Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kollodial Gümüş Suyu Herpese Faydalı mı? Deneyimler
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, kollodial gümüş suyunun herpes tedavisinde faydalı olup olmadığını sormuştur. Diğer kullanıcılar yanıtlarında, bu yöntemin bilinen bir başarısı olmadığını belirtmiş ve kendi atak sıklıklarını paylaşmıştır. Bazı kullanıcılar, özellikle ilk aylarda sık atak geçirdiklerini ifade etmiştir. HSV-1 ve HSV-2 ayrımı yapılmış, çift enfeksiyonu olanların daha zorlandığı gözlemlenmiştir. Tedavi olarak valtrex gibi antiviral ilaçlar ve baskılama tedavisi önerilmiştir. Kollodial gümüşün yan etkisi olarak ciltte mavileşme (argyria) yaşayanlar olduğu aktarılmış, ancak bu yöntemin etkili olmadığı konusunda görüş birliği vardır. Konu, hastalığın yönetimi ve kişisel deneyimlerin paylaşımı ile sonlanmıştır.

Öncelikle herkese selamlar. Bu hastalığa yakalanmamın üzerinden yaklaşık 5 ay geçti. Çok zor olsa da bununla yaşamaya alışmaya çalışıyorum. Hepimizin yaptığı gibi ben de günlerce internette araştırmalar yaptım. Henüz çözümü bulunmamış olsa da umut verici çalışmalar olduğunu gördüm. Buradaki arkadaşların değerli yorumlarını ve paylaşımlarını da okudum. Merak ettiğim konu şu, Kollodial gümüş suyunun herpes hastalığı için bir faydası olup olmadığı hakkında sitede bulunan arkadaşlardan bilgisi olan var mı?

Ek Bilgiler:

Kollodial Gümüş Suyu Nedir?

Kollodial gümüş suyu, mikroskobik gümüş parçacıklarının saf su içinde süspanse edilmesiyle hazırlanan bir çözeltidir. Tarih boyunca antibakteriyel ve antiviral amaçlarla kullanılmıştır.

Herpes Üzerindeki Etkisi

Herpes simpleks virüsü (HSV) üzerinde kollodial gümüşün etkili olduğuna dair bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Bazı alternatif tıp savunucuları faydalı olabileceğini iddia etse de, klinik çalışmalar bu iddiayı desteklememektedir.

Olası Yan Etkiler

Uzun süreli ve yüksek dozda kullanımı, ciltte kalıcı mavi-gri renk değişikliğine (argyria) neden olabilir. Ayrıca böbrek hasarı ve nörolojik sorunlara yol açabileceği bildirilmiştir.

Öneriler

Herpes tedavisinde antiviral ilaçlar (örneğin asiklovir, valasiklovir) doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Kollodial gümüş gibi alternatif yöntemleri denemeden önce mutlaka bir sağlık profesyoneline danışılmalıdır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(01-11-2019, Saat: 21:28)herpestman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: oncelikle herkese selamlar.
Bu hastaliga yakalanmamin uzerinden yaklasik 5ay gecti. Cok zor olsa da bununla yasamaya alismaya calisiyorum. Hepimizin yaptigi gibi ben de gunlerce internette arastirmalar yaptim.henuz cozumu bulunmamis olsada umut verici calismalar oldugunu gordum.burada ki arkadaslarin degerli yorumlarini ve paylasimlarini da okudum.Merak ettigim konu şu,Kollodial gumussuyu nun herpes hastaligi icin bir faydasi olup olmadigi hakkinda sitede bulunan arkadaslardan bilgisi olan var mi.

Merhaba bu konuda bildiğim kadarıyla başarıya ulaşan yok.ne Sıklıkla atak yaşıyosun

(01-11-2019, Saat: 22:13)OtDoktoru Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-11-2019, Saat: 21:28)herpestman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: oncelikle herkese selamlar.
Bu hastaliga yakalanmamin uzerinden yaklasik 5ay gecti. Cok zor olsa da bununla yasamaya alismaya calisiyorum. Hepimizin yaptigi gibi ben de gunlerce internette arastirmalar yaptim.henuz cozumu bulunmamis olsada umut verici calismalar oldugunu gordum.burada ki arkadaslarin degerli yorumlarini ve paylasimlarini da okudum.Merak ettigim konu şu,Kollodial gumussuyu nun herpes hastaligi icin bir faydasi olup olmadigi hakkinda sitede bulunan arkadaslardan bilgisi olan var mi.

