Öncelikle herkese selamlar. Bu hastalığa yakalanmamın üzerinden yaklaşık 5 ay geçti. Çok zor olsa da bununla yaşamaya alışmaya çalışıyorum. Hepimizin yaptığı gibi ben de günlerce internette araştırmalar yaptım. Henüz çözümü bulunmamış olsa da umut verici çalışmalar olduğunu gördüm. Buradaki arkadaşların değerli yorumlarını ve paylaşımlarını da okudum. Merak ettiğim konu şu, Kollodial gümüş suyunun herpes hastalığı için bir faydası olup olmadığı hakkında sitede bulunan arkadaşlardan bilgisi olan var mı?
Kollodial Gümüş Suyu Nedir?
Kollodial gümüş suyu, mikroskobik gümüş parçacıklarının saf su içinde süspanse edilmesiyle hazırlanan bir çözeltidir. Tarih boyunca antibakteriyel ve antiviral amaçlarla kullanılmıştır.
Herpes Üzerindeki Etkisi
Herpes simpleks virüsü (HSV) üzerinde kollodial gümüşün etkili olduğuna dair bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Bazı alternatif tıp savunucuları faydalı olabileceğini iddia etse de, klinik çalışmalar bu iddiayı desteklememektedir.
Olası Yan Etkiler
Uzun süreli ve yüksek dozda kullanımı, ciltte kalıcı mavi-gri renk değişikliğine (argyria) neden olabilir. Ayrıca böbrek hasarı ve nörolojik sorunlara yol açabileceği bildirilmiştir.
Öneriler
Herpes tedavisinde antiviral ilaçlar (örneğin asiklovir, valasiklovir) doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Kollodial gümüş gibi alternatif yöntemleri denemeden önce mutlaka bir sağlık profesyoneline danışılmalıdır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.