Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 3.67/5 - 3 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV2 Kuluçka Süresi Ne Kadar? Kullanıcı Deneyimleri
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, enfeksiyon hastalıkları randevusu öncesinde HSV2 testi yaptırmak istediğini ve ilişkiden ne kadar süre sonra belirti çıktığını sordu. Yanıtlarda kullanıcılar farklı deneyimler paylaştı: bazıları 2-3 gün içinde lezyon çıktığını, bazıları 20 gün civarında olduğunu, birkaç kişi ise 3 ay sonra çıktığını belirtti. Genel kanı, kuluçka süresinin standart olmadığı yönündeydi. Bazı kullanıcılar, virüsün aylar sonra çıkmasının bilimsel olarak açıklanamayacağını ifade etti. Ayrıca, testlerin maliyeti (400 TL üzeri) ve devlet hastanelerinde bulunabilirliği tartışıldı; üniversite hastanelerinde test yapılabileceği söylendi. Konu, HPV ile HSV2 arasındaki farklara da değindi; HPV'nin daha sinsi olduğu ancak vücuttan atılabildiği, HSV2'nin ise kalıcı olduğu vurgulandı. Kullanıcılardan biri, 20 ay önceki bir ilişkiden şüphelendiğini ancak 12 aydır başka biriyle olduğunu ve test yaptırmak istediğini yazdı. Başka bir kullanıcı, yıllar sonra çıktığını ve kimden kaptığını bilmediğini belirtti. Sonuç olarak, HSV2 kuluçka süresinin kişisel faktörlere bağlı olarak değiştiği ve kesin bir süre vermenin mümkün olmadığı sonucuna varıldı.

Arkadaşlar merhaba, 2 gün sonra enfeksiyon hastalıkları randevum var ve HSV2 testi isteyeceğim, fakat malumunuz psikolojim kırılma noktasında. Sorum şu, tahmini ilişkiden ne kadar süre sonra belirti verdi sizlerde? Demek istediğim kuluçka süresi yani.

Ek Bilgiler: HSV2 virüsünün kuluçka süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genel olarak, maruziyetten sonra belirtilerin ortaya çıkması 2 ila 12 gün arasında değişebilir, ancak bazı durumlarda bu süre daha uzun olabilir. İlk atak genellikle virüsün vücuda girmesinden sonraki 2-20 gün içinde gerçekleşir. Bununla birlikte, bazı kişilerde hiç belirti görülmeyebilir veya belirtiler çok hafif olabilir. Kullanıcı deneyimleri de bu sürenin değişken olduğunu gösteriyor; bazıları birkaç gün içinde belirti yaşarken, bazıları aylar sonra ilk atağı geçiriyor. HSV2 virüsü, sinir hücrelerinde latent (gizli) kalabilir ve stres, hastalık gibi tetikleyicilerle tekrar aktif hale gelebilir. Bu nedenle, kuluçka süresiyle ilgili kesin bir kural yoktur. Test yöntemleri arasında kan testleri (IgG ve IgM antikorları) ve lezyonlardan alınan sürüntü örnekleri (PCR) bulunur. Devlet hastanelerinde test bulunabilirliği değişkendir; bazı üniversite hastanelerinde yapılabilir. Özel laboratuvarlarda maliyet 400 TL ve üzeri olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(26-09-2020, Saat: 14:33)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Baskılamanın ilk 2 ayı çıkması normal. Sonrasında çıkmayacaktır. Bırakmayın sakın kullanmayı

baskılamaya başlayalı tam 4 ay oldu. günde 1 tane 500mg alıyorum. 4 aydır bazen 3 bazen 4 bazen 5 haftada 1 çıkıyor yine. akın akın değil 2-3 tane küçücük çıkıyor ama yine de çıkıyor. baskılamayı bırakmayı  düşünüyorum böbreklerime bir şey olmasın ne de olsa bu çıkıp duruyor sadece krem basarım diyorum. bu baskılama ne işime yarayacak 6 ay dolunca bıraktığımda artık daha az mı atak yaşayacağım nedir?

öneriniz nedir baskılama yapanlar...

