Arkadaşlar merhaba, sorum şu, genelde forumda aktif olan arkadaşlar çoğunlukla herpesle yeni tanışanlar ya da maksimum 1,5-2 senelik herpesliler. Daha eski herpesliler ne yapıyorlar? Artık kabullenilmiş yalnızlık mı, yoksa 'partnerime söyledim rahatça ve kabul etti ve ilişkimiz devam ediyor' mu? Hatta 'evlendik' mi? Ya da 'söylemeden ilişkiye başladık ve bulaştırdım ama o kadar sorun etmedi ve halen beraberiz' mi? 'Söylemedim ve bulaştırdım ve daha sonrasında bana kızdı ve terk etti' mi? Doğrusu tabii ki ilişkinin başında bu durumu belirtmek ama bazen de her doğru her an söylenemiyor diye düşünenler de olabilir. Her görüşe saygımız var. Kaç senelik herpesli olduğunuz ve cinsiyetinizi de belirtirseniz sevinirim.
Partnerinize Herpes Tanınızı Nasıl Açıklamalısınız?
Herpes tanısı almış bireyler için partnerlerine durumu açıklamak zorlu bir adım olabilir. İşte bu süreci kolaylaştıracak bazı öneriler:
- Öncelikle kendi bilginizi artırın; herpesin yaygınlığı, bulaşma yolları ve korunma yöntemleri hakkında doğru bilgiye sahip olun.
- Açıklama yaparken sakin ve net olun; suçluluk hissetmeden, durumu bir sağlık sorunu olarak sunun.
- Partnerinize herpesin ciddi bir hastalık olmadığını, uygun önlemlerle bulaşma riskinin düşük olduğunu anlatın.
- Açıklamayı özel bir anda, acele etmeden yapın ve partnerinizin tepkisine saygı gösterin.
- Unutmayın, herkes farklı tepki verebilir; bazıları anlayışlı olurken bazıları zaman isteyebilir.
İlişkide Güven ve Kabullenme
Herpesli bireylerin deneyimleri gösteriyor ki, açık iletişim ve dürüstlük uzun vadede ilişkiyi güçlendirebiliyor. Birçok kişi partnerinin anlayışlı olduğunu ve ilişkinin devam ettiğini belirtiyor. Önemli olan karşılıklı saygı ve güvendir.
Herpesin hayatınızı tamamen etkilemesine izin vermeyin; düzenli sağlık kontrolleri ve stresten uzak bir yaşam atak sıklığını azaltabilir. Unutmayın, herpes sadece bir deri enfeksiyonudur ve birçok insan bununla mutlu bir şekilde yaşamaktadır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.