Konu Güncel Özeti: Bir kullanıcı, herpes enfeksiyonu geçirdikten sonra Herbalist İbrahim Gökçek'in bitkisel setlerini kullanan olup olmadığını sordu. Diğer kullanıcılar, tıbbi tedaviden ayrılmamasını ve her gördüğüne inanmamasını tavsiye etti. Kullanıcı, tedavi sonrası lezyonların azaldığını ancak siğiller çıktığını belirtti. Kadın doğum doktoru siğilleri önemsemeyip test önerdi. Kullanıcı, küçük bir şehirde yaşadığı için HPV testi yaptırma konusunda kararsızdı. Bir başka kullanıcı, penis başında yanma ve idrar yaparken ağrı gibi semptomlar yaşadığını ancak lezyon olmadığını anlattı. Başka bir kullanıcı, idrar yolu enfeksiyonu veya kum olabileceğini belirtti. Bir diğer kullanıcı, lezyon yoksa ürolojiye gitmesini ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar için test yaptırmasını önerdi. Son olarak bir kullanıcı, siteyi okumanın hastalık hastası yaptığını söyleyerek moral verdi. Genel olarak, katılımcılar bitkisel tedavilere şüpheyle yaklaştı ve doktor takibini önerdi.
Merhabalar, 15 gündür bu berbat hastalıkla yaşıyorum. Kovid olduğumu öğrendiğim gün çıktı, eşimden geçti. İlk bir hafta berbattı, tedavi olamadım evden çıkamadığım için. Bu hafta tedavime başladı; kadın doğum doktoru valtrex verdi günde 3 kere ama bana çok ağır geldi. Dün enfeksiyon hastalıklarına gittik, bir krem verdi asiklovir, çinko ve D vitamini takviyesi. Bence YouTube'de bir herbalist gördüm, İbrahim Gökçek diye herbal uzmanı, setleri var. Hiç kullanıp faydasını gören var mı?
Ek Bilgiler:Herpes (uçuk) virüsü, ciltte ve mukozada lezyonlara neden olan yaygın bir enfeksiyondur. Genellikle antiviral ilaçlarla (asiklovir gibi) tedavi edilir. Bazı kişiler bitkisel ürünlere yönelse de bu ürünlerin etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmamıştır ve doktor kontrolü olmadan kullanılması riskli olabilir. Siğil şikayeti farklı bir durum olabilir; HPV (Human Papilloma Virüsü) düşünülüyorsa, bir dermatoloji veya üroloji uzmanına başvurmak önemlidir. HPV testi, küçük şehirlerde bile devlet hastaneleri veya özel laboratuvarlar aracılığıyla yapılabilir. Erken tanı ve tedavi, komplikasyonları önler.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.