QWER böbreklerine birşey olmaz zaten doktor baskılama süresince kan değerlerine de bakacaktır böbrekleri de takip edecektir yani. Bu arada valtrexi 10 yıl kullanan yabancılar var.

(01-10-2020, Saat: 18:57)jimmyjimmyhuapua Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Panicmel hepimiz bu şekilde hayatımıza devam ediyoruz. Yeni bulaştıysa eğer vücudunun alışmasına biraz süre ver biraz dediğim 1 yılı geçmesi gerekecek sonrasında daha az sıklıkta olacak. Baskılamanı bırakma ilk 6 ay yapman çok önemli. Moralini bozmamaya çalış, çıksa dahi kendini bunu en kısa sürede nasıl atlatabileceğini düşün bilmiyorum bayanmısınız yoksa erkek mi ama erkekler için hamazinc uygulanması herpesin olduğu bölgeye kurutucu etki yapıyor ve 3 günde falan kabuklanmaya başlıyor. 2 yıl içerisinde pritelivir piyasaya çıkacak bu ilaç uçuk çıkma sıklığını azaltıcı etkiye dahip daha rahat olacaksın. Umarım kısa sürede hepimiz için güzel haberler gelir.
 Benimde ilk atakt uzun sürdü sonra geçti baskılama yapalım dedi doktor valtrex yan etki yaptı kullanmadık çıkarsa gel dedi arada agrı oluyor onun dışında bişey yok sadece imünex bağışıklık ğüçlendirici alıyorum valtrex kullanamıyorsam bu bir problem olurmu 
Ayrıca Jimmy derken sen dizi film sektöründemisim

(17-12-2020, Saat: 00:20)QWER Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-09-2020, Saat: 14:33)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Baskılamanın ilk 2 ayı çıkması normal. Sonrasında çıkmayacaktır. Bırakmayın sakın kullanmayı

baskılamaya başlayalı tam 4 ay oldu. günde 1 tane 500mg alıyorum. 4 aydır bazen 3 bazen 4 bazen 5 haftada 1 çıkıyor yine. akın akın değil 2-3 tane küçücük çıkıyor ama yine de çıkıyor. baskılamayı bırakmayı  düşünüyorum böbreklerime bir şey olmasın ne de olsa bu çıkıp duruyor sadece krem basarım diyorum. bu baskılama ne işime yarayacak 6 ay dolunca bıraktığımda artık daha az mı atak yaşayacağım nedir?

Qwer ilacına devam et. Nüksleri önlemese de şiddetini ve komplikasyonları azaltıyor. Uçuğu olan herkeste ilacın başlanması gerekiyor aslında, genel olarak uzmanların tutumları bu yönde. 2-3 ayda bir tahlillerine baktiriyorsun. Böbreklere bir zararı yok, karaciğer takibi yapılıyor

(18-12-2020, Saat: 19:13)Kirli bardak Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(17-12-2020, Saat: 00:20)QWER Adlı Kullanıcıdan Alıntı: baskılamaya başlayalı tam 4 ay oldu. günde 1 tane 500mg alıyorum. 4 aydır bazen 3 bazen 4 bazen 5 haftada 1 çıkıyor yine. akın akın değil 2-3 tane küçücük çıkıyor ama yine de çıkıyor. baskılamayı bırakmayı  düşünüyorum böbreklerime bir şey olmasın ne de olsa bu çıkıp duruyor sadece krem basarım diyorum. bu baskılama ne işime yarayacak 6 ay dolunca bıraktığımda artık daha az mı atak yaşayacağım nedir?

Qwer ilacına devam et. Nüksleri önlemese de şiddetini ve komplikasyonları azaltıyor. Uçuğu olan herkeste ilacın başlanması gerekiyor aslında, genel olarak uzmanların tutumları bu yönde. 2-3 ayda bir tahlillerine baktiriyorsun. Böbreklere bir zararı yok, karaciğer takibi yapılıyor

