Merhabalar, Arkadaşlar ben mi kafayı kırıyorum yoksa normal mi 2 hafta sonunda sanki herpes yokmuş gibi hissetmem. Yani tahminimce 4 sene önce kapmış olduğum virüsün yoğun stres ve kilo kaybıyla küçük bir yara çıkarması şeklinde ortaya çıkmasını düşünüyorum ve ne olabilir ki diye kendimi avutuyorum. Hayatımda yaşadığım en büyük travmayı atlatma konusunda büyük mesafe kaydettim açıkçası. Aileme zaten ilk gün söylemiştim sivilce çıktı genitalde doktora gidicem diye gittik herpes sonucunu alınca da söyledim hiçbir şey demediler. Hatta annem mükemmel şekilde teselli etti 2 haftalık ruhsal bunalım sürecinde allah razı olsun kendisinden günde 4-5 kez görüntülü aradı sürekli konuştuk (Yurtdışındayım şu anda). Benim tek korkum yurtdışında akademik kariyer yapıyorum son senemdeyim ve güzel bir hay
Herpes ile Yaşamak
Herpes tanısı almak birçok kişi için psikolojik olarak zorlayıcı olabilir. Ancak, zamanla çoğu kişi virüsle yaşamayı öğrenir ve belirtileri yönetmeyi başarır. Aile desteği, bu süreçte önemli bir rol oynayabilir.Stres ve Herpes İlişkisi
Stres, herpes salgınlarını tetikleyebilir. Stres yönetimi teknikleri (meditasyon, egzersiz, sağlıklı beslenme) salgın sıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.Akademik ve Sosyal Hayat
Herpes tanısı, akademik veya sosyal hayatı olumsuz etkilemek zorunda değildir. Virüsün bulaşıcı olduğu zamanları bilmek ve uygun önlemleri almak, başkalarına bulaştırma riskini minimize eder.Destek Grupları
Online veya yüz yüze destek grupları, benzer deneyimler yaşayan kişilerle iletişim kurarak bilgi ve duygusal destek sağlar.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.