık sistemim çok düşük. Önerileriniz veya tavsiyeniz varsa denemek isterim, çok mutlu olurum. Yaklaşık 5 ay önce Valtrex 500 mg verildi, 10 gün günde 1 tablet olmak üzere içtim, sonrasında ümidimi kestim zaten. Artık atak geçirince asiklovir krem sürüp geçmesi için dua ediyorum. Umarım hepimiz tez zamanda iyileşiriz. Siğil çıkmaması için ne yapmam gerek? Atakları nasıl azaltmalıyım? Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. İyi forum.
Ek Bilgiler:HPV (Human Papilloma Virüsü) genellikle cinsel yolla bulaşan ve ciltte siğil oluşumuna neden olan bir virüstür. Farklı tipleri vardır; bazıları düşük riskli olup siğil yaparken, bazı yüksek riskli tipler rahim ağzı kanseri gibi hastalıklarla ilişkilendirilir. Bağışıklık sistemi virüsle mücadelede önemlidir; sağlıklı beslenme, düzenli uyku ve stresten uzak durma bağışıklığı destekler. HPV aşısı, virüsün bazı tiplerine karşı koruma sağlar. Siğil tedavileri arasında kriyoterapi (soğuk yakma), lazer, koterizasyon ve topikal kremler bulunur. Ancak tedavi sonrası nüks mümkündür. Düzenli doktor kontrolü önerilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.