Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes Sıklığı: Ayda 3-4 Atak Normal mi?

Merhaba arkadaşlar ben bu hastalığa sahip olalı bir yıl olmadı herkesinkinin aksine başlarda ilk 4-5 ay çok az atak yaşadım sonrasında neredeyse ayda 3-4'e çıktı boş geçtiğim zaman yok. Hastalığa uzun süredir sahip olup da çok uzun süreler atak yaşamayan var mı bu tarz hikayeler biraz umut oluyor bana ve biraz da olsa psikolojim rahatlıyor Yoksa ömür boyu ayda en az 2 atak geçirerek mi yaşıyoruz

Ek Bilgiler:

Herpes Ataklarını Tetikleyen Faktörler

Herpes virüsü vücutta latent olarak kalır ve çeşitli tetikleyicilerle aktif hale geçer. En yaygın tetikleyiciler arasında stres, yorgunluk, bağışıklık sisteminin zayıflaması, ateşli hastalıklar, hormonal değişiklikler ve güneş ışığına aşırı maruz kalma sayılabilir. Atak sıklığı kişisel sağlık durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Uzun Süreli Seyir

Bazı kişilerde zamanla atak sıklığı azalabilirken, bazılarında artabilir. Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması, düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve stres yönetimi atakların kontrolüne yardımcı olabilir. Herpes virüsüyle yaşayan birçok kişi, ilk yıllardan sonra atakların seyrekleştiğini bildirmektedir.

Psikolojik Destek

Hastalığın psikolojik etkisi büyüktür. Kaygı ve depresyon atakları tetikleyebilir. Destek grupları veya profesyonel yardım almak, hem psikolojik rahatlama hem de hastalık yönetimi açısından faydalı olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(18-01-2024, Saat: 14:11)mrtge88 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar ben bu hastalığa sahip olalı bir yıl olmadı herkestekinin aksine başlarda ilk 4-5 ay çok az atak yaşadım sonrasında neredeyse ayda 3-4e çıktı boş geçtiğim zaman yok. Hastalığa uzun süredir sahip olup da çok uzun süreler atak yaşamayan var mı bu tarz hikayeler biraz umut oluyor bana ve biraz da olsa psikolojim rahatlıyor Yoksa ömür boyu ayda en az 2 atak geçirerek mi yaşıyoruz

Maalesef ben de cok sık atak geciren ve vucudumun bir cok farkli bolgesine dagilmis sanssizlardanim. 12 yildir atak sikliklarim hep ayni, ayda, en iyi ihtimalle 2 ayda 1 mutlaka oluyor. 1 yil hic yasamadim gibi bir cumle kurmak cok isterdim! Bunyeyle alakali oldugunu dusunuyorum. Ben hic hasta veya grip olan birisi degilim mesela, o zaman bagisiklik sistemim iyi diyebilir miyiz? Oyle olsa atak sikligim az olurdu sanirim. Sebebini pek anlayamiyorum. Beslenme, uyku ve stresin buyuk rolleri oldugunu dusunuyorum.

(18-01-2024, Saat: 14:11)mrtge88 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba arkadaşlar ben bu hastalığa sahip olalı bir yıl olmadı herkestekinin aksine başlarda ilk 4-5 ay çok az atak yaşadım sonrasında neredeyse ayda 3-4e çıktı boş geçtiğim zaman yok. Hastalığa uzun süredir sahip olup da çok uzun süreler atak yaşamayan var mı bu tarz hikayeler biraz umut oluyor bana ve biraz da olsa psikolojim rahatlıyor Yoksa ömür boyu ayda en az 2 atak geçirerek mi yaşıyoruz
Mesaj kutun dolmuş Smile

(22-01-2024, Saat: 21:42)Sunflower Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mesaj kutun dolmuş Smile

Temizledim?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Lezyonsuz Atak Mümkün mü? Kasık ve Kuyruk Sokumu Ağrısı max.903406 1 1,308 01-03-2024, Saat: 22:26
Son Yorum: mutluluk
  Atak Zamanı Döküntü: Deneyimler ve Tavsiyeler hopelove07 0 1,039 29-01-2024, Saat: 14:53
Son Yorum: hopelove07
  Herpes ve Eklem Ağrıları: Lenf Bezlerinde Şişlik Normal mi? Albana 3 3,062 18-07-2021, Saat: 12:47
Son Yorum: birisi
  HSV2 Lezyonları Ne Kadar Sürer? 35 Gündür Geçmeyen Lezyonlar Normal mi? clicksss 8 6,213 17-07-2021, Saat: 09:58
Son Yorum: space
  Herpes (Uçuk) ile Yaşamak: İkinci Atak ve Duygusal Mücadele Hikayem NelerOluyor 53 29,817 30-12-2020, Saat: 00:46
Son Yorum: QWER

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi