Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.67/5 - 3 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV2 Kuluçka Süresi Ne Kadar? Kullanıcı Deneyimleri
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, enfeksiyon hastalıkları randevusu öncesinde HSV2 testi yaptırmak istediğini ve ilişkiden ne kadar süre sonra belirti çıktığını sordu. Yanıtlarda kullanıcılar farklı deneyimler paylaştı: bazıları 2-3 gün içinde lezyon çıktığını, bazıları 20 gün civarında olduğunu, birkaç kişi ise 3 ay sonra çıktığını belirtti. Genel kanı, kuluçka süresinin standart olmadığı yönündeydi. Bazı kullanıcılar, virüsün aylar sonra çıkmasının bilimsel olarak açıklanamayacağını ifade etti. Ayrıca, testlerin maliyeti (400 TL üzeri) ve devlet hastanelerinde bulunabilirliği tartışıldı; üniversite hastanelerinde test yapılabileceği söylendi. Konu, HPV ile HSV2 arasındaki farklara da değindi; HPV'nin daha sinsi olduğu ancak vücuttan atılabildiği, HSV2'nin ise kalıcı olduğu vurgulandı. Kullanıcılardan biri, 20 ay önceki bir ilişkiden şüphelendiğini ancak 12 aydır başka biriyle olduğunu ve test yaptırmak istediğini yazdı. Başka bir kullanıcı, yıllar sonra çıktığını ve kimden kaptığını bilmediğini belirtti. Sonuç olarak, HSV2 kuluçka süresinin kişisel faktörlere bağlı olarak değiştiği ve kesin bir süre vermenin mümkün olmadığı sonucuna varıldı.

Arkadaşlar merhaba, 2 gün sonra enfeksiyon hastalıkları randevum var ve HSV2 testi isteyeceğim, fakat malumunuz psikolojim kırılma noktasında. Sorum şu, tahmini ilişkiden ne kadar süre sonra belirti verdi sizlerde? Demek istediğim kuluçka süresi yani.

Ek Bilgiler: HSV2 virüsünün kuluçka süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genel olarak, maruziyetten sonra belirtilerin ortaya çıkması 2 ila 12 gün arasında değişebilir, ancak bazı durumlarda bu süre daha uzun olabilir. İlk atak genellikle virüsün vücuda girmesinden sonraki 2-20 gün içinde gerçekleşir. Bununla birlikte, bazı kişilerde hiç belirti görülmeyebilir veya belirtiler çok hafif olabilir. Kullanıcı deneyimleri de bu sürenin değişken olduğunu gösteriyor; bazıları birkaç gün içinde belirti yaşarken, bazıları aylar sonra ilk atağı geçiriyor. HSV2 virüsü, sinir hücrelerinde latent (gizli) kalabilir ve stres, hastalık gibi tetikleyicilerle tekrar aktif hale gelebilir. Bu nedenle, kuluçka süresiyle ilgili kesin bir kural yoktur. Test yöntemleri arasında kan testleri (IgG ve IgM antikorları) ve lezyonlardan alınan sürüntü örnekleri (PCR) bulunur. Devlet hastanelerinde test bulunabilirliği değişkendir; bazı üniversite hastanelerinde yapılabilir. Özel laboratuvarlarda maliyet 400 TL ve üzeri olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Suan sporuma beslenmeme asiri dikkat ediyrm. Olumlu dusunmeye calisuyrm. Cikarsa ilacla  kremle gecicek ?bagiskligima dikkat edicem takipteyim. Herkesin bunyesi farkli metobolizmamiza guvenmeyi secelim yine de.

(08-02-2021, Saat: 16:31)Eayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(08-02-2021, Saat: 00:33)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Neden işi gücü bu olsunki?? Hayatta çoook daha önemli şeyler var... sadece tedavisini olacak, dikkatli ve özenli yaşayacak bu kadar
Nedenmi isi gucu bu olacak , sen neden hala burdaysan oda burda olacak , sen neden hala bi umutla bi ilac yada asinin cikmasini bekliyirsan oda bbekliyecek , sen neden hala ataklari nasil durdurum diye ugrasiyorsan oda ugrasacak , sen neden hala piskolik olarak bu hastalikla ugrasiyirsan oda ugrasacak , sakin bana su cevabi yazma , ben gayet rahatim hicde ugrasmiyirum deme ,,, Smile)
Yooo rahat değilim ama bütün işim gücüm de bu değil... bilmişlik yapmaya gerek yok bence Smile

(08-02-2021, Saat: 17:35)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Suan sporuma beslenmeme asiri dikkat ediyrm. Olumlu dusunmeye calisuyrm. Cikarsa ilacla  kremle gecicek ?bagiskligima dikkat edicem takipteyim. Herkesin bunyesi farkli metobolizmamiza guvenmeyi secelim yine de.

