11-12-2023, Saat: 16:09
Konu Güncel Özeti: Kullanıcı, herpes şüphesiyle sağlık ocağına gitmiş ve orada yalnızca Elisa testi yapılmıştır. Doktorlar lezyonların bulaşıcı olmadığını söylese de kullanıcı lezyon sayısının arttığını belirtmektedir. Asiviral isimli bir krem kullanmaya başlamış ve HPV için asit suyu denemeyi planlamaktadır. Diğer forum kullanıcıları tarafından batikon kullanımı, dengeli beslenme ve kefir tüketimi önerilmiştir. Ayrıca lezyonlara krem sürerken kulak çöpü kullanarak temasın azaltılması tavsiye edilmiştir. Kullanıcı altı aydır lezyon yaşadığını ve sayısının 300'e ulaştığını ifade etmiştir. Tartışma sonucunda net bir çözüme ulaşılamamış, ancak tıbbi yardım alınması gerektiği vurgulanmıştır.
Cuma günü herpes testi yapacağını söyleyen doktor Elisa testi yapmış. Sadece sağlık ocağına gittim, herpes kremi aldım, penise sürmek için. Artık kendi başımın çaresine bakmam gerekiyor. Doktorlar bulaşıcı değil dedi ama lezyon artıyor, bu da bulaşıcı demek anlamına geliyor. Bendekiler aft gibi, bu da herpese daha çok benziyor. Herpes kremi kullanacağım, bakalım ne olacak. 1 hafta sonra da HPV asit suyu alıp kullanacağım, başka çarem kalmadı artık.
Ek Bilgiler:
Herpes Virüsü Hakkında Genel Bilgiler
Herpes simpleks virüsü (HSV) tip 1 ve tip 2 olarak ikiye ayrılır. Genital bölgede görülen lezyonlar genellikle HSV-2 kaynaklıdır. Semptomlar arasında ağrılı kabarcıklar, kaşıntı ve yanma hissi bulunur. Teşhis için lezyondan örnek alınarak PCR testi yapılır. Elisa testi antikor varlığını gösterir ancak aktif enfeksiyonu doğrulamaz. Hastalık bulaşıcıdır ve korunmasız cinsel temasla yayılır. Tedavide antiviral kremler ve ilaçlar kullanılır. Ancak kendi kendine tedavi yerine mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. HPV ise farklı bir virüstür ve asit suyu gibi yöntemler önerilmez. Doğru teşhis için doktora gitmek önemlidir.Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.