Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berberis Vulgaris (Karamuk) Herpes Tedavisinde Etkili mi?
Konu Güncel Özeti: Konu, berberin (berberis vulgaris) bitkisinin herpes virüsü üzerindeki etkilerini inceleyen bir bilimsel çalışmanın paylaşılmasıyla başlamıştır. Ardından kullanıcılar, bu bitkinin nasıl tüketilmesi gerektiğini sormuş, kapsül ve bitki çayı formu tartışılmıştır. Bir kullanıcı Venatura marka kapsül sipariş ettiğini ve 45 günlük bir deneme planladığını belirtmiştir. Başka bir kullanıcı daha uygun fiyatlı bir link paylaşmıştır. Güvenlik konusunda uyarılar yapılmış, bir kaynakta bazı ilaçlarla etkileşim ve hamilelikte kullanımının sakıncalı olabileceği belirtilmiştir. Bir kullanıcı, paylaşılan belgenin yüzeysel olduğunu eleştirmiştir. Forum kurucusuna, herpesi tamamen iyileştiren bir yöntem olup olmadığı sorulmuş, ancak böyle bir bilginin mevcut olmadığı cevabı alınmıştır. Genel olarak, kullanıcılar deneyimlerini paylaşmış ancak kesin bir sonuca varılamamıştır.

Berberin, Alfa-Herpesvirüslerini Hedefliyor. İnsan alfa-herpes virüsü olan HSV, en yaygın viral enfeksiyonlardan biridir. HSV-1 ve HSV-2 olarak iki tipe ayrılır. Her iki tip de orofasiyal bölgeleri ve genital sistemi enfekte edebilir. HSV-1 genellikle oral uçuklara, HSV-2 ise genital uçuklara neden olur. Deneysel bulgular, berberinin (BBR) HSV enfeksiyonlarını bloke edebileceğini göstermiştir. Bir çalışmada, BBR'nin HSV-1 ve HSV-2 replikasyonlarını inhibe ettiği belirlenmiştir.

Ek Bilgiler: Berberin, Berberis vulgaris (karamuk) bitkisinden elde edilen bir alkaloiddir. Geleneksel tıpta sindirim sorunları ve enfeksiyonlar gibi çeşitli durumlarda kullanılmıştır. Bununla birlikte, herhangi bir takviye kullanmadan önce olası ilaç etkileşimleri ve yan etkiler konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Özellikle hamileler, emzirenler ve kronik hastalığı olanlar dikkatli olmalıdır. Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır; kişisel deneyimler tıbbi tavsiye yerine geçmez.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

direk vucuttan atrigi ile ilgili bir makale okumadim. fakat tek basina asiklovir ilaclar kadar etkili olduğu görülmüş yapilan calismalarda. asiklovir ile birlikte kullanildiginda inhibe ozelliginin olculebilir oranda arttigi belirtiliyor.
ben valtrexle kullanmaya basladihim dönemde grip oldugum icin ara verdim. tam olarak iyilestikten sonra tekrar kullanmaya baslayacagim.

kullananlar varsa eger aramizda gozlemlerini paylaşmasını bekliyoruz.
kullanacaklar icin de asiklovir tur bir ilacla gunde 2x500mg oneriririm. 3 aylik bir gozlem surecinden sonra yeniden degerlendiririz.

Arkadaşlar selam, kapsül deneyenler ne durumda? İşe yaradı mı?

(30-04-2023, Saat: 13:56)HopeFul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: direk vucuttan atrigi ile ilgili bir makale okumadim. fakat tek basina asiklovir ilaclar kadar etkili olduğu görülmüş yapilan calismalarda. asiklovir ile birlikte kullanildiginda inhibe ozelliginin olculebilir oranda arttigi belirtiliyor.
ben valtrexle kullanmaya basladihim dönemde grip oldugum icin ara verdim. tam olarak iyilestikten sonra tekrar kullanmaya baslayacagim.

kullananlar varsa eger aramizda gozlemlerini paylaşmasını bekliyoruz.
kullanacaklar icin de asiklovir tur bir ilacla gunde 2x500mg oneriririm. 3 aylik bir gozlem surecinden sonra yeniden degerlendiririz.

Arkadaşlar berberin kullananlarda son durum nedir?

(06-10-2023, Saat: 23:25)emreee1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar berberin kullananlarda son durum nedir?

Eczaneden tablet olanı aldım etkili lezyonu daha hızlı iyileştiriyor. Ama uzun süre olmadı düzenli kullanımda atak olurmu bilmiyorum.

(06-10-2023, Saat: 23:25)emreee1907 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar berberin kullananlarda son durum nedir?

Yaklaşık 4 aydır kapsül formunu kullanıyorum. 3 aydır bölgede bazen kaşınma karıncalanma olsa bile uçuk çıkmadı. Direkt bu takviye ile engelledim diye bir iddiada bulunmam doğru olmaz ama pozitif anlamda etki ettiği kesin. Ben günde 1 kez içiyorum bazen ara veriyorum, bi zararı olur mu diye kan kontrolü yapıldı herhangi bir sıkıntı şimdilik yaşamadım. Ben sık uçuk çıkaran arkadaşlara doktor tavsiyesi de alarak kullanmalarını öneririm. Sağlıkla kalın.

Bu berberin dediğiniz ürün goji beri midir ?

(12-10-2023, Saat: 23:40)hüzün Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaklaşık 4 aydır kapsül formunu kullanıyorum. 3 aydır bölgede bazen kaşınma karıncalanma olsa bile uçuk çıkmadı. Direkt bu takviye ile engelledim diye bir iddiada bulunmam doğru olmaz ama pozitif anlamda etki ettiği kesin. Ben günde 1 kez içiyorum bazen ara veriyorum, bi zararı olur mu diye kan kontrolü yapıldı herhangi bir sıkıntı şimdilik yaşamadım. Ben sık uçuk çıkaran arkadaşlara doktor tavsiyesi de alarak kullanmalarını öneririm. Sağlıkla kalın.

Merhaba. Hangi markanın ürününü kullanıyorsunuz?

(16-10-2023, Saat: 10:23)SPA Adlı Kullanıcıdan Alıntı:  Merhaba. Hangi markanın ürününü kullanıyorsunuz?

Merhaba VeNatura markasını kullanıyorum ben, Trendyol’dan almıştım.

gubban,
zaten virüsü yok ettigini iddia etmemis arkadaş.
sen niye boyle sürekli negatif yorumlar yaziyorsun forumda?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  L-Lysine Takviyesi: Uçuk Ataklarında Etkili mi? Deneyimler marlipo 5 2,442 04-09-2024, Saat: 21:20
Son Yorum: Ahmet3434
Exclamation Genital Uçuk (Herpes) Tedavisinde Biorezonans Yöntemi: Deneyimler Can2616 2 2,502 07-10-2023, Saat: 09:31
Son Yorum: hopelove07
  Kokulu Sumak Ekstraktı Herpes Simpleks Virüslerine Karşı Etkili mi? Şanssız 06 0 978 28-07-2023, Saat: 21:21
Son Yorum: Şanssız 06

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi