Merhaba arkadaşlar, ben Enes. Aranıza HSV-1 olarak temmuz ayında katıldım. Fakat bu platformu yeni buldum ve buna bağlı olarak deneyimlerimi aktarayım dedim. Öncelikle virüs bana partnerden değil havludan bulaşmıştır. Bu ise otelin havlusudur. İki partnerimin de kan testi negatif gelmiştir. Geriye tek bir soru kalıyor: havlu. Çünkü havluyu sürdüğüm 3 bölgede lezyonlar oluşmuştur. İlk atağım ağrılı olmaktan ziyade ateşlenmem, lenf bezlerimin şişmesi ve lezyonların epey olmasıyla alakalıydı. Doktora gittim ve test yaptım; sonuç pozitif. Hayatla barışık birisiyim, bence sizler de barışık olmak zorundasınız. Her şey gelip geçicidir. Bu da bir gün gelip geçecektir. Doktor bana bakarak dün kim oturdu buraya biliyor musun? AIDS'li adam, o ne yapacak? Bu
Propolis Nedir?
Propolis, arıların bitkilerden topladığı reçinemsi bir maddedir. Antiviral ve bağışıklık güçlendirici özellikleri olduğu düşünülmektedir. Herpes simplex virüsüne karşı bazı çalışmalarda etkili olduğu gösterilmiştir. Ancak kesin tedavi değildir.
Herpes ve Bağışıklık Sistemi
Stres, yorgunluk, uykusuzluk gibi faktörler bağışıklığı düşürerek atakları tetikleyebilir. Dengeli beslenme, düzenli uyku ve stresten uzak durma atak sıklığını azaltabilir. Kişisel hijyene dikkat edilmeli, havlu gibi eşyalar paylaşılmamalıdır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.