Merhaba bu konuda bildiğim kadarıyla başarıya ulaşan yok.ne Sıklıkla atak yaşıyosun

Ben de sonuca ulaşan duymadım . Ama mavileşen arkadaşlar olmuş Smile

(01-11-2019, Saat: 22:13)OtDoktoru Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Merhabalar. Dun baslayan ile birlikte Son bir ayda 
Ikinci atak.

(01-11-2019, Saat: 22:15)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-11-2019, Saat: 22:13)OtDoktoru Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba bu konuda bildiğim kadarıyla başarıya ulaşan yok.ne Sıklıkla atak yaşıyosun

Ben de sonuca ulaşan duymadım . Ama mavileşen arkadaşlar olmuş Smile

Bu hastaliktan kurtulmak icin mavilesmeye raziyim.

Sonrasinda bronzlasir yada michael jakson gibi estetik ve kremlerle beyazlasirdim?

(01-11-2019, Saat: 22:26)herpestman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-11-2019, Saat: 22:13)OtDoktoru Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba bu konuda bildiğim kadarıyla başarıya ulaşan yok.ne Sıklıkla atak yaşıyosun
Ikinci atak.

(01-11-2019, Saat: 22:15)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de sonuca ulaşan duymadım . Ama mavileşen arkadaşlar olmuş Smile

Sonrasinda bronzlasir yada michael jakson gibi estetik ve kremlerle beyazlasirdim?
İlk aylar zordur.Baskılama konusunu okumanı tavsiye ederim sık atak geçiriyorsan

(01-11-2019, Saat: 23:10)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-11-2019, Saat: 22:26)herpestman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar. Dun baslayan ile birlikte Son bir ayda 
Ikinci atak.

İlk aylar zordur.Baskılama konusunu okumanı tavsiye ederim sık atak geçiriyorsan

Bilgilendirme icin tesekkur ederim.ilk firsatta okuyacagim.

(01-11-2019, Saat: 22:26)herpestman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Ikinci atak.

(01-11-2019, Saat: 22:15)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben de sonuca ulaşan duymadım . Ama mavileşen arkadaşlar olmuş Smile

Hsv 1 varmı sende ?

(02-11-2019, Saat: 17:40)OtDoktoru Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(01-11-2019, Saat: 22:26)herpestman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar. Dun baslayan ile birlikte Son bir ayda 
Ikinci atak.

Hsv 1 varmı sende ?
Otdoktoru çift kör randomize çalışma yapıyor :Smile ama doğru bir mantık olabilir

(02-11-2019, Saat: 18:10)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-11-2019, Saat: 17:40)OtDoktoru Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hsv 1 varmı sende ?
Otdoktoru çift kör randomize çalışma yapıyor :Smile ama doğru bir mantık olabilir

Gerçekten bu sitede hsv2 de sık atan yaşıyanların tamamında hsv1 yok  Smile muhtemelen arkadaştada yok

(02-11-2019, Saat: 20:48)OtDoktoru Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(02-11-2019, Saat: 18:10)Purplepapaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Otdoktoru çift kör randomize çalışma yapıyor :Smile ama doğru bir mantık olabilir

Gerçekten bu sitede hsv2 de sık atan yaşıyanların tamamında hsv1 yok  Smile muhtemelen arkadaştada yok

Eve ben de sadece hsv2 mevcut.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  HSV-2 Taşıyıcıları Normal Doğum Yapabilir mi? Deneyimler Wonderstruck 4 1,304 30-11-2025, Saat: 00:11
Son Yorum: Üzgünüm
  Herpes Şüphesi ve Tedavi Süreci: Deneyimler ve Tavsiyeler tahminizaman 6 2,949 09-12-2023, Saat: 23:55
Son Yorum: tahminizaman

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi