Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, HSV virüsünü kandan tamamen temizlediğini iddia eden Dr Odia ve Dr Lucky adlı iki kişiden bahsederek konuyu açmıştır. Kullanıcı, aşı çalışmalarının yetersiz olduğunu belirtmiş ve bitkisel tedavi seçeneklerini araştırdığını ifade etmiştir. Özellikle JieZe-1 adlı Çin bitkisi üzerine yapılan bilimsel yayınlara dikkat çekmiştir. Diğer kullanıcılar da konuya katılmış, JieZe-1 ile ilgili makale linklerini paylaşmışlardır. Bir kullanıcı AHCC adlı ürünü 3 ay boyunca denediğini ancak atakların arttığını belirterek olumsuz deneyimini aktarmıştır. Bazı kullanıcılar bu tür iddiaların dolandırıcılık olabileceği konusunda uyarılarda bulunmuş, büyük ilaç firmalarının böyle bir tedaviyi hemen satın alacağını savunmuşlardır. Tedavi süresi ve fiyat soruları sorulmuş, Dr Lucky'nin iki haftada sonuç verdiğini söylediği ancak güvenilirliğinin sorgulandığı belirtilmiştir. Sonuç olarak, forumda bitkisel tedavilere yönelik hem umut hem de şüphe hakimdir; kesin bir çözüm bulunmamış, kullanıcıların çoğu bu tür iddialara temkinli yaklaşılması gerektiği konusunda hemfikir olmuştur.
Arkadaşlar merhaba. B aşı çalışmalarına baktım, virüsü ortadan kaldıran tek bir tane çalışma var, o da Dr Jerome'un çalışması ama daha ön klinik deneylere 2024 yılında başlayacak. Diğer aşılar terapötik diyor ama onlar da virüsü temizlemiyor, sadece ilaçların aşıya dökülmüş hali anladığım kadarıyla. Zaten siz de biliyorsunuz, aşı çalışmaları oldukça başarısız, bu gidişle 2030'dan önce çıkmaz gibi geliyor bana. Hal böyle olunca ben de bitkilerle tedaviyi araştırdım. Öncelikle JieZe-1 diye bir Çin bitkisi var. İngilizceniz varsa "JieZe-1 for herpes" yazıp son üç yılda çıkan makalelere bakabilirsiniz. Kan hücrelerinde virüs üzerinde ciddi etkisi bulunmuş. Bir de Dr Odia Herbalist Home ve Dr Lucky Herbal Home diye sayfalar var Facebook'ta. Adamlar HSV'yi yok ettiklerini iddia ediyorlar. Her ikisiyle de
Ek Bilgiler:
JieZe-1 adlı bitkisel karışım, herpes simpleks virüsüne karşı in vitro ve hayvan modellerinde olumlu sonuçlar göstermiştir. Araştırmalar, bu bitkisel formülasyonun virüsün hücre zarına tutunmasını ve çoğalmasını engelleyebileceğini öne sürmektedir. Ancak bu çalışmalar henüz insan denemeleriyle doğrulanmamıştır. Dr Odia ve Dr Lucky gibi isimlerin internetteki iddiaları, genellikle bilimsel geçerliliğe sahip değildir. Bu tür bitkisel ürünlerin içerikleri, yan etkileri ve etkileşimleri bilinmediğinden dikkatli olunmalıdır. Forumda bir kullanıcı AHCC adlı mantar ekstresini HSV için denemiş ancak başarısız olmuştur. Herpes tedavisinde kanıtlanmış ve onaylanmış ilaçlar vardır; bitkisel çözümlere güvenmeden önce mutlaka bir hekime danışılmalıdır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.