Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evliyim ama eşime herpes bulaştırır mıyım?
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, evli olduğu halde eşiyle henüz birlikte olmadığını ve geçmişteki partnerlerinden herpes 2 kaptığını belirterek eşine bulaştırma ve çocuk sahibi olma konusunda endişelerini dile getirdi. Forum kullanıcıları, herpesin çocuk sahibi olmaya engel olmadığını, atak dışında bulaşma riskinin düşük olduğunu ve eşin durumdan haberdar edilmesi gerektiğini ifade etti. Bir kullanıcı, 2 yıldır eşine bulaştırmadığını söylerken diğer bir kullanıcı, uzun vadede bulaşmanın kaçınılmaz olabileceğini belirtti. Hamilelik durumunda sezaryen önerildi. Konu başlatıcı daha sonra kabartıların ağrısız olduğunu ve tıraş sonrası ortaya çıktığını ekledi. Kullanıcılar, herpesin her zaman ağrılı olmadığını ve kıl kökü iltihabı ile karışabileceğini belirtti. Ayrıca molluskum kontagiozum gibi farklı bir enfeksiyondan da bahsedildi. Genel sonuç olarak, herpes ile normal bir cinsel yaşam ve çocuk sahibi olmak mümkündür; ancak düzenli doktor takibi ve önlemler gereklidir.

Arkadaşlar merhaba. Evliyim ama koronadan dolayı düğün yapamadık. Eşimle birlikte olmadık ama ondan önce 6-7 kişiyle oldum. Bugün gittim, herpes 2 genital bölge pozitif. Ben eşimle çocuk sahibi olamayacak mıyım? Ya da kremlerle uçuklar geçince mi denemeliyim? Her türlü ona da bulaşır mı?

Ek Bilgiler:

Herpes ve Cinsel Birliktelik

Genital herpes (HSV-2) bulaşıcı bir virüstür ancak doğru önlemlerle bulaşma riski azaltılabilir. Atak olmadığı dönemlerde bulaşma olasılığı düşüktür. Kondom kullanımı riski azaltır ancak tamamen ortadan kaldırmaz.

Çocuk Sahibi Olmak

Herpes infertiliteye neden olmaz. Gebelik planlanıyorsa, aktif lezyon yoksa doğal yolla hamilelik mümkündür. Doğum sırasında aktif lezyon varsa sezaryen önerilir. Antiviral ilaçlar (asiklovir gibi) gebelikte güvenle kullanılabilir.

Testler ve Tedavi

HSV kan testleri pozitif kalır; virüs vücutta ömür boyu kalır. Tekrarlayan ataklar için antiviral kremler veya oral ilaçlar kullanılabilir. Bağışıklık sistemi güçlendikçe atak sıklığı azalabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(28-10-2020, Saat: 00:04)Deliibal Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-10-2020, Saat: 22:03)Raziel3162 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar merhaba evliyim ama coronadan dolayı düğün yapamadık eşimle birlikte olmadık ama ondan önce 6 7 kişiyle oldu bugün gittim herpes 2 genital bolge pozitif. Ben eşimle çocuk sahibi olamayacak miyim ? Yada kremlerle uçuklar geçince mi demiyelim? Her türlü ona da bulaşır mi ?

Korkma yatan varken yapma yeter benim 2 yıldır gecmiyor eşime

Korkma yaran varken eşinle birlikde olma birsey olmuyor benim iki yıldır gecmiyor

Delibal sana zaten eşinden geçmedi mi tabiki eşine bulaşmıcak doğal olarak

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  5 Yıldır Evliyim Eşime HSV-2 Bulaştırmadım: Deneyimim ve Öneriler asabi35 15 7,264 12-11-2023, Saat: 16:14
Son Yorum: ohrijin

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi