Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV ve Bebekler: Antiviral Tedavi ile Virüsü Negatife Çevirmek Mümkün mü?

Hepimizin bildiği üzere virüsü şu an için vücuttan atma durumu yok. Peki bu bebekler için de geçerli mi? Nerede okudum hatırlamıyorum (o kadar çok makale ve yazı okudum ki?) Antiviral tedavilerin bebeklerde virüsü öldürmeye yarıyabildiğiyle alakalı yani negatife çevirdiğiyle. Acaba bu konu hakkında hiç bilgi sahibi var mı? Şöyle bir haberde de aynı konudan bahsediliyor ve yanlış çeviri yapmadıysam bebek negatif olmuş. https://people.com/health/baby-herpes-simplex-virus/

Ek Bilgiler: Yenidoğan herpes enfeksiyonu nadir fakat ciddi bir durumdur. Genellikle doğum sırasında anneden bebeğe bulaşır. Erken tanı ve antiviral tedavi hayati önem taşır. Antiviral ilaçlar virüsü tamamen yok edemese de semptomları kontrol altına alır ve komplikasyon riskini azaltır. Bazı vakalarda tedavi sonrası bebeklerde virüs yükü tespit edilemeyebilir ancak bu kesin iyileşme anlamına gelmez. Virüs vücutta latent kalabilir.

Önemli Uyarılar

Bebeklerde HSV belirtileri arasında ateş, halsizlik, cilt lezyonları ve sinir sistemi bulguları yer alabilir. Şüphelenilen durumlarda acil tıbbi yardım alınmalıdır. Hamilelikte herpes öyküsü olan kadınlar doktorlarına danışmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

deneylerde anne fareler aşılandıgında çocuklarında bagışıklık kazanılıyor böyle bir çalışma var

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital Herpes Tam Tedavi: 2021'deki Son Gelişmeler Yorgun 2 3,310 19-02-2022, Saat: 17:35
Son Yorum: izmitli41
  Yolda Yürürken Herpesli Birini Anlamak Mümkün mü? mylifeisgood 4 4,383 10-02-2020, Saat: 03:26
Son Yorum: HopeFul
  Alzheimer ve Uçuk Virüsü Bağlantısı Araştırması jimmmy 0 2,277 25-06-2018, Saat: 11:23
Son Yorum: jimmmy

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi