Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, genital bölgede ağrılı bir lezyon şikayetiyle foruma başvurmuş. HSV2 testleri negatif çıkarken CMV (sitomegalovirüs) pozitif olduğunu belirtmiş. Kullanıcı, CMV'nin lezyon yapıp yapmadığını ve hamilelik riskini sormuş. İlk cevap, test sonuçlarının anlaşılmasına yardımcı olmaya çalışmış ve HSV2'nin negatif olmasının iyi bir işaret olduğunu söylemiş. İkinci cevap, testin kadınlara özel olduğunu ve PCR ile de bakıldığını eklemiş. Üçüncü cevap, CMV'nin vücutta kalıcı olduğunu ve bağışıklık düşünce aktive olabileceğini, yiyecek paylaşımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtmiş. Dördüncü cevap, lezyonun baloncuk halinde olduğunu ve küçüklükten geçirilen bir şey olabileceğini ifade etmiş. Beşinci cevap, ilk atakta HSV2'de çok sayıda lezyon çıktığını, tek bir baloncuğun HSV2 olma ihtimalinin düşük olduğunu söylemiş. Genel olarak kullanıcı, CMV'nin genital lezyonlarla ilişkisi konusunda net bir cevap alamamış, ancak CMV'nin yaygın olduğu ve çoğunlukla belirti vermediği bilgisi paylaşılmış. Konu, kullanıcının lezyonunun CMV'den kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair kesin bir çözüme ulaşmamış, ancak bir uzmana danışması önerilmiş.
Arkadaşlar benim genital bölgemde lezyon çıktı ve ağrıyor, açıyor ve geçmiyor. Ben HSV2'den şüpheleniyordum. PCR ve kan testleri negatif geldi. Fakat herpes ailesinden CMV diye bir virüs pozitif çıktı. Bu virüsle karşılaşan var mı aranızda? Herpes ailesinden olduğu için lezyon oluşturur mu? Ağrılı ve acılı geçiyor ve 1 aydır orada henüz gitmedi. Acaba başka belirtileri de var mı? İnternette hamilelik için risk olduğu yazıyor, bununla karşılaşıp sıkıntı yaşayan bulamadım, burada varsa yardımcı olabilir misiniz?
Ek Bilgiler:
CMV (sitomegalovirüs), herpes virüs ailesinin bir üyesidir ve toplumda oldukça yaygındır. Genellikle çocukluk veya genç yetişkinlik döneminde bulaşır ve çoğu insanda hiçbir belirtiye yol açmaz. Ancak bağışıklık sistemi zayıfladığında veya hamilelikte ilk kez enfeksiyon geçirildiğinde sorun yaratabilir. CMV'nin genital lezyonlara neden olduğu nadirdir; tipik olarak ateş, halsizlik, boğaz ağrısı gibi grip benzeri belirtiler veya bezelye büyüklüğünde lenf bezi şişliği yapabilir. Hamilelikte geçirilen birincil CMV enfeksiyonu bebekte doğumsal kusurlara yol açabilir, bu nedenle gebelik planlayan veya gebe kadınların dikkatli olması önerilir. Lezyonunuzun CMV ile ilgili olup olmadığını belirlemek için bir uzmana danışmanız en doğrusu olacaktır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.