Tebrik ederim... böyle de olmalı... Hayatının merkezine koymamalısın bunu

(08-02-2021, Saat: 17:42)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(08-02-2021, Saat: 16:31)Eayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nedenmi isi gucu bu olacak , sen neden hala burdaysan oda burda olacak , sen neden hala bi umutla bi ilac yada asinin cikmasini bekliyirsan oda bbekliyecek , sen neden hala ataklari nasil durdurum diye ugrasiyorsan oda ugrasacak , sen neden hala piskolik olarak bu hastalikla ugrasiyirsan oda ugrasacak , sakin bana su cevabi yazma , ben gayet rahatim hicde ugrasmiyirum deme ,,, Smile)
Yooo rahat değilim ama bütün işim gücüm de bu değil... bilmişlik yapmaya gerek yok bence Smile

(08-02-2021, Saat: 17:35)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Suan sporuma beslenmeme asiri dikkat ediyrm. Olumlu dusunmeye calisuyrm. Cikarsa ilacla  kremle gecicek ?bagiskligima dikkat edicem takipteyim. Herkesin bunyesi farkli metobolizmamiza guvenmeyi secelim yine de.

Tebrik ederim... böyle de olmalı... Hayatının merkezine koymamalısın bunu

Ben de tebrik ederim... pozitif olanlar daha az atak geciriyor zaten...ilk aylar zor olabilir; ama daha sağlıklı bir yasam.icin ilk adımlarını atıyorsun oyle düşün.

Arkadaslar makat icinde ucuk olma ihtimali var ? Bu basur ya da hemoraid midir ? Diskida kan gelme sorunu yasiyorum ara ara.

(03-03-2021, Saat: 13:15)ALulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaslar makat icinde ucuk olma ihtimali var ? Bu basur ya da hemoraid midir ? Diskida kan gelme sorunu yasiyorum ara ara.
Hemoroid olma ihtimali daha yüksek. Herpes kanama yapmaz fazla

Peki digeri ihtimal dahilinde mi?

(03-03-2021, Saat: 16:06)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki digeri ihtimal dahilinde mi?

Sanmam. En iyisi bir genel cerraha görünmek...

(03-03-2021, Saat: 18:49)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(03-03-2021, Saat: 16:06)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki digeri ihtimal dahilinde mi?

Sanmam. En iyisi bir genel cerraha görünmek...

Muayeneden korkuyorum. Bu arada anal iliski yasamadim hsv nin orda olmasina ihtimal vermedim ama yine hsv bu diye sormak istedim? Tesekkurler

hemoroiddir lulu kan sebebin. genel cerraha gorunebikirsin devam ederse. hsv ile ilgili bi durun yok rahat olabilirsin onunla ilgili.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV2 Teşhisi Sonrası Psikolojik Mücadele ve Yanlış Teşhis Gerçeği NoHope4H 13 11,002 01-01-2025, Saat: 22:04
Son Yorum: Hüseyin
  Herpes testi sonuç süresi: Tecrübelerinizi paylaşın Hüseyin 11 3,748 04-10-2024, Saat: 17:10
  Makatta Lezyon Neden Bu Kadar Ağrılı? Uçuk Farkı Joseph 2 1,939 14-09-2024, Saat: 18:33
  Herpes (HSV2) ile Yaşam: Ataklar, Kullanılan Kremler ve Korunma Yöntemleri İşteöylebirşey 0 1,501 09-02-2021, Saat: 21:56
Son Yorum: İşteöylebirşey
  HSV2 ve Dil Altı Lezyonu: Uçuk mu Aft mı? Deneyimler ve Çözüm Önerileri Kirli bardak 12 7,008 25-08-2020, Saat: 17:24
Son Yorum: Ot.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: