Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital Herpes Atakları Farklı Bölgelere Yayılır mı? Deneyimler
Konu Güncel Özeti: Kullanıcı, iki yıl önce uyuz ve HSV-2 geçirdiğini ve halen sık ataklar yaşadığını belirtti. Ataklarının başlangıçta sadece penisin sağ bölgesinde olduğunu, son atakta lezyonların sol taraf ve bikini bölgesine yayıldığını ifade etti. Diğer kullanıcılar da genital herpes ataklarının sabit bir bölgede kalmadığını, farklı yerlerde çıkabildiğini paylaştı. Bazı kullanıcılar atak öncesi pelvik ağrı, bacak sızlaması ve makatta kaşıntı gibi semptomlar yaşadıklarını belirtti. Bir kullanıcı, İstanbul'da bir dermatoloğu önerirken, diğeri makattaki kaşıntının HPV siğilinden kaynaklanabileceği uyarısında bulundu. Genel olarak kullanıcılar benzer deneyimleri paylaştı ancak kesin bir çözüm önerilmedi. Tartışma, herpes ataklarının yeri ve eşlik eden semptomlar hakkında bilgi alışverişi şeklinde ilerledi.

Herkese merhaba, bundan iki sene önce uyuz ve HSV2 kapmıştım aynı anda ve iki sene geçmesine rağmen hala sık sık atak geçiririm. Normalde atak yaşadığım zaman sadece penis sağ bölgesinde lezyon görülüyor. Son geçirdiğim atakta lezyonlar farklı yerlerde çıkmaya başladı: sol taraf ve bikini bölgesinde oluşmaya başladı. Aynı durumla karşılaşan var mı? Benim gibi sadece bir bölgede çıkaran var mıydı daha önce?

Ek Bilgiler: Genital herpes atakları genellikle sinir ganglionlarında uyuyan virüsün aktivasyonu ile oluşur. İlk enfeksiyondan sonra virüs, sakral sinir köklerinde latent kalır. Ataklar sırasında virüs, sinir lifleri boyunca cilde taşınır ve tipik olarak aynı dermatomda (sinir bölgesi) lezyonlara neden olur. Ancak zamanla, virüs farklı sinir dallarını da etkileyebilir ve lezyonların yeri değişebilir. Bu durum, bağışıklık sistemi baskılanması, stres veya diğer enfeksiyonlar gibi faktörlerle tetiklenebilir. Kullanıcıların paylaştığı deneyimler, atak yerinin değişebileceğini ve bazen pelvik ağrı, bacak sızlaması, makatta kaşıntı gibi farklı semptomların eşlik edebileceğini göstermektedir. Uyuz enfeksiyonu geçirmiş olmak, cilt bariyerini etkileyebileceği için herpes ataklarını da etkileyebilir. Her durumda, kişisel deneyimler tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka bir sağlık kuruluşuna danışılmalıdır.

(06-03-2025, Saat: 02:00)avbey02 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese merhaba bundan iki sene önce uyuz ve hsv2 kapmıştım aynı anda  ve iki sene geçmesine rağmen hala sık sık atak geçiririm,  normalde atak yaşadığım zaman sadece penis sağ bölgesinde lezyon görülüyor  son geçirdiğim atak da lezyonlar farklı yerlerde çıkmaya başladı sol taraf ve bikini bölgesinde oluşmaya başladı aynı durumla karşılaşan varmı benim gibi sadece bir bölgede çıkaran var mıydı daha önce?
Sabit bi yerde cikmiyor genital ve penis kenarlarinda cikiyor sabit 1 noktadan cikmiyor herzaman

(10-03-2025, Saat: 21:00)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sabit bi yerde cikmiyor genital ve penis kenarlarinda cikiyor sabit 1 noktadan cikmiyor herzaman

Ucunda çıkmasında Allah korusun

Peniste glans çevresinde lezyon çıkmasa bile sürekli hassasiyet ve glans çember üzerinde ara ara batma yaşayan varmı, bir türlü çözemedim

(10-03-2025, Saat: 21:29)Sametcann06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ucunda çıkmasında Allah korusun
Sunnet bolgesinde cikiyor Smile

(10-03-2025, Saat: 22:38)cipiaresss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peniste glans çevresinde lezyon çıkmasa bile sürekli hassasiyet ve glans çember üzerinde ara ara batma yaşayan varmı, bir türlü çözemedim

Aynı aynı.

(10-03-2025, Saat: 22:42)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sunnet bolgesinde cikiyor Smile

Ucunda çıkan varmı acaba çok korkuyorum ucunda çıkarsa sıkıntı büyükSmile

(10-03-2025, Saat: 21:00)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sabit bi yerde cikmiyor genital ve penis kenarlarinda cikiyor sabit 1 noktadan cikmiyor herzaman

Biliyorum sadece  penisin sağ bölgesinde farklı yerlerde çıkardı  ama son atakta penisin sol bölgesine geçti ve 2 senedir hiç yaşamadığım kaşıntıları yaşıyorum başka birşey mi var bilmiyorum

Arkadaşlar bu hastalık çok fazla kasık ağrısı pelvik bölge ağrısı yada kalça ağrısı yapıyor mu ?

(15-03-2025, Saat: 22:57)Ali Rıza Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu hastalık çok fazla kasık ağrısı pelvik bölge ağrısı yada kalça ağrısı yapıyor mu ?

Ucuk çıktığı zmn ve çıkacağında kalça kemiği sizisi bacak ağrısı ve sizlamasi olmakta .

(15-03-2025, Saat: 22:57)Ali Rıza Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar bu hastalık çok fazla kasık ağrısı pelvik bölge ağrısı yada kalça ağrısı yapıyor mu ?

Aktif atak döneminde bacagın arka kısmında dizkapagı ve popo arasındaki kısımda sızlama ve batma şeklinde hissiyat oluşuyor
Aynı zamanda makatta kaşıntı yaşayan arkdaşlar varmı?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Genital HSV-2 Neden Sürekli Tekrarlar? Kızılejder 7 1,331 03-07-2026, Saat: 00:53
Son Yorum: Kimsizlik
  Valtrex Karaciğer Enzimlerini Yükseltiyor mu? Çözüm ve Deneyimler Erdal art 11 2,316 14-03-2026, Saat: 22:16
Son Yorum: Hakkı123
  Evlilik Öncesi Uçuk Açıklama: Deneyimler ve Tavsiyeler Kızılejder 16 4,069 06-02-2026, Saat: 23:59
Son Yorum: Kızılejder
  HSV Ayaklarda Yaralar Yapar mı? Belirtiler ve Deneyimler Dertler 7 1,351 01-01-2026, Saat: 23:33
Son Yorum: Burak06.
  HSV Belirtileri: Yüz ve Vücutta Batma, Genital Ağrı - 1.5 Yıldır Sürüyor Dertler 2 859 01-11-2025, Saat: 07:56
Son Yorum: Dertler

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi