Herkese selam. İyi ki bu site var yoksa ne yapardım bilmiyorum. Doğum yaptıktan 1 sene sonra emzirme sürecimde ilk atağı yaşadım. Berbattı. Sabaha kadar uyuyamamıştım ağrıdan. Tuvalete çıkamıyordum. Sürekli ağlıyordum ve bebeğime bulaşır korkusu yaşıyordum. Çökmüştüm. 1 sene boyunca ayda 3/4 atak yaşadım ve en son emzirmeyi sonlandırdım. Eşimde çıkmıyordu ama ondan geçti. Ya da vardı farketmedik. Nasıl bulaştı bu illet bilmiyorum. Beni tetikleten çikolata. Bende çıkmaya başlayınca eşimle ilişkimizde aksamalar çok oldu. Şu an eşimde çıktı ve o bir doktor buldu. Lazer ile yakıyormuş. Bana mantıklı gelmedi. Ona da söyledim. İçten gelen bir şey. Çıkan her yere yakıyormuş ve sonra orada çıkmıyormuş doktor dediğine göre. Eşim gitti yaktırdı. Ve 2 aydır yakılan yer geçmedi. İçi sulu yani lezyon var. İlişkimiz tamamen bitti.
Herpes Virüsü Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Herpes simpleks virüsü (HSV) vücutta uçuk veya genital yaralara neden olan bir virüstür. İki tipi vardır: HSV-1 genellikle ağız çevresinde, HSV-2 ise genital bölgede görülür. Ancak her iki tip de vücudun herhangi bir yerinde enfeksiyona yol açabilir. Virüs, cilt temasıyla bulaşır ve ataklar arasında sinir hücrelerinde uyku halinde kalır. Stres, yorgunluk, bağışıklık sistemi zayıflığı, hormonal değişimler gibi faktörler atakları tetikleyebilir.Duygusal ve İlişki Üzerindeki Etkileri
Herpes tanısı alan kişilerde utanç, suçluluk, depresyon ve ilişki sorunları sık görülür. Partnerler arası açık iletişim ve destek çok önemlidir. Hastalık kontrol altına alınabilir ve düzenli takiple atak sıklığı azaltılabilir. Sağlıklı beslenme, düzenli uyku, stresten uzak durma gibi yaşam tarzı değişiklikleri bağışıklık sistemini güçlendirir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.