10-03-2025, Saat: 23:48
(23-02-2025, Saat: 22:37)max.903406 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Batma, yanma, kaşıntı gibi hisler nevralji belirtileridir. HSV kaynaklı olabileceği gibi, farklı nedenlerden de kaynaklanabilirler. Özellikle valtex kullananlarda bu tür şikayetleri yabancı forumlarda da okuyorum. Bende de var. Ancak benimki ilk ataktan sonra çok şiddetliydi ve uzun süre devam etti. Valtex kullandım uzun süre geçmedi. Valtrexi bırakıp aseviralle devam ettim. Ağrılar bir süre azaldı tekrar başladı. Antiviralleri tamamen bırakınca 15 günlüğüne geçti tekrar başlayınca tekrar antivral aldım, gene bir süreliğine geçti ve tekrar başlayınca ilaçları tamamen bıraktım. Ağrılar çok çok azaldı. Saçmasapan bir kısır döngü oluştu.
Size tavsiyem valtrex yerine asevirali bir süre deneyin. Sonuca bakın.
HSV lezyonları muhakkak içi sıvı dolu kabarcık şeklinde olmaz. Kağıt kesiği, kızarıklık ve döküntü, sivilce benzeri olabilir.
Cevabın için çok teşekkür ederim. Aynen Allah yardımcımız olsun. Baskılayıcı waltrex kullanırken bile glans çevresinde batma kaşıntı yaşamak çok büyük sıkıntı, son çare asiviral tablet denemek. Bir türlü tedavisini bulamadım. Yani evet baskılama süresinde lezyon yok ama bu belirtiler umarım bir gün cevabı bulunur. Bu arada asiviral tablet günlük 400x2 sabah akşam olarak önerilmekte doktor tarafından.