Merhabalar, yeni üyeyim ve kafamda deli sorular var. Yaklaşık 10 gün önce vajinal bölgemde şişkinlik, kızarıklık, idrar yaparken yanma gibi hislerle uyandım. İki gün geçmeden kadın doğuma gittim. Kültür testi, smear testi ve idrar testi yaptı ancak kan testi istemedi. Vajinal muayene, smear ve kültür testi istedi sadece. Muayeneden bir gün sonra şehir dışına çıktım ve vajinamda küçük kırmızı kabarcıklar fark ettim. Siğil gibi değil de sivilce gibiydi. İnanılmaz bir acı ve yanma vardı. Ertesi gün kasıklarımdaki lenf bezlerimde şişkinlik ve ağrı oldu. Daha sonra bu sivilceler arttı ve iltihaplı bir hal almaya başladı, arada iltihaplar akıyordu. İdrara çıkmak işkenceydi, üstüne bir de yürümek bile işkence oldu. 3 gün sonra sonuçlarımı almaya gittim, kültür testi idrar yolu enfeksiyonu ve mantar çıktı.
Genital Herpes Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Genital herpes, herpes simpleks virüsünün (HSV) neden olduğu yaygın bir cinsel yolla bulaşan enfeksiyondur. Belirtileri arasında vajinal bölgede ağrılı kabarcıklar, kaşıntı, yanma ve lenf bezlerinde şişlik yer alır. Tanı genellikle lezyonlardan alınan örneklerin kültürü veya PCR testi ile konulur. Kan testleri de (HSV-1 ve HSV-2 antikorları) kullanılabilir. Tedavide antiviral ilaçlar (asiklovir, valasiklovir) atak sıklığını ve şiddetini azaltır ancak virüsü tamamen yok etmez. Ataklar sırasında hijyene dikkat edilmeli, lezyonlar kuru tutulmalı ve cinsel temastan kaçınılmalıdır. Düzenli takip ve destek grupları psikolojik yükü hafifletebilir. Yeni tedavi seçenekleri üzerinde çalışılmaktadır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

yıldık usandım valla