Valtrex böbreklerden atılan bir ilaçmış yani karaciğerle ilgisi yokmuş. doktorun bana verdiği bilgi bu. karaciğer tabiki yapılıyor derken ne demek istediniz?
baskılamanın 2 mi 3. ayında mı ne kan testi yaptırdım doktor sorun yok devam dedi ama 33 yaşındayım hayatımda ilk kez kan değerlerim sınırın 2 3 puan üstüne ççıkmış alt falan. ona da dahiliye doktoru eve kapanmaktan hareketsiz yaşamdan dedi ama bilemiyorum işte. neyse şuan için devam edip 6 ayı tamamlayım bakalım geçen hafta ve bu hafta 2 kere çıkarttım, geçen hafta 2 gün yarımşar şişe şarap içmiştim ondandır sanırım. bu hafta da çikolata fındık falan olabilir. bilemiyorum ama baskılama dediğinde ayda bir çıkıyorsa 3 ayda 1 en kötü 2 ayda bir hale getirse de mutlu olsak

Cuma cumartesi pazar cinsel ilişki yaşadım salı günü lezyonlarım cıktı 2 aylık herpes hastasıyım

Benim son iliskimden 4 gun sonra oldu. Bir onceki iliskimden tam 18 gun gecmisti. eski sevgilimle iliskim 2 ay oncesindeydi. Ben suan birlikte oldugum sevgilimden supheleniyorum yeni tanistik sonucta. Ama eski sevgilimde yeni sevgilimde ben boyle birsey yok cikmadi hic diyor. Test yaptirmadan konusuyorlar. Suan sevgilimle de geri cekiliyor benden. Eminim ondan bulastigina.

(06-02-2021, Saat: 19:44)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim son iliskimden 4 gun sonra oldu. Bir onceki iliskimden tam 18 gun gecmisti. eski sevgilimle iliskim 2 ay oncesindeydi. Ben suan birlikte oldugum sevgilimden supheleniyorum yeni tanistik sonucta. Ama eski sevgilimde yeni sevgilimde ben boyle birsey yok cikmadi hic diyor. Test yaptirmadan konusuyorlar. Suan sevgilimle de geri cekiliyor benden. Eminim ondan bulastigina.

Lulu oyle yada boyle artik bulasmis ,yapacak hic bir sey yok , aramiza hosgeldin  artik isin gucun bu hastaliktannasil kurtulurum olacak.

(07-02-2021, Saat: 00:34)ayt06 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06-02-2021, Saat: 19:44)Lulu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Benim son iliskimden 4 gun sonra oldu. Bir onceki iliskimden tam 18 gun gecmisti. eski sevgilimle iliskim 2 ay oncesindeydi. Ben suan birlikte oldugum sevgilimden supheleniyorum yeni tanistik sonucta. Ama eski sevgilimde yeni sevgilimde ben boyle birsey yok cikmadi hic diyor. Test yaptirmadan konusuyorlar. Suan sevgilimle de geri cekiliyor benden. Eminim ondan bulastigina.

Lulu oyle yada boyle artik bulasmis ,yapacak hic bir sey yok , aramiza hosgeldin  artik isin gucun bu hastaliktannasil kurtulurum olacak.

Neden işi gücü bu olsunki?? Hayatta çoook daha önemli şeyler var... sadece tedavisini olacak, dikkatli ve özenli yaşayacak bu kadar

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV2 Teşhisi Sonrası Psikolojik Mücadele ve Yanlış Teşhis Gerçeği NoHope4H 13 11,004 01-01-2025, Saat: 22:04
Son Yorum: Hüseyin
  Herpes testi sonuç süresi: Tecrübelerinizi paylaşın Hüseyin 11 3,748 04-10-2024, Saat: 17:10
  Makatta Lezyon Neden Bu Kadar Ağrılı? Uçuk Farkı Joseph 2 1,940 14-09-2024, Saat: 18:33
  Herpes (HSV2) ile Yaşam: Ataklar, Kullanılan Kremler ve Korunma Yöntemleri İşteöylebirşey 0 1,501 09-02-2021, Saat: 21:56
Son Yorum: İşteöylebirşey
  HSV2 ve Dil Altı Lezyonu: Uçuk mu Aft mı? Deneyimler ve Çözüm Önerileri Kirli bardak 12 7,009 25-08-2020, Saat: 17:24
Son Yorum: Ot.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi