08-04-2025, Saat: 09:11
Konuyu Oyla:
|
Güncel Aşı Çalışmaları
|
|
08-04-2025, Saat: 11:21
Şunuda not olarak ekleyelim hiçbir zaman enfekte kişiden virüs silmeye yönelik aşı çıkmayacaktır.aşının amacı zaten enfekte olmamış kişilere uygulayıp bulaş olmasını engellemektir. Veya diğer seçenek enfekte kişinin semptomlarını azaltmak seyreltmek vs.
Burada bazı arkdaşlar aşı çıkınca tamamen kurtulacagını düşünüyor onlara yönelik söyledim.
08-04-2025, Saat: 12:03
(08-04-2025, Saat: 11:21)Semptom Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şunuda not olarak ekleyelim hiçbir zaman enfekte kişiden virüs silmeye yönelik aşı çıkmayacaktır.aşının amacı zaten enfekte olmamış kişilere uygulayıp bulaş olmasını engellemektir. Veya diğer seçenek enfekte kişinin semptomlarını azaltmak seyreltmek vs. Tamamen virüsü yok etmek imkansıza yakın teröpatik aşılar umut kaynağımız buda 5-10 yıl içinde uzmanlar mutlaka bir hsv teröpatik aşısının çıkacağını söylüyorlar bi süre koruma sağlasa yeter zaten tıpkı zona gibi onada razıyız
08-04-2025, Saat: 13:02
Yanlış bilgiler paylaşıp insanların da umutlarıyla oynamayı çok seviyorsunuz
08-04-2025, Saat: 13:47
16-04-2025, Saat: 15:49
1. Pritelivir (AiCuris tarafından) Nedir: Asiklovir/valasiklovir gibi virüs tarafından aktivasyon gerektirmeyen yeni nesil bir antiviral. Neden önemlidir: Özellikle dirençli vakalarda HSV dökülmesini ve salgınlarını daha iyi bastırdığı gösterilmiştir. Durum: HSV-2 için 2. Faz denemeleri tamamlandı. Bağışıklık sistemi zayıflamış hastalar için uzun vadeli 3. Faz denemesi devam ediyor. Onay kısa süre sonra gelebilir. 2. Moderna'nın mRNA-1608 Aşısı Nedir: HSV-2'ye karşı koruma sağlamak ve tekrarlamaları azaltmak için tasarlanmış bir mRNA aşısı (COVID'dekiler gibi). Neden önemlidir: Etkiliyse, özellikle genital herpes için terapötik ve önleyici olabilir. Durum: 1/2. Faz denemesi Nisan 2025'te birincil veri toplamayı tamamladı. Tam veri analizinin Haziran 2025'te yapılması bekleniyor. Umut verici olursa, 3. Faz takip edebilir. 3. Vical'ın HSV-2 Terapötik Aşısı (GEN-003) Neydi: Azalmış salgın sıklığı ve viral dökülme gösterdi. Durumu: Finansman nedeniyle durduruldu ancak bir aşının semptomları azaltabileceği kavramını kanıtladı. Yeni aşı çalışmaları için yolu açtı. 4. CRISPR/Gen Düzenleme Yaklaşımları Fred Hutchinson ve diğerleri tarafından Nedir: Virüsü sinir hücrelerinden ortadan kaldırmayı amaçlayan gen düzenleme teknolojileri. Neden önemli: Bu gerçek bir tedavi olabilir. Durumu: Farelerde araştırmacılar HSV'de %90-97 oranında azalma sağladı. İnsan denemeleri muhtemelen birkaç yıl uzakta ancak çok umut verici. 5. Monoklonal Antikorlar (UB-621 gibi) Nedir: Herpes virüsünü nötralize eden laboratuvar yapımı antikorlar.
16-04-2025, Saat: 23:43
(08-04-2025, Saat: 11:21)Semptom Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şunuda not olarak ekleyelim hiçbir zaman enfekte kişiden virüs silmeye yönelik aşı çıkmayacaktır.aşının amacı zaten enfekte olmamış kişilere uygulayıp bulaş olmasını engellemektir. Veya diğer seçenek enfekte kişinin semptomlarını azaltmak seyreltmek vs.Şu çiçeği ile herpes aynı virüs grubunda değil mi
18-04-2025, Saat: 04:32
(16-04-2025, Saat: 15:49)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1. Pritelivir (AiCuris tarafından) Nedir: Asiklovir/valasiklovir gibi virüs tarafından aktivasyon gerektirmeyen yeni nesil bir antiviral. Neden önemlidir: Özellikle dirençli vakalarda HSV dökülmesini ve salgınlarını daha iyi bastırdığı gösterilmiştir. Durum: HSV-2 için 2. Faz denemeleri tamamlandı. Bağışıklık sistemi zayıflamış hastalar için uzun vadeli 3. Faz denemesi devam ediyor. Onay kısa süre sonra gelebilir. 2. Moderna'nın mRNA-1608 Aşısı Nedir: HSV-2'ye karşı koruma sağlamak ve tekrarlamaları azaltmak için tasarlanmış bir mRNA aşısı (COVID'dekiler gibi). Neden önemlidir: Etkiliyse, özellikle genital herpes için terapötik ve önleyici olabilir. Durum: 1/2. Faz denemesi Nisan 2025'te birincil veri toplamayı tamamladı. Tam veri analizinin Haziran 2025'te yapılması bekleniyor. Umut verici olursa, 3. Faz takip edebilir. 3. Vical'ın HSV-2 Terapötik Aşısı (GEN-003) Neydi: Azalmış salgın sıklığı ve viral dökülme gösterdi. Durumu: Finansman nedeniyle durduruldu ancak bir aşının semptomları azaltabileceği kavramını kanıtladı. Yeni aşı çalışmaları için yolu açtı. 4. CRISPR/Gen Düzenleme Yaklaşımları Fred Hutchinson ve diğerleri tarafından Nedir: Virüsü sinir hücrelerinden ortadan kaldırmayı amaçlayan gen düzenleme teknolojileri. Neden önemli: Bu gerçek bir tedavi olabilir. Durumu: Farelerde araştırmacılar HSV'de %90-97 oranında azalma sağladı. İnsan denemeleri muhtemelen birkaç yıl uzakta ancak çok umut verici. 5. Monoklonal Antikorlar (UB-621 gibi) Nedir: Herpes virüsünü nötralize eden laboratuvar yapımı antikorlar. Fareler üstünde deneyin dışında, atlar üzerinde bir deney yapılmamış mı hiç, çoğu virüsü atlara verip ürettikleri antikoru ilaç olarak kullanılmıyor mu böyle şeyler okumuştum bir ara, bu forumda hiç bilim adamı yok mu varsa garip olabilir ama merak ettim cevaplarsa sevinirim
18-04-2025, Saat: 20:17
(18-04-2025, Saat: 04:32)Sena11 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fareler üstünde deneyin dışında, atlar üzerinde bir deney yapılmamış mı hiç, çoğu virüsü atlara verip ürettikleri antikoru ilaç olarak kullanılmıyor mu böyle şeyler okumuştum bir ara, bu forumda hiç bilim adamı yok mu varsa garip olabilir ama merak ettim cevaplarsa sevinirim Bilmiyorum alıntı yapıyorum ben herkesle paylaşıyorum elimden geldiğince
22-04-2025, Saat: 15:59
https://www.zmescience.com/science/news-...s-viruses/
Lablab fasulyelerinden yapılan yeni bir antiviral sakız, laboratuvar testlerinde herpes (HSV-1 ve HSV-2) ve grip virüslerinin %95'ini nötralize ediyor. Doğal. Bitki bazlı. FDA güvenli. Sonraki adım? İnsan denemeleri. Böyle bir inovasyona ihtiyacımız var. |
| Konuyu Okuyanlar: |
| 2 Ziyaretçi |