Dün gece birisiyle beraberdim. Aramızda bir şeyler yaşandı ve ben dudağında uçuk olduğunun farkında değildim. Göz kapağımdan falan öptü. Ve şimdi belki de psikolojik olarak belki de gerçekten gözümde uçuk çıktığını hissediyorum. Kafayı yemek üzereyim. Neden bunlar benim başıma geliyor. Sonrasında uçuğunun kabuk bağlamış durumda olduğunu gördüm. Ne yapacağım ben şimdi?
Gözde Uçuk (Herpes Simpleks) Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Gözde uçuk, herpes simpleks virüsünün (HSV) neden olduğu bir enfeksiyondur. Genellikle dudak uçuğu olan bir kişiyle temas sonucu bulaşabilir. En sık göz kapağı, konjonktiva ve korneayı etkiler.
Belirtiler ve Risk Faktörleri
Göz uçuğu belirtileri arasında gözde kızarıklık, sulanma, ışığa hassasiyet, ağrı ve kabarcıklar bulunur. Stres, bağışıklık sistemi zayıflığı ve yorgunluk gibi faktörler virüsün aktive olmasına neden olabilir.
Bulaşma ve Korunma
Virüs, enfekte kişinin tükürük veya lezyonlarıyla doğrudan temas yoluyla bulaşır. Kabuk bağlamış lezyonlar daha az bulaşıcıdır ancak yine de dikkatli olunmalıdır. Göz bölgesine temas etmemek, hijyen kurallarına uymak bulaşma riskini azaltır.
Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(( mavi renkli bir sıvı sıkıp göz içine o şekilde yapıyorlar testlerini ...