Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Genital Herpes: Çaresi Var mı? Atakları Azaltmanın Yolları
Konu Güncel Özeti: Konu başlatıcı, eski kız arkadaşından bulaşan genital herpes ile 6 aydır mücadele ettiğini, 3 atak geçirdiğini ve doktorun verdiği siklovirin işe yaramadığını belirtiyor. Gelecekte birine bulaştırmaktan korkuyor ve tedavi bulunmasını umuyor. Cevaplarda bazı kullanıcılar mevcut tedavilerin sadece semptomları bastırdığını, yeni ilaç ve aşı çalışmaları olduğunu ancak kesin çözüm olmadığını ifade ediyor. Bir kullanıcı eski kız arkadaşının da durumu bilmiyor olabileceğini söylerken, diğerleri konu başlatıcının duygusal durumuna ve ilişkilerine yönelik sorular soruyor. Konu başlatıcı eski kız arkadaşıyla görüşmediğini ve yeni bir ilişki düşünmediğini belirtiyor. Tartışma, hastalığın psikolojik etkileri ve toplumsal damgalama üzerine yoğunlaşıyor. Sonuç olarak, kesin bir çözüm olmadığı ancak semptom yönetimi ve araştırmaların devam ettiği vurgulanıyor.

Bu hastalıkla 6 ay önce tanıştım. İlk atak o zaman geldi. Yani eski kız arkadaşımdan geçti bana. Bana söylememişti böyle bir hastalığı olduğunu. Hakkımı kesinlikle helal etmiyorum bu konuda. 3 defa atak geçirdim, toplamda 2 ayda bir geliyor. Doktor siklovir verdi, günde 5 defa 5 gün kullandım (böyleydi sanırım). 1 ay sonra yine çıktı. Geleceğimde birine daha bulaştırmak istemiyorum. Ne yapacağız bununla bilmiyorum. Kesin tedavisi olmaması çok kötü. Hatta atakları azaltan net bir şey bile yok anlaşılan. Tedavisi olsa keşke. Hayatımın anlamı yok gibi hissediyorum. İnşallah bir tedavi bulunur.

Ek Bilgiler: Genital herpes, herpes simpleks virüsünün neden olduğu yaygın bir enfeksiyondur. Ataklar sırasında antiviral ilaçlar semptomları hafifletebilir. Stres, yorgunluk, bağışıklık sistemi zayıflığı atakları tetikleyebilir. Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve stresten uzak durmak atak sıklığını azaltmaya yardımcı olabilir. Kondom kullanımı bulaşma riskini azaltır ancak tamamen engellemez. Herpes aşısı üzerinde çalışmalar devam etmektedir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

https://www.sjh.com.tr/de/tibbi-birimler...siyonlari/

Burda ayrıntılar yazıyor.. Herpes için haplar çıktığında ödül almışlar bulanlar. Yaklaşık 20 yıldır aynı ilaçlar var. Şimdi Almanya’da yeni bir hap çıkacakmış anlaşılan 20 sene kadar da bu hapı satarlar. Eğer aşı çıkarsa muhteşem olur olur da çıkar mı muamma

(20-12-2020, Saat: 20:56)Yorgun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: https://www.sjh.com.tr/de/tibbi-birimler...siyonlari/

Burda ayrıntılar yazıyor.. Herpes için haplar çıktığında ödül almışlar bulanlar. Yaklaşık 20 yıldır aynı ilaçlar var. Şimdi Almanya’da yeni bir hap çıkacakmış anlaşılan 20 sene kadar da bu hapı satarlar. Eğer aşı çıkarsa muhteşem olur olur da çıkar mı muamma

Aşının çıkması çok iyi olcak ama aşı hastalığı kapmadan önce yapılan bir uygulama değil mi yani biz hastalığı kaptıktan sonra aşı olsak bir etkisi olcak mı

https://tr.qaz.wiki/wiki/Herpes_simplex_research

Ayrıntılar burda var aşı ve ilaç için. Kimi şirket para yok diye durdurmuş çalışmaları, kimi başarısız olmuş, kimi USA tarafından mahkemeye sevk edildi. Fakat bazılarının 2021-2023 yılları arasında piyasada olacağı tabloda yazılmış. Bir bak güzel bilgiler var

Çaresi yok malesef. Ayrıca belki kız arkadaşınız da bilmiyordu kendinde olduğunu. Sonuçta siz de bir gün başkasına veya başkalarına bulaştıracaksınız, bela okumayın

