Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herpes ve İlişkiler: Partnerinize Söylemeli misiniz?
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, herpes tanısı alan kişilerin ilişki durumlarını ve partnerlerine açılma deneyimlerini sorgulamıştır. Yanıtlarda, çoğu kişinin uzun süreli ilişkileri olduğu ve partnerlerine durumu açıkladığı görülmüştür. Bir kullanıcı 2 yıldır herpesi olduğunu ve eşinin önemsemediğini, atak dönemlerinde uzak durduğunu ve baskılama tedavisi uyguladığını belirtmiştir. Başka bir kullanıcı, kadınların bu konuda daha anlayışlı olduğunu düşündüğünü ifade etmiştir. Bazıları, lezyon yokken ilişkiye girilmesi ve bağışıklığın güçlü tutulması gerektiğini vurgulamıştır. Bir kullanıcı, herpes ile 5 ay önce tanıştığını ve henüz kimseye söylemediğini ancak cesaretlenmeye başladığını yazmıştır. Başka bir katılımcı, 2,5 yıldır herpesi olduğunu ve 1 yıllık ilişkisinde partnerinin ona moral verdiğini, sadece bir kez atak geçirdiğini aktarmıştır. Bekar bir kullanıcı, tanışma amaçlı mesaj atmıştır. Genel olarak, herpesin ilişkilerde büyük bir engel olmadığı, açık iletişim ve anlayışın önemli olduğu sonucuna varılmıştır. Forumda ayrıca, cinsiyet farklılıkları ve hastalığın seyri üzerine yorumlar yapılmıştır.

Arkadaşlar merhaba, sorum şu, genelde forumda aktif olan arkadaşlar çoğunlukla herpesle yeni tanışanlar ya da maksimum 1,5-2 senelik herpesliler. Daha eski herpesliler ne yapıyorlar? Artık kabullenilmiş yalnızlık mı, yoksa 'partnerime söyledim rahatça ve kabul etti ve ilişkimiz devam ediyor' mu? Hatta 'evlendik' mi? Ya da 'söylemeden ilişkiye başladık ve bulaştırdım ama o kadar sorun etmedi ve halen beraberiz' mi? 'Söylemedim ve bulaştırdım ve daha sonrasında bana kızdı ve terk etti' mi? Doğrusu tabii ki ilişkinin başında bu durumu belirtmek ama bazen de her doğru her an söylenemiyor diye düşünenler de olabilir. Her görüşe saygımız var. Kaç senelik herpesli olduğunuz ve cinsiyetinizi de belirtirseniz sevinirim.

Ek Bilgiler:

Partnerinize Herpes Tanınızı Nasıl Açıklamalısınız?

Herpes tanısı almış bireyler için partnerlerine durumu açıklamak zorlu bir adım olabilir. İşte bu süreci kolaylaştıracak bazı öneriler:

• Öncelikle kendi bilginizi artırın; herpesin yaygınlığı, bulaşma yolları ve korunma yöntemleri hakkında doğru bilgiye sahip olun.
  • Açıklama yaparken sakin ve net olun; suçluluk hissetmeden, durumu bir sağlık sorunu olarak sunun.
  • Partnerinize herpesin ciddi bir hastalık olmadığını, uygun önlemlerle bulaşma riskinin düşük olduğunu anlatın.
  • Açıklamayı özel bir anda, acele etmeden yapın ve partnerinizin tepkisine saygı gösterin.
  • Unutmayın, herkes farklı tepki verebilir; bazıları anlayışlı olurken bazıları zaman isteyebilir.

İlişkide Güven ve Kabullenme

Herpesli bireylerin deneyimleri gösteriyor ki, açık iletişim ve dürüstlük uzun vadede ilişkiyi güçlendirebiliyor. Birçok kişi partnerinin anlayışlı olduğunu ve ilişkinin devam ettiğini belirtiyor. Önemli olan karşılıklı saygı ve güvendir.

Herpesin hayatınızı tamamen etkilemesine izin vermeyin; düzenli sağlık kontrolleri ve stresten uzak bir yaşam atak sıklığını azaltabilir. Unutmayın, herpes sadece bir deri enfeksiyonudur ve birçok insan bununla mutlu bir şekilde yaşamaktadır.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

Ya bir sey olmaz kardesim ucuk bu geciyor kendiliginden aids virusu degil ya bak keyfne

arkadaslar,yok mu bir cevabınız,yorumunuz?

Yaklaşık 2 senedir hepes2 var evliyim eşimde çok önemsemedi ona bulaştırmamak içinde atak olduğu dönemlerde uzak duruyorum daha az atak olması içinde bağışıklığımı güçlü tutmaya çalışıyorum.
Bir kaç aydırda baskılama tedavisi yapmaya çalışıyorum valtreks ilaçla

(24-01-2024, Saat: 19:23)Ahmet3434 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yaklaşık 2 senedir hepes2 var evliyim eşimde çok önemsemedi ona bulaştırmamak içinde atak olduğu dönemlerde uzak duruyorum daha az atak olması içinde bağışıklığımı güçlü tutmaya çalışıyorum.
Bir kaç aydırda baskılama tedavisi yapmaya çalışıyorum valtreks ilaçla
Biraz ayrımcılık gibi olacak ama ben bu konularda kadınların daha anlayışlı olduğunu düşünüyorum çoğu erkek kabul etmez ama kabul etmeyecek kadın çok az Sad

(24-01-2024, Saat: 20:29)mrtge88 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Biraz ayrımcılık gibi olacak ama ben bu konularda kadınların daha anlayışlı olduğunu düşünüyorum çoğu erkek kabul etmez ama kabul etmeyecek kadın çok az Sad

sizi anlıyorumSmile fakat belki siz kadın oldugunuz ıcın boyle dusunuyorsunuz bence.
Erkeklerede sorsanız ''kadınlar boyle birseyi hayatta kabul etmez'' diye dusunuyor genelde.
sanırım herkesın derdi kendıne buyuk gozukuyoSmile
Çok samimi soyluyorum,aslında hastalık dahi degilde bu uçuk,sadece vicdani ve psikolojik boyutu zorluyo insanları.
yoksa ,şunu ye bunu yeme,bilmemkacıncı atak vs bunların hepsi geçici işler.
atak dediğin şey 3 gunde gecıyo.

(25-01-2024, Saat: 10:24)dünbugün Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sizi anlıyorumSmile fakat belki siz kadın oldugunuz ıcın boyle dusunuyorsunuz bence.
Erkeklerede sorsanız ''kadınlar boyle birseyi hayatta kabul etmez'' diye dusunuyor genelde.
sanırım herkesın derdi kendıne buyuk gozukuyoSmile
Çok samimi soyluyorum,aslında hastalık dahi degilde bu uçuk,sadece vicdani ve psikolojik boyutu zorluyo insanları.
yoksa ,şunu ye bunu yeme,bilmemkacıncı atak vs bunların hepsi geçici işler.
atak dediğin şey 3 gunde gecıyo.

Herpesin tek sıkıntısı diğer hastalıklar gibi bulaştırma konusu bence yoksa zaten dediğiniz gibi dikkat ederek azaltılıyor çıkarsa da 2-3 güne geçiyor ben çoğu insana nazaran ilişkileri de cinsel yaşamı da çok ciddi derecede etkileyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Lezyon yokken birlikte olunmamalı ve lezyonlar sürekli çıkmasın diye kendimize dikkat etmeliyiz.. Normal bir sağlık sorununda insan sevdiğini nasıl bırakmiyorsa herpes de aynı şekilde bence ki sadece ufak yaralar bunlar..Benim görüşüm bu yönde..

(25-01-2024, Saat: 14:23)mrtge88 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herpesin tek sıkıntısı diğer hastalıklar gibi bulaştırma konusu bence yoksa zaten dediğiniz gibi dikkat ederek azaltılıyor çıkarsa da 2-3 güne geçiyor ben çoğu insana nazaran ilişkileri de cinsel yaşamı da çok ciddi derecede etkileyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Lezyon yokken birlikte olunmamalı ve lezyonlar sürekli çıkmasın diye kendimize dikkat etmeliyiz.. Normal bir sağlık sorununda insan sevdiğini nasıl bırakmiyorsa herpes de aynı şekilde bence ki sadece ufak yaralar bunlar..Benim görüşüm bu yönde..
Ben herpes ile 5 ay önce tanıştım,şuanlık sadece bende saklı ama giderek daha cesaretleniyorum.Üstelik ilk yılda atak sayısı fazla olur demişlerdi ama hiç olmadı.Böyle devam eder inşallah,biraz daha seyrine bakıp bir ilişkiye hazır olur muyum onu düşünüyorum.Benim için en büyük şans açıkladığımda aile bireylerimin de bana destek olacaklarını bilmem olacak.İleride yine yazarım şuanlık bu kadar Smile

2 buçuk senedir herpes var eski sevgilim bulaştırmıştı pis insan. 1 yıldır ilişkim var bu bize bi sorun bile olmuyor bazen aklıma gelince ben üzülüyorum o bana moral veriyor uçuk ne uçuk için mi üzülüyorsun falan diyerek. Zaten 1 yıldır da 1 kere çıkmıştı o da şubatta daha da yok bi şey gitgide azalıyor canım sevgilim sayesinde hayata döndüm Big Grin düşünmedikçe de daha da azalıyor gibi

Selam 
 Bekarım ve bekar kadın arkadaşlarla tanışmaya açığım. 39 yaş 173, 73 kg, kumralım. İstanbul da yaşıyorum

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes Test Sonuçlarım Negatif Çıktı, Yorumlayabilir Misiniz? Emre006 3 1,200 10-01-2026, Saat: 16:31
Son Yorum: Burak06.
  Monolaurin Kullananlar: Deneyimlerinizi Paylaşır mısınız? wlfsn34 0 846 02-09-2024, Saat: 22:40
Son Yorum: wlfsn34

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi