Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Ataklarınızı Ne Tetikliyor? İşte Yanıtlar
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, herpes tanısı aldıktan sonra atak tetikleyicilerini sorguluyor. İlk atağını kuruyemiş yedikten sonra yaşadığını, ancak sonraki 2 ayda yoğun stres ve uykusuzluğa rağmen atak geçirmediğini belirtiyor. Kullanıcı cevaplarında tetikleyicilerin kişiden kişiye değiştiği görülüyor. Bazı kullanıcılar stres ve uykusuzluğun kendilerinde atak yaptığını söylerken, bazıları bu durumlardan etkilenmediğini ancak kuruyemiş, özellikle fındık ve badem tükettiklerinde atak geçirdiklerini ifade ediyor. Regl dönemi, yumurtlama, alkol, şeker, limon, aşırı spor gibi faktörler de tetikleyici olarak sıralanıyor. Bir kullanıcı limonlu su içtikten sonra mutlaka atak yaşadığını belirtiyor. Takviye olarak C vitamini, D vitamini, propolis, çinko gibi destekler kullananlar olduğu ancak herkeste aynı etkiyi göstermediği anlaşılıyor. Ameliyat öncesi atak riski tartışılıyor. Genel olarak, herpes ataklarının tetikleyicilerinin bireysel farklılıklar gösterdiği ve herkesin kendi tetikleyicilerini gözlemleyerek yönetmesi gerektiği sonucuna varılıyor.

Merhaba arkadaşlar. Biraz yazım uzun olabilir ama sizin de fikirlerinizi ve bilgilerinizi öğrenmek istedim. Ben herpese yakalanali ocakta tam 6 ay oldu yani antikorlar tamamen oluşmuş oluyor sanırım. Ocak 3'te bir atak geçirdim ama bir gün öncesi kuruyemiş yedim (fındık, fıstık, badem) ertesi gün hemen çıktı. Tam onlar geçerken 9 Ocak'ta ufak 2 lezyon çıkmıştı. Zaten çıkmadan önce çıkan yerde biraz ağrı yaparak ben geliyorum demişti. Neyse bundan sonra aradan işte 2 ay geçti bu zamana kadar. Bu 2 atlık süreçte özellikle şu son 2 haftada bayağı stres, sinir, bunalım yaşamama rağmen çıkmadı. Özellikle de son 1 haftada neredeyse günde en fazla 4-5 saat uyku uyuyordum ve ağır sektörde çalışıyorum. Bu 2 aylık süreçte lezyon çıkan bölgelerde ağrılar oluyordu ama hafif ve kısa süreli; herhalde gene çıkacak.

Ek Bilgiler:

Herpes Ataklarını Tetikleyen Yaygın Faktörler

Herpes simpleks virüsü (HSV) taşıyıcılarında ataklar, bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda daha sık görülür. Stres, uykusuzluk, yorgunluk, hormonal değişiklikler (regl dönemi gibi), travma ve bazı besinler tetikleyici olabilir. Bu faktörler kişiden kişiye farklılık gösterir.

Kuruyemiş ve Herpes İlişkisi

Bazı kişilerde fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler atakları tetikleyebilir. Bunun nedeni, bu besinlerde bulunan yüksek orandaki arjinin amino asidinin virüs replikasyonunu desteklemesi olabilir. Ancak herkeste aynı etki görülmez.

Stres ve Uykusuzluğun Etkisi

Stres ve uykusuzluk, bağışıklık sistemini baskılayarak herpes ataklarını kolaylaştırabilir. Bununla birlikte, bazı kişiler yoğun strese rağmen atak yaşamayabilir; bu durum kişisel bağışıklık yanıtına bağlıdır.

Diğer Tetikleyiciler

Alkol, aşırı spor, güneş yanığı, ateşli hastalıklar ve bazı besinler (limon gibi) de tetikleyici olarak rapor edilmiştir. Her bireyin kendine özgü tetikleyicilerini tanıması önemlidir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(19-07-2021, Saat: 03:50)antiherpes Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-07-2021, Saat: 00:20)birisi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ya ama bu çok fazla. Tek seferde 4 tane benim gözümü baya korkuttu. Bu yüzden 12 saat arayla 2şer tane almaya karar verdim. Ama sizin yöntem de mantıklıymış.  Şu an 3.sefer 2şer tane alacam. Yarın duruma göre devam ya da tamam Smile
Geçmezse daha fazla almak durumunda kalacam. O zaman sizin gibi 4 saat arayla 2şer tane alırım.
Valla ben dedigim gibi ilk çıktığında 4-5 saat arayla 2 şer tane alıyorum. Ertesi gün ilk sefer gene 2 tane. Sonra akşam 1 tane. 2 gün kullanıyorum zaten oda yetiyor. Smile
Peki, teşekkür ederim Smile

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Lezyon Yokken Herpes Bulaşır mı? Gerçekler ve Yanıtlar qwertymm11 26 6,604 17-10-2025, Saat: 10:01
Son Yorum: Suphelihasta

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi