Merhaba Arkadaşlar. En sonki ilişkim 4 yıl önce idi. Penis başı kenarında Pazartesi günü bir kızarıklık fark ettim. (Yanma, kaşıntı, ağrı, sızı yok) Sadece boş bir kızarıklıktı. Salı günü kızarıklıklar üzerinde ufak bir iki adet kabarıklık fark ettim. Kabarıklıklar anca flash ışığı ile görünüyordu. Tahriş oldu diye fucidin ve fito krem sürdüm. Kabarcık patladı içinde beyaz bir su çıktı. Sonrasında ise kabuk bağladı. Daha öncesinde de bu şekilde bir şey fark etmiştim. Üroloji doktoru herpes olduğunu düşünmüyorum bu kadar süre saklı kalmaz ve ilk atak çok şiddetli olur demişti. Ama ben hiçbir atak belirtisi asla yaşamıyorum sizler gibi. Kafam çok karışık.. Ne olabilir bilemiyorum doktorlar da bilgisiz. Kandaki HSV 2 IgG ve IgM testlerim Mavi Lab'a göre negatif. HSV 1 IgG pozitif.
Genital Bölgede Kızarıklık ve Kabarcıkların Olası Nedenleri
Genital bölgede görülen kızarıklık ve kabarcıklar sadece herpes simpleks virüsü (HSV) kaynaklı değildir. Folikülit, kontakt dermatit, mantar enfeksiyonları, sivilce benzeri lezyonlar veya tahriş de benzer görünümlere yol açabilir. Herpes tipik olarak ağrılı, yanma hissi olan ve sıvı dolu kabarcıklar şeklinde başlar, ancak her vakada aynı şiddette olmayabilir.
HSV enfeksiyonları genellikle ilk atakta daha şiddetli seyreder, ancak bazı kişilerde hafif belirtilerle de ortaya çıkabilir. Kan testlerinde HSV-2 IgG negatif, HSV-1 IgG pozitif olması, geçmişte uçuk (oral herpes) geçirildiğini düşündürür. Ancak genital bölgede HSV-1 enfeksiyonu da mümkündür.
Tanı koymak için lezyondan alınan sürüntü örneği (PCR) daha güvenilirdir. Kan testleri, özellikle yeni enfeksiyonlarda yalancı negatif olabilir. Doktorunuzun önerisiyle tekrar test yaptırmanız veya lezyon görüldüğünde sürüntü alınması faydalı olabilir.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.