Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HSV Testleri Yanıltıcı Olabilir mi? Genital Siğil ve Lezyon Hikayesi

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Öncelikle hepinize acil şifalar dilerim. Bu ayın 5'inde doktora genital bölgede siğil ile alakalı gittim. Siğili genital bölgeyi jilet ile temizlerken maalesef kestim. Doktora bunu anlattım. Normalde siğilden önce bir lezyon yoktu. Siğili kestikten birkaç gün sonra lezyona benzer noktalar oluşmuştu. Doktora siğili kestiğimi anlatmama rağmen o sadece HSV testi istedi. Tabi ben HPV ya da HSV hakkında bir bilgim yoktu ve test verdikten sonra araştırmaya başladım. Test sonucu da yaklaşık 1 hafta sonra gelecekti. O süreçte hem HSV hem de HPV hakkında araştırma yaptım. Sonra doktora gittim, bana pozitif olduğumu ve hemen tedaviye başlamam gerektiğini söyledi. Tabi ben HSV değil HPV testi olduğumu sanıyordum. Araştırdıkça bu hastalıkların ne olduğunu f...

Ek Bilgiler: HSV (Herpes Simpleks Virüsü) ve HPV (Human Papilloma Virüsü) farklı virüslerdir ve farklı hastalıklara yol açarlar. HSV genellikle uçuk ve genital herpes ile ilişkilidir, HPV ise siğillere ve bazı kanserlere neden olabilir. HSV testleri genellikle kan testi ile yapılır ve IgG, IgM antikorlarını ölçer. Pozitif sonuç, virüsle karşılaşıldığını gösterir ancak aktif enfeksiyon anlamına gelmeyebilir. Testlerin yanıltıcı olabileceği durumlar vardır; örneğin, yanlış pozitif veya negatif sonuçlar mümkündür. Bu nedenle, semptomlar ve doktor değerlendirmesi önemlidir. Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV1 Test Sonuçları: IgG ve IgM Pozitif Ne Anlama Gelir? Genital Bulaşma Riski Hüseyin 51 15,906 15-03-2026, Saat: 22:05
Son Yorum: nurbahar
  Genital Herpes ile Yaşamak: Deneyimler, Tedavi ve Sorular nopainnogain 11 4,163 11-03-2025, Saat: 00:18
Son Yorum: tuzluk
  Genital Herpes Menenjit ve Beyin İltihabına Yol Açar mı? Endişeler ve Gerçekler duzelicezbe 2 1,583 16-02-2025, Saat: 12:54
Son Yorum: Sametcann06
  Genital Herpes Üretrayı Etkiler mi? Erkeklerde Belirtiler ve Deneyimler Zero 19 12,296 25-01-2025, Saat: 16:03
Son Yorum: Sametcann06
  HSV2 Bulaşma Yolları ve Belirtileri: 2 Hafta Önce Ateş ve Genital Yaralar Random 4 2,718 11-04-2023, Saat: 18:14
Son Yorum: devilsercan

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi