Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rusya'da Herpes Tedavisi: Aşı ve Hap İddiası
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, Ekşi Sözlük'te Rusya'da herpes tedavisi gördüğünü iddia eden bir gönderiden bahsederek detay istemiştir. Yanıtlarda, Rusya'da kullanılan Vitaherpavac aşısından söz edilmiş, aşının DSÖ onaylı olmadığı ve sadece Rusya'da uygulandığı vurgulanmıştır. Bir kullanıcı, Moskova'da bu aşıyı olan birinin 1.5 yıldır atak yaşamadığını aktarmıştır. Diğer kullanıcılar, aşının etkinliği ve yan etkileri konusunda sorular sormuş, ayrıca genital bölgede ağrı ve uyuşma şikayeti olan bir kişi test sonuçlarını paylaşarak yorum istemiştir. Tartışma, aşının FDA onayı olmaması ve Türkiye'de uygulanamayacağı noktasında yoğunlaşmıştır. Son olarak, tedavide rekombinant alfa-2 interferon kullanımına da dikkat çekilmiştir. Genel olarak, konu kesin bir çözüme ulaşmamış olup, kullanıcılar kişisel deneyimler ve bilgi paylaşımıyla sınırlı kalmıştır. Hiçbir tıbbi tavsiye verilmemiştir.

Merhaba, Ekşi Sözlük'te Herpes olarak arama yapınca bir kişi Rusya'ya gittiğini, 20 gün boyunca aşı ve hap ile tedavi uygulandığını yazmış. Önceden 3 ayda 1 atak oluyormuş, yıl yıl editlemiş, 2025 yılı boyunca hiç çıkmadı yazmış. Ama aşı ve ilaç ismi ya da kim tarafından ne tedavisi yapıldığını yazmamış. Ekşi Sözlük üyeliğim yok, üyeliği olan biri detay sorabilir mi?

Ek Bilgiler: Bu konuda forumda paylaşılan bilgilere göre, Rusya'da kullanılan aşının adı Vitaherpavac'tır. Bu aşı, DSÖ tarafından onaylanmamış olup yalnızca Rusya'da uygulanmaktadır. Genellikle 6 ayda birkaç doz halinde yapılır ve tamamen tedavi sağlamasa da lezyonları ve atak sayısını azalttığı belirtilmektedir. Bir kullanıcı, Moskova'da yaşayan ve aşıyı uygulatan bir kişiyle görüştüğünü, 1.5 yıldır alkol almasına ve genital bölgeyi tıraş etmesine rağmen hiç atak yaşamadığını aktarmıştır. Aşının temel kürü, 7 gün arayla toplam 5 enjeksiyondan oluşmaktadır. Ayrıca bazı kullanıcılar, tedavide rekombinant alfa-2 interferonun da kullanıldığını belirtmiştir. Ancak bu aşı ve tedavi yöntemleri FDA onayına sahip değildir ve Türkiye'de uygulanmamaktadır. Bu bilgiler kişisel deneyimlere dayanmakta olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz. Herhangi bir tedavi kararı için mutlaka bir hekime danışılmalıdır.

(02-05-2025, Saat: 03:44)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Ekşi sözlükte Herpes olarak arama yapınca bir kişi Rusyaya gittiğini 20 gün boyunca aşı ve hap ile tedavi uygulandığını yazmış, önceden 3 ayda 1 atak oluyormuş, yıl yıl editlemiş 2025 yılı boyunca hiç çıkmadı yazmış.Ama aşı ve ilaç ismi ve ya kim tarafından ne tedavisi yapıldığını yazmamış.Ekşi sözlük üyeliğim yok üyeliği olan biri detay sorabilir mi?

Aşı Vitaherpavac hapi bilmiyorum

(03-05-2025, Saat: 10:45)Gokhun330 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aşı Vitaherpavac hapi bilmiyorum

Rusyaya gidip bu tedaviyi gören yok mu forumda acaba, ben bunu ilk kez okudum.Çok önemli bir bilgi bence, niye deneyen daha çok yok, yan etki falan da yazmamış, yapsaydı yazardı herhalde. E aşı var o zaman.Çok teşekkür ederim cevap için Gokhun330cum.Sevgiler

(04-05-2025, Saat: 07:31)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Rusyaya gidip bu tedaviyi gören yok mu forumda acaba, ben bunu ilk kez okudum.Çok önemli bir bilgi bence, niye deneyen daha çok yok, yan etki falan da yazmamış, yapsaydı yazardı herhalde. E aşı var o zaman.Çok teşekkür ederim cevap için Gokhun330cum.Sevgiler

Aşı dsö tarafından onaylanmış bir aşı olmadiği için sadece rusyada uygulanıyor ve bildiğim kadarıyla 6 ayda bir kaç doz uygulanıyor. Yüzde yüz tedavi sağlamıyor sadece lezyonlari ve atak sayısıni düşürüyor sanırım tabii kişinin bağışıklık sistemine göre de değişir bu durum Aşı bulunsa bile faz çalışmalari onaylanması piyasaya sürülmesi yıllarca sürer bence

(12-05-2025, Saat: 00:18)Gokhun330 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aşı dsö tarafından onaylanmış bir aşı olmadiği için sadece rusyada uygulanıyor ve bildiğim kadarıyla 6 ayda bir kaç doz uygulanıyor. Yüzde yüz tedavi sağlamıyor sadece lezyonlari ve atak sayısıni düşürüyor sanırım tabii kişinin bağışıklık sistemine göre de değişir bu durum Aşı bulunsa bile faz çalışmalari onaylanması piyasaya sürülmesi yıllarca sürer bence

Dsö ü ben tanımıyorum ve güvenilir olarak tanımlamıyorum zaten

(21-05-2025, Saat: 04:24)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dsö ü ben tanımıyorum ve güvenilir olarak tanımlamıyorum zaten

Dsö yü tanımak, arap kültürünü din sanmak gibi geliyor. Ataklar azalıyorsa ve yan etkisi yoksa niye bu tedaviyi almıyoruz.Yan etkisi konusunda bilgisi olan var mı?

Arkadaşlar 1 yılı geçti ağrılarım geçmiyor hsv testi yaptırdım hvs 1 pozitif 45.50 çıktı hsv 2 ise 10.9 sınırda çıktı ama bende kızarıklık oluyor genital bölgemde ilaç kullanmıyorum hsv 2 pozitif miyim ağrım 1 yılı geçti geçmiyor

Ne gibi ağrın var nasıl ağrılar

Bildiğin testislerim içinde bir seyler geziyor gibi ve batma yanma hiç ağrım geçmiyor penisin uçunda

Sonuç pozitif mi başka testlerde yaptır istersen emin ol

Hsv 1 pozitif ama hvs sınırda çıktı

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Shocked Herpes Ataklarından Kurtulma: Valtrex Baskılama Tedavisi ve Deneyimler kadirm 7 1,736 06-09-2025, Saat: 21:13
Son Yorum: Aysell
  Genital Herpes Tedavisi ve Aşı Çalışmaları Güncel Gelişmeler 2024 jimmmy 13 14,484 04-05-2024, Saat: 21:05
Son Yorum: cipiaresss
  İğne Batması Hissi ve Yanma: Asiviral Tedavisi Sonrası Neden Olur? ghost1907 1 1,286 24-09-2023, Saat: 10:38
Son Yorum: antiherpes
  Rus Aşısı Vitaherpavac ile Herpes Tedavisi: Yorumlar ve Deneyimler jimmmy 43 37,169 26-08-2023, Saat: 12:23
Son Yorum: serapp
  Rusya'dan Herpes İçin DNA Aşısı: Klinik Testler Başlıyor jimmmy 0 2,844 25-06-2018, Saat: 11:34
Son Yorum: jimmmy

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
2 Ziyaretçi