(20-12-2020, Saat: 17:32)Üzgün89 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu hastalıkla 6 ay önce tanıştım ilk atak ozaman geldi yani eski kız arkadasımdan geçti bana da bana söylememişti böyle bir hastalığı olduğunu hakkımı kesinlikle helal etmiyorum bu konuda. 3 defa atak geçirdim toplamda 2 aya bir geliyor. doltor siklovir verdi günde 5 defa 5 gün kullandım (böyleydi sanırım) 1 ay sonra yine cıktı.. geleceğimde birine daha bulaştırmak istemiyorum ne yapacız biz bununla bilmiyorum kesin tedavisi olmaması çok kötü. hatta ataklaı azaltan net bişey bile yok anlaşılan . Tedavisi olsa keşke hayatımın anlamı yok gibi hissediyorım..inşallah bi tedavi bulunur ..

kız arkadaşınız ne durumda görüşüyor musunuz veya ona tepkiniz ne oldu onun tepkisi neydi

ayrıca merak ettiğim erkek arkadaşınızdan bulaştığında ne hissettiniz ona karşı görüşünüz nedir karşılık olarak yaptığınız bir şey falan oldu mu hanımlar?

(22-12-2020, Saat: 20:55)QWER Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20-12-2020, Saat: 17:32)Üzgün89 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu hastalıkla 6 ay önce tanıştım ilk atak ozaman geldi yani eski kız arkadasımdan geçti bana da bana söylememişti böyle bir hastalığı olduğunu hakkımı kesinlikle helal etmiyorum bu konuda. 3 defa atak geçirdim toplamda 2 aya bir geliyor. doltor siklovir verdi günde 5 defa 5 gün kullandım (böyleydi sanırım) 1 ay sonra yine cıktı.. geleceğimde birine daha bulaştırmak istemiyorum ne yapacız biz bununla bilmiyorum kesin tedavisi olmaması çok kötü. hatta ataklaı azaltan net bişey bile yok anlaşılan . Tedavisi olsa keşke hayatımın anlamı yok gibi hissediyorım..inşallah bi tedavi bulunur ..

kız arkadaşınız ne durumda görüşüyor musunuz veya ona tepkiniz ne oldu onun tepkisi neydi

ayrıca merak ettiğim erkek arkadaşınızdan bulaştığında ne hissettiniz ona karşı görüşünüz nedir karşılık olarak yaptığınız bir şey falan oldu mu hanımlar?
Ben eczanesini yakmak istiyorum bazen. 
Kendisine de söyledim bunu, görüşmüyoruz şu an Big Grin

Ben şuan kendisiyle görüşmüyorum bütün ilişkşmi kestim kendimde net bi çöÜm bulana kadar biriyle birlikte olmayı düşünmüyorum bakalım artık .

(21-12-2020, Saat: 14:40)Nedenben Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Çaresi yok malesef. Ayrıca belki kız arkadaşınız da bilmiyordu kendinde olduğunu. Sonuçta siz de bir gün başkasına veya başkalarına bulaştıracaksınız, bela okumayın

Ben bela okumadım ki zaten okumanız zayıf galiba?

Ben şuan kendisiyle görüşmüyorum bütün ilişkşmi kestim kendimde net bi çöÜm bulana kadar biriyle birlikte olmayı düşünmüyorum bakalım artık .

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Behçet Hastalığı mı Herpes mi? Genital Yaralar İçin Yardım Hshshshshhsv 3 1,222 10-10-2025, Saat: 13:17
Son Yorum: Nostresnoherpes
  Herpes mi Behçet mi? Teşhis Karmaşası ve Çözüm Yolları Hshshshshhsv 5 1,215 07-10-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Nostresnoherpes
  Genital Herpes Podcasti: Hazal Sipahi ile Mental Klitoris civciv 4 2,190 01-11-2024, Saat: 02:18
Son Yorum: mutsuzpanda
  Sık Tekrarlayan Uçuk Atakları ve Valtrex Direnci: Deneyimler Tavsiyeler Since2017 20 13,116 17-03-2023, Saat: 01:09
Son Yorum: NoMatter
  HSV-1 ve HSV-2 Pozitif Çıktı: Moral Bozukluğu ve Başa Çıkma Yolları sercanchina 34 18,838 07-01-2022, Saat: 05:17
Son Yorum: HopeFul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi