Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinsel İlişki Uçukları Tetikliyor mu?
Konu Güncel Özeti: Forumda bir kullanıcı, cinsel ilişki sonrası vajinal bölgede uçuk çıktığını ve Valtrex kullandığını belirterek, cinsel ilişkinin uçukları tetikleyip tetiklemediğini sormuştur. Katılımcılar çoğunlukla ilişkinin tetiklediğini doğrulamıştır. Bazı kullanıcılar, virüsün bulunduğu bölgeye bağlı olarak tetiklenme olasılığının değiştiğini ifade etmiştir. Vajinal bölgede çıkan uçukların ilişki sonrası sıkça tekrarladığı belirtilmiştir. Ayrıca, psikolojik faktörlerin de etkili olabileceği, kayganlaştırıcı kullanımının faydasız kaldığı gibi yorumlar yapılmıştır. Katılımcılar, herpesli bir partner bulma konusunda zorluklar yaşandığını ve hastalığın utanç verici olduğunu dile getirmiştir. Genel olarak, konu uzman bir hekime danışılması gerektiği vurgulanmıştır.

İlişkiye girdikten sonra vajen bölgede içerde minik uçuklar çıkıyor. Valtrex kullanıyorum geçiyor. Dış bölgede lezyon yok ama vajen bölgede çıkıyor. Cinsel ilişki bu virüsü tetikliyor mu? Yardımcı olur musunuz lütfen.

Ek Bilgiler: Herpes simplex virüsü, vücutta uyku halinde bulunur ve çeşitli faktörlerle aktive olabilir. Cinsel ilişki sırasında oluşan sürtünme, bölgesel tahrişe yol açarak virüsü tetikleyebilir. Ayrıca stres, yorgunluk, bağışıklık sisteminin zayıflaması, hormonal değişiklikler ve ateşli hastalıklar da atakları artırabilir. Herpesin bulaşıcılığı, lezyon olmasa bile asemptomatik dönemde düşük oranda devam edebilir. Bu nedenle prezervatif kullanımı ve antiviral tedavi önemlidir. Herpesli bireyler, atak sıklığını azaltmak için günlük baskılayıcı tedavi alabilir. Herpesin tedavisi mümkün olmasa da ataklar kontrol altına alınabilir. Kişisel hijyen ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları da atakları azaltmada yardımcı olabilir.

Bu bilgiler kişisel deneyimler olup tıbbi tavsiye niteliği taşımaz, mutlaka hekiminize danışınız.

(29-01-2021, Saat: 09:59)Albana Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlişkiye girdikden sonra vajen bölgede içerde minik ucuklr cıkıyor valtrex kullanıyorum geçiyor diş bölgede lezyon yok ama vajen bölgede cıkıyor 
Cinsel ilişki bu virüsü tetikliyormu ? Yardımcı olurmusunuz lütfen

Bence oluyor çünki bendede çıkıyor ilişkiden sonra

(29-01-2021, Saat: 09:59)Albana Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlişkiye girdikden sonra vajen bölgede içerde minik ucuklr cıkıyor valtrex kullanıyorum geçiyor diş bölgede lezyon yok ama vajen bölgede cıkıyor 

Evet. Kesin

Hayda bir de bu çıktı Sad çıkmayacağı varsa da psikolojik etkiyle çıkacak kesin

Kayganlaştırıcı kullanıyor musunuz bu arada ya da prezervatif kullanımınız var mı ?

NedenbenHayda bir de bu çıktı Sad  çıkmayacağı varsa da psikolojik etkiyle çıkacak kesin

Kayganlaştırıcı kullanıyor musunuz bu arada ya da prezervatif kullanımınız var mı ?

kayganlaştırıcı evet ama condom kullanmıyoruz ikimizde herpesliyiz onda lezyon hiç cıkmadı daha önce bana ondan bulaştı ama

Kayganlaştırıcıya rağmen çıkması tuhaf

Evet bende de tetikliyordu.

Virüsün çıktığı bölge ile alakalı aslında.

Vajende çıkıyorsa %90 tetikliyor.

Vajen haricinde bir yerde çıkıyorsa cinsel ilişki kolay kolay tetiklemiyor. Belinde çıkan var mesela, belinin üstündeki deriyi tahriş etmedikçe, o deriyi güneşe göstermediği sürece kolay kolay tetiklemiyor. 

Ama vajinanın içindeyse uçuklar evet kesin bir şekilde ilişki sonrası birkaç uçuk çıkıyor tahrişten ötürü.

Ee kadın arkadaşlar düzenli ilişkide napacağız bu böyleyse ? Hem bulaştırırız hem de hayat kalitemiz mahvolur?

(31-01-2021, Saat: 02:53)Angel Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-01-2021, Saat: 00:41)Nedenben Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ee kadın arkadaşlar düzenli ilişkide napacağız bu böyleyse ? Hem bulaştırırız hem de hayat kalitemiz mahvolur?

Herpesli sevgili bulacağız yapacak birsey yok çok üzücü kimseye de söylenmez ki bu durum

Herpesli birini nasıl bulacağız acaba Smile Kimsenin de alnında yazmıyor kimSmile. Yazsa bence daha kolay, çoğu kişide var belki haberimiz yok Smile Benim için sorun yok şahsen Smile

(30-01-2021, Saat: 22:42)Panicmel Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Evet bende de tetikliyordu.

Virüsün çıktığı bölge ile alakalı aslında.

Vajende çıkıyorsa %90 tetikliyor.

Vajen haricinde bir yerde çıkıyorsa cinsel ilişki kolay kolay tetiklemiyor. Belinde çıkan var mesela, belinin üstündeki deriyi tahriş etmedikçe, o deriyi güneşe göstermediği sürece kolay kolay tetiklemiyor. 

Ama vajinanın içindeyse uçuklar evet kesin bir şekilde ilişki sonrası birkaç uçuk çıkıyor tahrişten ötürü.

Birkac gun once göğsümde 1 tane sivilcemsi birsey cikti. Cikma sekli kizarmasi sonra kabuk gibi olmasi aynen gibek altinda daha once cikan tekli sivilcemsi lezyona benziyor. Dr un kil koku dedigi benim herpes diye dusundugum tekli lezyon. Bu herpes olabilirmi yani anogenital bolge disinda boyle birden goguste bir tane cikabilir mi.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Herpes ve İlişki Kaygısı: Psikolojik Mücadele insan 32 14,001 28-10-2025, Saat: 02:37
Son Yorum: civciv
  Cinsel Birliktelik Öncesi Baskılama İlacı Kullanımı ve Korunma Yöntemleri capppp 6 2,647 18-12-2024, Saat: 10:29
Son Yorum: Sametcann06
  Lezyon Yokken Cinsel İlişki Bulaştırır mı? Tecrübeliler Anlatıyor emreee1907 0 1,309 03-10-2023, Saat: 15:19
Son Yorum: emreee1907
  Evlilikte Herpes ile Cinsel Yaşam: Sıklık ve Atak Dönemleri Nedenben 32 17,879 04-04-2022, Saat: 09:13
Son Yorum: Herpes prensesi
  HSV-2 ve Yeni İlişki: Dürüstlük ve Kabullenme İşteöylebirşey 10 6,774 06-09-2020, Saat: 11:11
Son Yorum: İşteöylebirşey

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi