Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Melisa Yağı (Lemon Balm) Herpes Ağrılarını Azaltır mı?

Birçok yabancı forumlarda herpes hastaları melissa yağının acıları azaltmada ve iyileşme sürecini hızlandırmada çok etkili olduğunu belirtiyorlar. Ben de kullanıcısıyım ve çok güzel bir kokusu var.

Ek Bilgiler: Melisa yağı (Melissa officinalis) antiviral ve antiinflamatuar özellikleriyle bilinir. Uçuk (herpes simplex) virüsüne karşı in vitro çalışmalarda etkili olduğu gösterilmiştir. Genellikle taşıyıcı bir yağ ile seyreltilerek doğrudan lezyonlara uygulanır. Bazı kullanıcılar ağrıyı hafiflettiğini ve iyileşme süresini kısalttığını bildirmektedir. Ancak her cilt tipi farklı tepki verebilir. Melisa yağı ayrıca sakinleştirici etkisi sayesinde stres kaynaklı atakları önlemeye yardımcı olabilir. Yine de düzenli kullanım öncesinde bir yama testi yapılması önerilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Melisa çayının antiseptik özellik gösterdiği ve bu nedenle de uçuk, yara, sinek ısırığı ve kızarıklık gibi basit cilt problemlerini iyileştirdiği öne sürülür.

Sedatif özelliği bulunduğu iddia edilen melisa çayı, içildikten sonra kişiyi sakinleştirebilir ve huzurlu bir ruh haline kavuşturabilir.

Melisa çayı uykusuzluk zamanlarında da sıklıkla tüketilen bir içecektir. Yaygın inanışa göre geceleri bir fincan melisa çayı tüketmek, kişiyi rahatlatabilir ve uykuya hazırlayabilir.

Ben melisa çayına başladım ortalama 2 günde 1 içiyorum 1 fincan belki 2 fincan. bazen sadece melisa demliyorum bazen çay ile karıştırıyorum. onun sayesinde mi bilmem ama 3 veya 4 ay olmak üzere her ay çıkartırken hala çıkartmadım. üstelik bu 10 gün içinde bol stresliydim, uyku düzenin bozuktu, alkol almıştım, fındık fıstık yemiştim. deneyiniz en kötü ihtimal çay içmiş olursunuz =)

Melisa çok tavsiye etmiyorum bende yan etki yaptı. Halisülasyonlar görmeye başladım sanırım fazla tüketince oldu. O yüzden bıraktım

yaprakları çok mu koydun acaba Big Grin o kadar etkisi varsa değişik şeyler görmek için arada denemek lazım ölçünü söyle de

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çay Ağacı Yağı ile Uçuk Tedavisi: Doğal Antiviral jimmmy 2 5,008 07-02-2021, Saat: 02:15
Son Yorum: HopeFul
  Neem Yağı Herpes Ataklarını Engeller mi? jimmmy 15 7,948 02-08-2018, Saat: 00:52
Son Yorum: HopeFul
  Yeşil Çay Herpes Ataklarını Azaltır mı? Faydaları ve Deneyimler jimmmy 0 2,663 25-06-2018, Saat: 10:37
Son Yorum: jimmmy

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi